Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

У "Єдиному вікні" на Запорізькій митниці оформлюється понад 26 відсотків митних декларацій

Популярність "Єдиного вікна" на митниці постійно зростає – сьогодні на Запоріжжі кожна четверта митна декларація подається за допомогою зручного сервісу.
Усього за десять місяців 2017 року за принципом "Єдиного вікна" оформлено понад 11,7 тисячі документів, що складає 26,6 відсотка від загальної кількості.
Сьогодні "Єдино вікно" об'єднує фахівців підрозділів митниць ДФС та спеціалістів, які здійснюють санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, радіологічний та екологічний контроль.
Автоматизована система значно пришвидшує оформлення експортно-імпортних операцій. Отже, декларант має можливість подавати документи в одне місце. Далі завдяки єдиній електронній базі даних служби контролю та митниці в автоматичному режимі обмінюються інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, і про результати його державного контролю.
Крім того, з метою удосконалення взаємодії між органами, задіяних у єдиній системі, проводяться практичні заняття-тренінги за участю працівників митних постів та контролюючих органів безпосередньо у місцях митного оформлення.
Докладно про митне оформлення, місця розташування "Єдиного вікна" та інша корисна інформація для суб'єктів ЗЕД розміщена на сайті фіскальної служби: http://sfs.gov.ua/baneryi/mitne-oformlennya/subektam-zed/.

Громадянин Туреччини "забув" задекларувати понад 74 кілограми тютюну

Черговий факт незаконного ввезення підакцизних товарів виявили запорізькі митники у міжнародному аеропорту м. Запоріжжя.
Проводячи митне оформлення і контроль пасажирів, які прибули до Запоріжжя рейсом "Сабіха-Запоріжжя", фахівці митниці встановили, що у багажу одного з них, окрім особистих речей, знаходилося 74,5 кілограма тютюну (без ознак приховування) у 149 пачках на загальну суму 44,7 тисячі гривень. Зазначимо, що громадянин Туреччини для проходження митного контролю обрав "зелений коридор" – спрощений порядок, який не передбачає заповнення митної декларації. Його слід обирати лише у випадках, коли у пасажира відсутні товари, речі тощо, обмежені або заборонені для переміщення через кордон.
Отже, громадянин Туреччини порушив норми законодавства, визначені ч.2 ст.376, ст.378, ст.484 Митного кодексу України. Стосовно порушника складено протокол, підакцизну продукцію на даний час вилучено, але дозволену норму відповідно до ч.2 ст.376 було повернуто.

 



Середа, 15 Листопада 2017 14:49 | Переглядів: 488