Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Відбулася двадцять п’ята сесія районної ради сьомого скликання

 

 Відкрив і провів її голова районної ради А.М.Шевчишин. У роботі сесії взяли участь 24 депутати із 34, а також голова райдержадміністрації А.В.Васюк, керівники управлінь та відділів РДА, комунальних установ ЗРР.
Після внесення змін і доповнень до порядку денного депутати взялися до розгляду 40 питань, з яких пакетом прийняли 26, що стосувалися затвердження, прийняття змін і доповнень до ряду районних програм, ліміти споживання енергоносіїв, затвердження техдокументації громадянам з оцінки землі, про надання згоди на прийняття міжбюджетних трансфертів з бюджетів ОТГ та ін. Попередньо всі ці питання були ретельно розглянуті на постійних комісіях.
Зі звітом голови райдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2017 рік та про Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2018 рік виступила перший заступник голови РДА С.І.Чудеснова.
Було відзначено значний прогрес у всіх сферах, зокрема, й капітальному будівництві із залученням коштів обласного бюджету: на реконструкцію вуличного освітлення в с.Червонодніпровка, Мар’ївка. Також будівництва дитсадка в Малокатеринівці, реконструкції водогонів сіл Зоряне, Лукашеве, Малишівка. Ці проекти планується завершити вже наступного року, як і добудову Балабинського дитсадка. Також у плани наступного року потрапили такі об’єкти: реконструкцію Кушугумського КДНЗ «Ромашка» та Балабинського НВК, капремонт Малокатеринівського БК і Новоолександрівської школи та ін.
Одним з головних на сесії було питання про районний бюджет на 2018 рік. Начальник управління фінансів А.Г.Борисенко презентувала проект бюджету-2018 з дохідною частиною у сумі більше 326 млн. грн., у тому числі доходи загального фонду – понад 322 млн.грн., доходи спеціального фонду – більше 4 млн. грн.
Основним джерелом надходжень до загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, що становить 97 % від прогнозного показника доходів загального фонду районного бюджету. У проекті закладено видатки на всі соціально захищені статті, зокрема, заробітну плату, соціальний захист, утримання установ галузі освіти, охорони здоровя, культури. Передбачено кошти на безкоштовне харчування учнів 1-4 кл. та пільгових категорій, підвезення школярів тощо. Депутати схвалили проект бюджету-2018, внесли зміни до бюджетних призначень, затвердили на посаду директора КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» ЗРР М.В.Торцеву.



П'ятниця, 22 Грудня 2017 09:00 | Переглядів: 512