Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

 


Юліана Козаченко розповіла про новації цьогорічної кампанії декларування доходів

Хто і коли повинен подавати декларацію, про які доходи звітувати, як отримати від держави податкову знижку – на ці та інші питання відповіла в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко під час інтерв'ю на телеканалі "TV5".
Говорячи про особливості цьогорічної кампанії, керівник фіскальної служби області наголосила, що декларуванню підлягають доходи отримані від не податкових агентів, за якими не був сплачений податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.
Юліана Козаченко зазначила, що громадяни звітують за оновленою формою декларації, яка містить два додатки. Відповідні бланки можна безкоштовно отримати у Центрі обслуговування в податковій інспекцій або самому роздрукувати з сайту Державної фіскальної служби України. Крім того, вона звернула увагу мешканців області на можливість подання декларації в Електронному кабінеті платника податків, який знаходиться на сайті Державної фіскальної служби. Для користування цим сервісом необхідно мати ключ електронного цифрового підпису, який можна отримати швидко і безкоштовно в органах ДФС.
Керівник фіскальної служби області повідомила, що у цьому році граничний термін подання декларацій – 2 травня, а сплатити податок на доходи та військовий збір, зазначені у податковій декларації необхідно до 1 серпня 2018 року.
Консультації з питань декларування можна отримати у фахівців Центрів обслуговування платників або на сайті фіскальної служби у відповідному розділі.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Юліана Козаченко: "Запорізькі роботодавці забезпечили до бюджету майже півмільярда гривень єдиного соцвнеску"

У січні поточного року надходження від запорізьких платників до соціальних фондів склали майже 492 мільйони гривень. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, це на 140 мільйонів більше, ніж за аналогічний період минулого року.
При цьому збільшення рівня сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування забезпечено на усіх територіях м. Запоріжжя та області. Найбільші суми ЄСВ спрямували роботодавці обласного центру – більш ніж 266 мільйонів, м. Енергодар – майже 55 мільйонів, Мелітопольського району – 44 мільйони, Бердянського – 30,2 мільйона, Василівського – понад 9,8 мільйона, Вільнянського – 9,7 мільйона, Токмацького – 9,2 мільйона, Запорізького – 8,6 мільйона, Пологівського – 8,4 мільйона та Оріхівського районів – 7,2 мільйона.
Юліана Козаченко зазначила, що в результаті здійснення заходів, спрямованих на детінізацію трудових відносин та стимулювання роботодавців, соцфонди отримують додаткові ресурси. Тому в поточному році фіскальна служба разом із іншими органами виконавчої влади області продовжить роботу із залучення до оподаткування суб'єктів господарювання, які виплачують тіньові доходи та використовують працю неоформлених робітників.
Нагадаємо, у 2018 році мінімальний страховий внесок фізосіб-підприємців та фермерських господарств складає 819,06 гривні, ставка ЄСВ на доходи найманих працівників – 22 відсотки, максимальна величина бази нарахування внеску – 15 розмірів мінімальної зарплати.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Юліана Козаченко: "До місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 22 мільйона від реалізації підакцизної продукції"

За перший місяць 2018 року місцеві скарбниці отримали 22,6 мільйона гривень акцизного податку від роздрібного продажу підакцизних товарів. Це на 4,4 мільйона більше, ніж за попередній місяць.
Як підкреслила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, серед податків і зборів у місцевих бюджетах, які адмініструє фіскальна служба, акцизний податок знаходиться у п'ятірці бюджетоутворюючих. Лише у січні його частина у загальних надходженнях склала близько чотирьох відсотків. Крім того, акцизний податок повністю зараховується до скарбниць громад.
За минулий місяць найбільші суми платежу сплачені у м. Запоріжжя – 12,8 мільйона, платники Мелітопольського та Приазовського районів забезпечили понад 4 мільйони, Бердянського та Приморського районів – майже 1,5 мільйона, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського, Великобілозерського районів – 1,1 мільйона, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – понад мільйон гривень.
Нагадаємо, ставка податку з реалізації підакцизних товарів суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі становить 5 відсотків. Для продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів необхідно мати відповідну ліцензію.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

 



П'ятниця, 09 Лютого 2018 10:39 | Переглядів: 431