Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

До уваги платників податків!

7 грудня 2017 року офіційне видання ДФС України "Вісник. Право знати все про податки і збори" проводить у м. Київ Національний агрофорум для платників податків на тему: "Податки. Фінанси. Право".
У програмі заходу заплановані виступи керівництва Департаментів Державної фіскальної служби України, Міністерства аграрної політики і продовольства, Міністерства юстиції, ключових експертів консалтингових та юридичних компаній.
У фокусі форуму:
– Трансфертне ціноутворення в агробізнесі — звітність, документація, аналіз помилок, судова практика;
– Реєстрація податкових накладних: критерії ризиковості та процедура зупинення;
– Правові інструменти урегулювання податкових спорів;
– Залучення фінансування: аграрні розписки, торгове фінансування, кредити, лізинг;
– Реструктуризація кредитів — переговори, можливості, правові механізми;
– Державна компенсація за придбання вітчизняної с/г техніки та обладнання: як отримати;
– Умови отримання та порядок розрахунку бюджетних дотацій;
– Митна вартість — визначення без претензій;
– Мінімізація ризиків при експортних контрактах;
– Міжнародне податкове структурування;
– Альтернативні механізми землекористування;
– Уникнення "подвійної" реєстрації прав оренди — як протидіяти рейдерству;
– Переоцінка біологічних активів, нормативна оцінка сільгоспземель;
– Практика вирішення земельних спорів.
Для реєстрації на участь у форумі необхідно заповнити заявку на сайті: www.visnyk.ua/forum або за телефонами: (061) 239-75-11, (067) 389-38-26, електронна адреса: svc_08@ukr.net.

Фіскальна служба Запорізької області чекає на нових працівників: оголошено конкурс на зайняття вакантних посад державної служби

Головне управління ДФС у Запорізькій області запрошує бажаючих влаштуватися на роботу до територіальних органів фіскальної служби.
Згідно із наказом ГУ ДФС області оголошено конкурс на зайняття вакантних посад категорій "Б" та "В" у Головному управлінні та його підрозділах.
Зокрема, наявні вакантні місця за напрямами роботи адміністрування податків і зборів з фізичних, юридичних осіб, юридичного управління, управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, погашення боргу, контрольно-перевірочної роботи та інших.
Якщо ви маєте бажання та необхідні особистісні якості, зокрема, дисциплінованість, високий рівень морально-етичної поведінки; вмієте приймати ефективні рішення, володієте державною мовою, сучасними інформаційними технологіями, запрошуємо взяти участь у конкурсах.
Детальну інформацію про наявні вакансії, кваліфікаційні вимоги, умови, місце, час, дату початку проведення конкурсів та іншу інформацію можна переглянути на сайті фіскальної служби Запорізької області: http://zp.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/robota-z-personalom/vakansii/315581.html.

На соціальні видатки запорізькі роботодавці направили 4,4 мільярда гривень

У січні-жовтні 2017 року платники податків Запорізької області спрямували до соціальних фондів 4 мільярди 416 мільйонів гривень єдиного соціального внеску (без показників великих підприємств, які обліковуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко.
Вона зазначила, що з початку року зафіксоване суттєве зростання відрахувань ЄСВ як до рівня минулого року, так й до прогнозів на поточний. Так, за 10 місяців соцфонди отримали на 454 мільйони більше, ніж очікувалося.
Понад половину загальних надходжень забезпечили суб'єкти господарювання м. Запоріжжя – 2,3 мільярда, юридичні та фізичні особи-підприємці м. Енергодар сплатили 454 мільйони, м. Мелітополь та району – 404 мільйони, Бердянського району – 285 мільйонів, Василівського – 92 мільйони, Вільнянського – 91 мільйон, Токмацького – 87 мільйонів, Пологівського району – понад 79 мільйонів.
– Більшість запорізьких платників єдиного соцвнеску, а це передусім, роботодавці, свідомо ставляться до підвищення соціальних стандартів в країні. В регіоні поступово зростає рівень середньої зарплати, збільшується фонд оплати праці, як результат – бюджети отримують додаткові ресурси для подальших соціальних виплат найбільш уразливим верствам населення, – підкреслила Юліана Козаченко.
Водночас, як наголосила керівник фіскальної служби, зараз органи обласної виконавчої влади реалізують спільні заходи з легалізації доходів працюючого населення, проводять роботу з працедавцями щодо підвищення зарплат до законодавчо встановленого рівня тощо. Адже запобігання "тіньовій" зайнятості і ухиленню від оподаткування дозволяє залучати надходження та гарантувати працівникам право на соціальний захист.

Юліана Козаченко: "Запорізькі платники поповнили бюджет на 10 мільярдів гривень"

Податкові відрахування запорізьких платників до бюджетів усіх рівнів сягнули 10-мільярдної позначки, перевищивши рівень минулого року на понад 2 мільярди гривень (без врахування даних великих підприємств, які стоять на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).
Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, надходження до державного бюджету склали 4 мільярди 305 мільйонів гривень. Це на 1 мільярд 52 мільйони або на 32 відсотки більше, ніж торік. Лише у жовтні до казни перераховано 468 мільйонів, що на 112 мільйонів або на 31 відсоток вище за жовтневі показники 2016 року.
– Запорізький бізнес сумлінно виконує свої податкові зобов'язання. Сьогодні добровільна сплата податків є одним із основних джерел наповнення бюджету. Крім того, зростанню доходів сприяють підвищення економічної активності регіону та заходи з протидії ухиленню від оподаткування. Як результат – за січень-жовтень поточного року додатково держбюджет отримав 34 мільйони гривень, – зазначила Юліана Козаченко.
У розрізі податків найбільші надходження забезпечені з ПДВ – майже 2 мільярди. Це на 565 мільйонів або на 39 відсотків перевищує минулорічні дані.
Податку на доходи фізичних осіб надійшло 1,1 мільярда, що на 288 мільйонів або на 34 відсотки більше, ніж за 10 місяців 2016 року.
443,5 мільйона гривень спрямували запорізькі підприємства у вигляді податку на прибуток, фактичне зростання до показників попереднього року – на 91 мільйон або на 26 відсотків.
Військового збору сплачено 343 мільйони, рівень минулого року перевищено на 65 мільйонів або на 23 відсотки.

"Тютюновий вояж" до Туреччини виявився невдалим

Наміри громадянина Туреччини нелегально провезти велику партію тютюну виявили та попередили запорізькі митники у міжнародному аеропорту Запоріжжя.
Під час оформлення пасажирів авіарейсу "Запоріжжя – Стамбул" іноземець обрав "зелений коридор", який дозволяє проходити митний контроль у спрощеному порядку, без заповнення митної декларації. Це означає, що громадянин не має при собі речей, які необхідно обов'язково декларувати або мати на них дозвільні документи.
Натомість по закінченню "зеленого коридору", після перетину "білої смуги" митники виявили у громадянина Туреччини 246 пачок тютюну "Premium HookahTobacco ADALYA" та "FumariHookahTobacco", які знаходились у його валізах з особистими речами без ознак приховування. Тютюнові вироби були без марок акцизного податку України, що свідчить про те, що вони потрапили на митну територію України поза митним контролем.
Таким чином громадянин порушив митні правила, передбачені статтею 484 Митного кодексу України. На даний час продукція вилучена.
Зазначимо, відповідно до ст. 227.1 Податкового кодексу України, при ввезенні на митну території України маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів здійснюється в установленому порядку марками акцизного податку. Згідно зі ст.227.6 ПКУ, у разі порушення порядку маркування або неповної сплати податку товар не допускається до митного оформлення і ввезення його на митну територію України забороняється.

На Запоріжжі припинено незаконний обіг скрапленого газу

Оперативники фіскальної служби Запорізької області вилучили партію скрапленого газу, який реалізовувався без відповідних дозвільних документів.
У рамках проведення операції "Акциз-2017" співробітники податкової міліції встановили, що мешканець Запоріжжя організував на двох заправках діяльність, пов’язану з реалізацією населенню скрапленого газу "пропан-бутан" за готівкові кошти, не маючи дозвільних документів.
За результатами огляду заправок вилучено та передано на відповідальне зберігання 23,5 тис. літрів скрапленого газу та резервуари для його зберігання вартістю 900 тис. грн. Усього вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 1,2 млн. грн.
Стосовно правопорушника складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП.

 



Середа, 08 Листопада 2017 13:35 | Переглядів: 542