Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

Юліана Козаченко: "Оподаткування автівок класу "люкс" принесло бюджету майже 5,7 мільйона"

На Запоріжжі надходження транспортного податку з початку року склали 5 мільйонів 675 тисяч гривень. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, ця сума перевищила минулорічну на 179 тисяч.
Платники транспортного податку – фізичні особи – спрямували понад 3 мільйони. Усього в регіоні налічується 216 громадян, чиї автівки підпадають під категорію тих, що оподатковуються. Їм фіскальна служба надіслала повідомлення-рішення на загальну суму 4,8 мільйона.
Від 119 суб'єктів господарювання-юридичних осіб надійшло 2,6 мільйона, це на 700 тисяч більше порівняно з відповідним періодом 2016 року.
Керівник фіскальної служби області відзначила, що надходження від транспортного податку повністю залишаються у розпорядженні місцевих громад. Так, переважну більшість від загальної суми сплачено на території м. Запоріжжя – понад 2,5 мільйона. Платники Пологівської об'єднаної державної податкової інспекції перерахували 940 тисяч, Мелітопольської ОДПІ – майже 830 тисяч, Вільнянської – 547 тисяч, Бердянської – 360 тисяч, Токмацької – близько 290 тисяч, Енергодарської ОДПІ – 180 тисяч.
Нагадаємо, транспортним податком обкладаються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. Ставка податку складає 25 тисяч гривень на рік.

Рекомендації щодо відправки сканованих копій документів для підтвердження реальності здійснення операції по податкових накладних з ПДВ

Якщо реєстрація податкової накладної в ЄРПН зупинена, платник ПДВ має право подати протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, пояснення та копії документів, зазначені у п. п. "в" п.п. 201.16.1 ст. 201 Податкового кодексу.
Для підтвердження реальності здійснення операції пояснення надаються тільки у електронному вигляді у формі Повідомлення щодо подання документів про підтвердження реальності здійснення операцій за відмовленими ПН/РК.
До такого Повідомлення додаються копії документів у вигляді окремих додатків у форматі PDF (розмір кожного додатку не повинен перевищувати 2 МБ).
Для того, щоби Комісія ДФС мала можливість переглядати скановані копії документів без перешкод, фіскальна служба Запорізької області рекомендує встановлювати роздільну здатність сканування документів скануючого пристрою на рівні, який забезпечить розмір файлу сканованої копії не менше ніж 100 КБ.
Приклад зміни роздільної здатності сканування:

Майже 306 мільйонів гривень – допомога для армії від запорізьких платників

На Запоріжжі надходження військового збору з початку року склали 305,9 мільйона гривень (без показників підприємств, що обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Це на 32 мільйони більше, ніж очікувалося, та на 54,4 мільйона – за минулорічні показники. Зокрема, майже 37 мільйонів – сплата у вересні, що перевищило дані аналогічного періоду 2016 року на 8,4 мільйона.
Як підкреслила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, в регіоні суттєво зросли середньомісячні надходження порівняно з минулим роком – з 28 мільйонів у 2016 році до 34 мільйонів – у поточному, тобто, на 6 мільйонів.
Найбільші суми на фінансування і підтримку армійців надійшли від платників обласного центру – 153,7 мільйона, суб'єкти господарювання Мелітопольської об'єднаної державної податкової інспекції направили 37,3 мільйона, Енергодарської ОДПІ – майже 33 мільйони, Бердянської – 24,3 мільйона, Пологівської – близько 23 мільйонів, Токмацької – 18,5 мільйона та Вільнянської інспекції – понад 16 мільйонів.
Усього у м. Запоріжжі та області нараховується 25,8 тисячі платників військового збору, 13,5 тисячі з яких – це юридичні особи, 12,3 тисячі – фізичні особи.
Нагадуємо, платниками військового збору, ставка якого становить 1,5 відсотка, є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування і сплату збору є роботодавці, що виплачують доходи на користь платника податків.

Юліана Козаченко: "Надходження екологічного податку на Запоріжжі зросли на 50 мільйонів"

Майже 187 мільйонів гривень – стільки екологічного податку спрямували до бюджетів усіх рівнів платники Запорізької області. Ці показники наведені без врахування великих підприємств, зареєстрованих у Запорізькому управлінні Офісу великих платників податків ДФС.
Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, порівняно з відповідним періодом 2016 року надходження зросли на 51,4 мільйона або на 38 відсотків.
Із загальної суми більша частина надійшла до місцевих бюджетів – 149,5 мільйона, це на 41 мільйон більше, ніж торік. До державного бюджету сплачено 37,4 мільйона, рівень минулого року перевищено на понад 10 мільйонів.
Керівник фіскальної служби зазначила, що екологічний податок формує у регіоні базу для фінансування екологічних програм. Усього цей платіж перераховують до бюджетів 2637 підприємств, які у процесі виробництва забруднюють навколишнє середовище.
З початку року переважну більшість "екоподатку" забезпечили платники, які обліковуються у Енергодарській об'єднаній державній податковій інспекції – 151,5 мільйона гривень, суб'єкти господарювання Вільнянської ОДПІ сплатили майже 19,5 мільйона, Запорізької ОДПІ – 8,3 мільйона, Мелітопольської – 2,7 мільйона, Бердянської – 2 мільйони, Пологівської – 1,4 мільйона, Токмацької – 1,3 мільйона.

Запорізькі оперативники ДФС викрили незаконне виробництво бензину та дизелю

У ході проведення операції "Акциз-2017" та розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 КК України під процесуальним керівництвом прокуратури оперативники фіскальної служби виявили одне із підприємств, яке зареєстроване в м. Дніпро, що реалізувало на території Запорізької та Дніпропетровської областей недоброякісне пальне.
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізький області встановили, що продукція не відповідає вимогам ДСТУ та виготовлялася з порушенням – шляхом змішування низькоякісних нафтопродуктів та речовин, які наближають хімічний склад суміші до автомобільних бензинів марки А-92, А-95 та ДП.
За результатами обшуків, проведених на трьох АЗС, розташованих у м. Запоріжжя та Запорізькій області, а також нафтобази у м. Дніпро, вилучено та взято під охорону податкової міліції майже 252 тисячі літрів бензину марки А-92, А-95 та дизельного пального вартістю більше 6,5 мільйона гривень, три автомобілі на суму 3 мільйони, якими перевозили паливно-мастильні матеріали, а також комп'ютерну техніку, чорнові записи, документацію щодо придбання ПММ та домішок тощо.
На даний час проводиться подальша перевірка.



П'ятниця, 20 Жовтня 2017 10:27 | Переглядів: 522