Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

 

Юліана Козаченко: "На фінансування Збройних Сил запоріжці направили 382 мільйони"

 

За січень-листопад поточного року платники податків м. Запоріжжя та області сплатили понад 382 мільйони гривень військового збору (без показників великих підприємств Запорізького управління Офісу ВПП ДФС).
В. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко зазначила, що відрахування запорізьких платників на фінансування української армії зросли порівняно з минулорічними на 25 відсотків, додатково надійшло майже 77 мільйонів. При цьому щомісячний рівень сплати збільшився, у середньому, на 7 мільйонів.
Лише за попередній місяць направлено близько 39 мільйонів, що на 11,6 мільйона більше, ніж у листопаді 2016 року.
Усього з початку року найбільші суми забезпечені від суб'єктів господарювання та громадян обласного центру, які спрямували до бюджету половину надходжень, платники Енергодарського управління перерахували 40,7 мільйона, Мелітопольського – 38,3 мільйона, Бердянського – майже 31 мільйон, Вільнянського – більш ніж 20 мільйонів, Пологівського – 16 мільйонів, Оріхівського – 13,4 мільйона, Василівського – 12,5 мільйона.
Нагадаємо, військовий збір, ставка якого складає 1,5 відсотка, сплачується з доходів, які підлягають оподаткуванню ПДФО, з джерелами їх походження як в Україні, так й за її межами.

 

Стережіться аферистів! Реєстрація податкових накладних відбувається лише в межах чинного законодавства

 

Час від часу представники бізнес-спільноти регіону отримують інформацію про осіб, які за винагороду нібито можуть "позитивно" вплинути на реєстрацію податкових накладних у Єдиному реєстрі.
Фіскальна служба Запорізької області застерігає підприємців від користування подібними послугами та повідомляє, що, реєстрація податкових накладних відбувається тільки в межах чинного законодавства. Вплинути на цю процедуру може лише сам платник податків, підготувавши та надавши необхідний пакет документів. Аферисти, що обіцяють прискорити цей процес, зловживають довірою та маніпулюють інформацією, щодо механізмів роботи СМКОР.
Нагадуємо, що відповідно до ст. 201 Податкового кодексу України рішення про реєстрацію податкової накладної або розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних приймається комісією ДФС тільки на підставі пояснень та/або копії документів про підтвердження реальності операцій.
Крім того, останні зміни, внесені Наказом МФУ від 09.11.2017 №926, передбачають попереднє подання Таблиці даних платника без наявності факту зупинення реєстрації податкової накладної. Врахування такої Таблиці фіскальною службою протягом 5 робочих днів, дозволить в подальшому уникнути блокування податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі.
Наголошуємо: жодних інших способів розблокування податкових накладних у Єдиному реєстрі не існує.
Для інформаційної підтримки представників бізнесу в Головному управлінні ДФС у Запорізькій області щоденно працюють "гарячі лінії" з питань реєстрації податкових накладних, у Територіальних органах ГУ ДФС області створені телефонні лінії з надання консультацій платникам з питань роботи системи електронного адміністрування ПДВ. Відповідна інформація розміщена на субсайті Головного управління ДФС у Запорізькій області у розділі "Анонси".
Крім того, регулярно проводяться робочі зустрічі із суб'єктами господарювання з питань, які виникають у них під час реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі.

 

Митні платежі від Запорізького регіону перевищили 5,2 мільярда

 

Запорізькі суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності перерахували до державної казни майже 5 мільярдів 216 мільйонів гривень. Це на 19 відсотків або на 827 мільйонів більше минулорічних показників.
Переважну частину надходжень забезпечено за рахунок імпорту. Понад 75 відсотків митних платежів сплатили запорізькі підприємства при ввезенні товарів для промислового виробництва. Близько 25 відсотків спрямували суб'єкти невиробничих галузей.
Найбільше промислові підприємства імпортували такі товари, як машини, устаткування та транспорт – саме на цю групу товарів припадає 36 відсотків митних платежів, на паливно-енергетичні товари – 23 відсотки, метали та вироби з них – 15 відсотків, а також продовольчі та товари сільського господарства – 9 відсотків, продукція хімічної промисловості складає 7 відсотків, стільки ж – мінеральні продукти.
Як відзначають фахівці Запорізької митниці ДФС, на сьогодні основна увага служби приділяється підвищенню сервісної складової та розвитку електронної взаємодії, що дозволяє прискорювати процеси митного оформлення товарів під час експортних та імпортних операцій.
Докладно про митне декларування можна дізнатися на сайті фіскальної служби: http://sfs.gov.ua/baneryi/mitne-oformlennya/subektam-zed/elektronna-mitnitsya/, http://sfs.gov.ua/baneryi/mitne-oformlennya.

 



Четвер, 14 Грудня 2017 09:00 | Переглядів: 480