Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

Юліана Козаченко: "Запорізькі підприємства погасили зарплатну заборгованість на 29 мільйонів"

У Запорізькій області у результаті погашення заборгованості по заробітним платам до бюджетів надійшло майже 10,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Усього за січень-жовтень роботодавці регіону (без підприємств, які обліковуються в Запорізькому управлінні Офісу великих платників податків ДФС) погасили понад 29 мільйонів гривень зарплатних боргів.
Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, з метою ліквідації заборгованості з виплат трудових доходів населенню регулярно проводяться засідання обласної та територіальних комісій. Лише за десять місяців поточного року на них були запрошені керівники 60 запорізьких підприємств. Після проведеної роботи майже всі вони повністю або частково вирішили наявну проблему. Говорячи про спільні дії органів виконавчої влади, Юліана Козаченко наголосила, що кожен випадок спеціалісти розглядають окремо, з огляду на фінансові можливості та зобов'язання підприємства.
Усього станом на початок листопада в регіоні сума заборгованості по заробітним платам склала 52 мільйони (не враховуючи дані великих підприємств). У цьому році погашено або списано заборгованість на суму 10 мільйонів тих підприємств, які знаходились у процедурах банкрутства.

Запоріжці вшанували пам'ять учасників Революції Гідності

У Запоріжжі з нагоди Дня Гідності та Свободи та четвертої річниці революційних подій в Україні відбувся мітинг. Для вшанування пам'яті їх учасників зібралися керівники обласної, міської влади, фіскальної служби, народні депутати та представники духовенства і громадськості.
Розпочався захід з молебню за тими, хто віддав своє життя, поставши на захист демократичних цінностей, прав і свобод громадян, європейського вибору держави.
Учасники відзначили внесок наших співвітчизників, які під час помаранчевої революції 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року проявили відвагу та самовідданість у боротьбі за ідеали демократії і розвитку громадянського суспільства, змінивши історію України.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.
Наприкінці заходу заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук, в. о. заступника начальника Руслан Рачинський та заступник начальника Запорізької митниці ДФС Валерій Сіленко долучились до церемонії покладання квітів біля меморіалу на честь Героїв Революції Гідності.

Місцеві бюджети Запоріжжя отримали майже 7 мільйонів гривень "автоподатку"

Запорізькі власники елітних автомобілів перерахували до місцевих бюджетів 6,8 мільйона гривень транспортного податку, що на 177 тисяч більше за минулорічну сплату.
Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, більшу частину надходжень спрямували фізичні особи, які сплатили понад 3,5 мільйона. Усього в регіоні налічується 227 громадян, які володіють автівками класу "люкс". Від 119 юридичних осіб бюджет отримав майже 3,3 мільйона. Порівняно з минулим роком перевищення склало 30 відсотків.
З початку року найбільші відрахування "автоподатку" забезпечили власники автомобілів м. Запоріжжя – більш ніж 3 мільйони, платники Пологівської об'єднаної державної податкової інспекції поповнили бюджет на 1,1 мільйона гривень, близько одного мільйона надійшло від громадян та юридичних осіб Мелітопольської ОДПІ, Вільнянської – 667 тисяч гривень, Бердянської – 476 тисяч, Токмацької – 354 тисячі, Енергодарської ОДПІ – 205 тисяч.
Нагадаємо, транспортний податок входить до складу податку на майно та повністю зараховується до місцевих бюджетів тих територій, на яких зареєстроване авто. Його ставка складає 25 тисяч гривень на рік. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

Конфіскований за митні порушення літак Як-40 стане в нагоді майбутнім льотчикам

Вчора у Запорізькому аеропорту відбулася передача конфіскованого літака цивільної авіації Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету. Захід відбувся за участю керівництва Міністерства юстиції України, Запорізької облдержадміністрації, Запорізької митниці ДФС, Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Держпідприємства "СЕТАМ" та академії.
Як повідомив заступник начальника Запорізької митниці ДФС – начальник управління протидії митним правопорушенням Валерій Сіленко, літак Як-40 було незаконно переміщено через митний кордон України. Відносно порушення митних правил співробітники ДФС склали матеріали справи, яку передали до суду. У 2013 році постановою Ленінського районного суду м. Запоріжжя літак було конфісковано в дохід держави та передано для подальшого розпорядження до Шевченківського відділу державної виконавчої служби м. Запоріжжя.
У подальшому на офіційному веб-сайті Державного підприємства "СЕТАМ" було розміщено оголошення про безоплатну передачу літака державним органам, установам та організаціям. Після отримання кількох заявок на прийняття майна, на засіданні комісії за участю державного виконавця та представників фіскальної служби було вирішено передати Як-40 саме Відокремленому структурному підрозділу "Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету".
Отже відтепер студенти вишу, у стінах якого вже понад 60 років готують пілотів та фахівців льотної справи, матимуть додаткову можливість підвищувати свої теоретичні знання та практичні навички на літаку цивільної авіації.

 



Четвер, 23 Листопада 2017 13:42 | Переглядів: 484