Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

Керівники фіскальної служби Запорізької області беруть участь у роботі ІІ регіонального круглого столу "Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення"

В. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко та перший заступник начальника Запорізької митниці ДФС Антон Жучков беруть участь у роботі ІІ регіонального круглого столу "Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення".
Експертне обговорення транскордонного співробітництва та найбільш актуальних питань безпеки в Причорноморському регіоні, яке відбувається за участю послів іноземних держав, керівників органів прокуратури, Служби безпеки, Державної фіскальної служби, Національної поліції, Державної прикордонної служби та представників силових відомств Грузії, Туреччини, Болгарії, Молдови та Румунії, розпочалося в Одесі.
Протягом двох днів вітчизняні й іноземні фахівці, експерти й науковці дискутуватимуть щодо важливості спільних дій заради встановлення і поглиблення відносин між Україною та нашими іноземними сусідами.
Як наголосила Юліана Козаченко, транскордонна співпраця – це один із найбільш ефективних інструментів стимулювання регіонального розвитку, що наразі є надзвичайно актуальним для Запорізької області. Адже визначення потенціалу нашого регіону та його подальших пріоритетів в цьому напрямі є підґрунтям для покращення соціально-економічної ситуації та запорукою безпеки Запорізького краю.

Запоріжці сплатили за нерухомість майже 53 мільйони

Місцеві бюджети Запорізької області з початку року поповнились на 52,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно. Це на 22 мільйони більше, ніж торік та на 10 мільйонів – від прогнозованої суми на поточний рік.
Більшу частину надходжень забезпечили 4077 платників податку-юридичних осіб – близько 41 мільйона або 77 відсотків від загальних показників. При цьому рівень минулого року перевищено на 15 мільйонів.
Фізичні особи спрямували 12,2 мільйона, що на 7 мільйонів випереджає дані 2016 року. Лише за серпень вони перерахували до бюджету 8 мільйонів, приріст до серпня попереднього року склав майже 4 мільйони.
У 2017 році сплатили податок мають 24,5 тисячі фізосіб, чия нерухомість зареєстрована у Запорізькій області. Фіскальна служба направила їм відповідні повідомлення-рішення на загальну суму 22 мільйони 877 тисяч гривень.
Загалом від юридичних та фізичних осіб найбільші надходження зафіксовані у м. Запоріжжя – понад 22,3 мільйона, від платників Мелітопольської ОДПІ надійшло 14,3 мільйона, Бердянської – 4,7 мільйона, Вільнянської – 4,5 мільйона, Токмацької – 3 мільйони, Пологівської – 2,8 мільйона та Енергодарської ОДПІ – понад мільйон гривень.

Аферисти-псевдоподатківці бентежать запорізький бізнес

Підприємці Запорізької області знову опинилися під прицілом шахраїв, які називають себе керівниками податкових інспекцій та вимагають кошти за "не проведення перевірки". Цього разу такі випадки зафіксовано на території Оріхівського району, де ошуканці намагались виманити у громадян кілька тисяч гривень в обмін на спокійне ведення бізнесу.
Наполегливо радимо громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.
Якщо ви отримали подібний сумнівний дзвінок, просимо негайно повідомити правоохоронні органи або телефонувати до Антикорупційного сервісу ДФС України "Пульс" за телефоном: 0 800 501 007, напрямок "4", а також до управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Запорізькій області за номером телефону: (061) 213-54-83.

Запорізька обласна рада розглядає господарські та соціальні питання

Розпочала роботу п'ятнадцята позачергова сесія Запорізької обласної ради сьомого скликання. У пленарному засіданні взяв участь заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук.
На початку сесії були розглянуті першочергові для області питання, передусім, пов’язані з вирішенням екологічних проблем.
Уваливши порядок денний, що складається з 35 пунктів, депутати приступили до прийняття рішень. Зокрема, заплановано розгляд кадрових, соціальних та господарських питань.
Зазначимо, для реалізації важливих програм регіону, у тому числі, на видатки соціальної сфери бюджети місцевих громад мають фінансові ресурси. Лише за січень-серпень у Запорізькій області додаткові надходження податків і зборів склали близько 300 мільйонів.

За торгівлю в "обхід" касового апарату та ліцензій власнику магазину доведеться сплатити понад 40 тисяч

Цілий ряд фактів недотримання правил торгівлі підакцизною продукцією встановили аудитори фіскальної служби Запорізької області.
Під час перевірки одного із запорізьких торговельних об'єктів фахівці ДФС встановили, що продаж алкоголю та тютюнових виробів здійснювався без відповідних ліцензій, а цигарки реалізовувалися за цінами, вищими ніж максимально встановлені. Більш того, всі операції з готівкою проводились без застосування реєстратора розрахункових операцій, покупцям не видався фіскальний чек.
Таким чином, за порушення вимог Законів України "Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та "Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" власнику магазину донараховано 44 тисячі гривень штрафних санкцій.
Усього з початку року ревізори ДФС провели у сфері контролю за готівковими операціями 356 перевірок. За нехтування нормами законодавства нараховано 5,3 мільйона. З цієї суми порушники узгодили 3,6 мільйона, до бюджету вже сплатили 2,5 мільйона.
Фахівці фіскальної служби Запорізької області вкотре наголошують, що підакцизна продукція повинна продаватися згідно із визначеними нормами, у продавців має бути відповідна ліцензія, споживачам обов’язково необхідно видавати чек, який підтверджує факт придбання товарів.
У разі виявлення порушень повідомляйте Головне управління ДФС у Запорізькій області за телефоном: 224-61-31.



П'ятниця, 29 Вересня 2017 11:39 | Переглядів: 534