Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

Юліана Козаченко: "Понад 90 відсотків нелегальних працівників, виявлених фіскальною службою, офіційно працевлаштовані"

У Запорізькій області триває робота з детінізації ринку праці. З початку року співробітники фіскальної служби регіону виявили близько 630 найманих працівників, труд яких роботодавці використовували без офіційного оформлення. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, понад 90 відсотків з них були працевлаштовані завдяки профілактичним заходам фіскальних органів.
– Переважна більшість громадян, які працювали нелегально та з якими розраховувались у "конвертах", отримали офіційну працю та зарплату не у результаті рейдів чи позапланових перевірок, а завдяки діалогу, який пропонує фіскальна служба роботодавцям. Ми аналізуємо ринок праці, виявляємо конкретні підприємства, фірми, установи із наявними ознаками приховування реальної кількості співробітників. Їхнє керівництво ми запрошуємо на засідання круглих столів, робочі зустрічі, бесіди, під час яких з ними проводиться роз'яснювальна робота. Це дало можливість у поточному році офіційно оформити 575 працівників, – відзначила Юліана Козаченко.
Вона також додала, що цим особам було виплачено майже 2,1 мільйона гривень, а середній рівень заробітної плати склав 3300 гривень. Додатково до бюджетів сплачено 1,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.
Крім цього, тривають документальні перевірки юридичних та фізичних осіб-підприємців з питань дотримання вимог податкового та трудового законодавства під час виплати зарплат та інших доходів. За вісім місяців їх проведено 187, у 138 з них встановлені порушення, за які донараховано 13,5 мільйона гривень. На даний час з цієї суми до бюджету надійшло вже 46 відсотків.
Юліана Козаченко наголосила, що нині створені умови для детінізації доходів працюючого населення. Ставки єдиного соцвнеску знижені, працівники не сплачують ЄСВ із зарплати та інших доходів, як це було раніше. Також значно підвищено відповідальність роботодавців за неоформлення робітників та за неподання звітності за них.

Платники податків Запорізької області спрямували на вирішення екологічних проблем регіону значні ресурси

Запоріжжя як потужний промисловий центр має чимало проблем у сфері екології. Усі вони потребують комплексного вирішення та об'єднання зусиль державних структур і громади.
Саме тому питання, пов'язані з охороною природного середовища, стали предметом фахового обговорення учасників круглого столу, який пройшов у Запорізькій облдержадміністрації за участю представників департаменту екології та природних ресурсів ОДА, екоінспекції, фіскальної служби, держгеокадастру, дослідницьких інститутів, територіальних громад та громадських активістів.
Експерти розглянули значний спектр проблем: розміщення сміттєвих полігонів, створення водоочисних споруд, розчищення змілених водойм, контроль за чистотою повітря тощо. Задля їх розв'язання представники органів влади разом з науковцями постійно працюють над розробкою програм, для реалізації яких потрібні чималі ресурси.
Як зазначила під час виступу начальник відділу адміністрування рентної плати, місцевих податків і зборів фіскальної служби Запорізької області Наталія Оніщенко, важливим джерелом фінансування природоохоронної діяльності є екологічний податок. У нашому регіоні на обліку перебувають 2673 платники, які сплачують за викиди забруднюючих речовин у атмосферу, у водні об'єкти та за розміщення відходів. З початку року до бюджетів усіх рівнів вже надійшло майже 186 мільйонів гривень. При цьому до спеціального фонду місцевих бюджетів спрямовується 80 відсотків цієї суми – 55 % або 102,2 млн. грн. до обласного бюджету та 25 % або 46,5 млн. грн. до бюджетів міст, селищ та сіл. Суми надходження екологічного податку щорічно зростають, в минулому році сплата була меншою на 51 мільйон гривень.
Тож, запорізька влада має значні ресурси для запровадження програм, спрямованих на охорону навколишнього середовища нашої області.

Сергій Черкунов провів виїзну зустріч із працівниками запорізького промпідприємства

Сьогодні в. о. начальника Запорізької митниці ДФС Сергій Черкунов із робочою поїздкою побував на одному із промислових підприємств регіону, яке є суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності. Керівник митниці познайомився із трудовим колективом та виробничим процесом ТОВ "Метпромсервіс", директор якого провів екскурсію цехами та проммайданчиками, де здійснюється виготовлення феросплавів.
У ході спілкування з керівництвом підприємства Сергій Черкунов акцентував на тому, що в питаннях митного оформлення експортних та імпортних операцій спеціалісти Запорізької митниці ДФС завжди керуються принципом законності та відкритості. Крім того, керівник митниці відзначив, що наразі розвиваються електронні митні сервіси та закликав до активного користування ними.
Під час зустрічі учасники обговорили найбільш актуальні аспекти розмитнення товарів та інші питання, пов'язані із взаємодією з митними органами.

Юліана Козаченко: "Надходження транспортного податку зросли майже на 25 відсотків"

Власники елітних автівок поповнили місцеві бюджети Запоріжжя на понад п’ять мільйонів гривень. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, надходження майже на мільйон або на 25 відсотків більші, ніж прогнозувалося, та на 257 тисяч перевищують дані минулого року.
Половину від загальної суми сплатили фізичні особи – 2,5 мільйона, що на 372 тисячі більше очікуваних показників. За розрахунками фіскальної служби усього від даної категорії платників повинно надійти 3,6 мільйона.
Зростання рівня сплати податку від юридичних осіб – на 625 тисяч від прогнозів та на 637 тисяч – до 8 місяців 2016 року.
Найбільші суми забезпечили автовласники м. Запоріжжя – 2,2 мільйона, від платників, які зареєстровані в Пологівській ОДПІ – 788 тисяч, Мелітопольській – 760 тисяч, Вільнянській – 515 тисяч, Бердянській – 327 тисяч, Токмацькій – 276 тисяч та Енергодарській ОДПІ – понад 150 тисяч.
Усього в м. Запоріжжя та області зареєстровано 279 осіб, автомобілі яких підпадають під категорію, що оподатковується.
У 2017 році податок за ставкою 25 тисяч гривень сплачують власники легкових автомобілів з датою випуску не більше п'яти років та вартістю понад 375 мінімальних заробітних плат (1,2 мільйона гривень), незалежно від об'єму двигуна.
Підприємства, організації та установи самостійно обчислюють суму платежу, подають декларацію та щоквартально сплачують податок. Громадянам фіскальна служба нараховує податок та надсилає податкові повідомлення-рішення за місцем реєстрації.

 



Середа, 27 Вересня 2017 15:09 | Переглядів: 534