Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

Юліана Козаченко: "Запорізький бізнес сплатив до держбюджету 5 мільярдів гривень"

Запорізькі платники податків з початку року направили до державного бюджету понад 5 мільярдів гривень (без врахування показників великих підприємств, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко. Вона зазначила, що рівень минулорічної сплати перевищено на 1,2 мільярда гривень.
Із загальної суми більш ніж 2,3 мільярда – це надходження з податку на додану вартість, що на 647,6 мільйона більше, ніж торік. Крім того, держбюджет отримав 1,2 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з січнем-листопадом 2016 року зростання склало 327 мільйонів.
Підприємства регіону направили близько 546 мільйонів гривень податку на прибуток, що перевищує минулорічну суму на 117 мільйонів. Крім цього, з початку року надійшло 618 мільйонів гривень рентної плати, 382 мільйони гривень військового збору, що більше даних минулого року, відповідно, на 48 та 76,7 мільйона.
– Більша частина податкових надходжень забезпечена завдяки сумлінній сплаті податків. Запорізький бізнес своєчасно виконує свої податкові зобов'язання. У свою чергу, фіскальна служба продовжує розвивати сервіси для платників, передусім, електронний формат взаємодії. Це дозволяє удосконалювати сервісну складову для потреб суб'єктів підприємництва і громадян, – підкреслила Юліана Козаченко.

Представникам запорізьких агропідприємств роз'яснили особливості оподаткування ПДВ та реєстрації податкових накладних

"Як уникнути блокування податкових накладних?", "Які останні новації в оподаткуванні ПДВ?" – на ці та інші питання платників фахові відповіді надали представники фіскальної служби області.
Сьогодні у Запоріжжі Головне управління ДФС області та громадська організація "Всеукраїнський бухгалтерський клуб" провели спільний семінар для керівників та бухгалтерів агропідприємств регіону щодо особливостей адміністрування і сплати ПДВ та реєстрації податкових накладних.
Як повідомив на початку семінару головний редактор видання "Баланс-Агро" Сергій Наумов, ці теми останнім часом залишаються одними із найактуальніших для бізнесу, а зміни у законодавчій базі потребують постійної інформаційної підтримки.
Під час заходу представники фіскальної служби докладно зупинились на аспектах роботи Системи моніторингу відповідності податкових накладних та розрахунків коригування (СМКОР).
Начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов наголосив, що новації у системі електронного адміністрування ПДВ стосуються удосконалення критеріїв оцінки ризиків. Особливо це важливо для сільгосппідприємств, оскільки відтепер таблиця даних платника враховується автоматично протягом 5 робочих днів. Для цього суб'єкт має відповідати кільком критеріям: сільгосптоваровиробник включений до реєстру дотацій, має не менше 200 Га землі, до 01.01.2017 року перебував на спецрежимі з ПДВ, протягом поточного року не змінювалися директор та засновники.
Як не допустити або виправити помилки під час складання повідомлення-розрахунку коригування для подання податкової звітності з ПДВ – докладно ці питання висвітлили заступники начальників управлінь Мелітопольського та Вознесенівського управлінь ГУ ДФС у Запорізькій області Марина Коновалова та Олена Михайличенко. Вони розглянули проблемні ситуації при реєстрації розрахунків коригування до спецрежимних податкових накладних та шляхи вирішення, надали практичні поради як попередити блокування ПН, щодо дій платника ПДВ при зупиненні реєстрації ПН, а також розповіли про особливості оподаткування у різних ситуаціях сільськогосподарських підприємств.
У ході заходу представники агробізнесу отримали відповіді від фахівців ДФС та "Всеукраїнського бухгалтерського клубу".

Від оподаткування депозитів запоріжців банківські та інші фінустанови перерахували 45,6 мільйона

Оподаткування виплачених відсотків від банківських вкладів, тобто пасивних доходів платників, також є джерелом поповнення казни. Так, за 11 місяців 2017 року на Запоріжжі надійшло 45,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб у вигляді процентів. Лише у листопаді фінустанови перерахували до бюджету 4,3 мільйона.
Найбільшими платниками ПДФО з відсотків за вкладами і депозитами є суб'єкти господарювання м. Запоріжжя – вони забезпечили 72% від загальної суми – майже 32,8 мільйона, 3,9 мільйона спрямували банківські установи, кредитні спілки території обслуговування Мелітопольського управління ГУ ДФС у Запорізькій області, 2,6 мільйона – Бердянського, 1,7 мільйона – Енергодарського, 1,3 мільйона – Пологівського, майже мільйон – Вільнянського та понад 800 тисяч – Василівського управління.
Нагадаємо, за ставкою 18 відсотків оподатковуються відсотки за виплаченими депозитами. При цьому у податковому розрахунку відображається лише загальна сума нарахованих доходів та утриманого податку. Інформація про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, ощадного (депозитного) сертифіката, вкладу (депозиту) члена кредитної спілки у кредитній спілці, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані такі доходи, залишається конфіденційною.

У Запоріжжі привітали військовослужбовців та учасників АТО

Запоріжжя разом з усією країною вітало наших військових з Днем Збройних сил України. У концертному залі імені Глинки відбулися урочисті збори, де взяли участь військовослужбовці та ветерани Збройних сил України, волонтери, учасники АТО. Серед них і співробітники податкової міліції, які брали участь в операції "Фантом" у зоні проведення антитерористичної операції.
Бійці спецпідрозділу "Фантом" здійснюють контроль за переміщенням осіб, протидіють незаконному переміщенню товарів через лінію розмежування між Україною та тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях. Податкові міліціонери спільно з співробітниками інших правоохоронних органів викривають фінансові злочини в зоні АТО та протидіють тероризму.

 



П'ятниця, 08 Грудня 2017 08:06 | Переглядів: 499