Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

 

Юліана Козаченко: "З початку року 4200 запоріжців отримали електронні ключі в АЦСК фіскальної служби області"

За перші два місяці 2018 року відвідувачами запорізьких пунктів Акредитованого центру сертифікації ключів стали 4200 платників податків. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, фахівці фіскальної служби видали їм 12 тисяч посилених сертифікатів електронного цифрового підпису.
Керівник фіскальної служби області відзначила переваги електронних ключів фіскальної служби. Зокрема, за їх допомогою можна користуватися не тільки електронними сервісами ДФС, а й численними послугами інших установ та відомств. Крім того, сертифікати видаються швидко, безкоштовно і потребують мінімального пакету документів. Наприклад, фізичні особи для отримання ключа мають надати лише заповнену та підписану реєстраційну картку, копію паспорта та картки платника податків.
Особливу актуальність послуга з видачі цифрового підпису має зараз, оскільки триває кампанія е-декларування для держслужбовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави. Адже за допомогою електронних ключів для фізичних осіб, можна отримати довідку про доходи в Електронному кабінеті платника (http://cabinet.sfs.gov.ua).
У Запорізькій області працюють три пункти видачі ЕЦП, які знаходяться за наступними адресами: м. Запоріжжя, вул. Паркова, 4а, 1-й пов., тел.: (061) 219-06-27, м. Бердянськ, просп. Праці, 20, каб. 219, тел.: (06153) 38663, м. Мелітополь, вул. Героїв України, 31, каб. 103, тел.: (0619) 422920.
На сайті Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС у розділі "Реєстрація користувачів" є можливість ознайомитися з інформацією, необхідною для подальшої роботи, у тому числі переглянути перелік документів для отримання послуг електронного цифрового підпису та завантажити форми реєстраційних документів разом зі зразками їх заповнення. Адреса веб-ресурсу: http://acskidd.gov.ua.

 

Юліана Козаченко: "На забезпечення соціальних та пенсійних виплат запорізькі платники направили понад мільярд гривень ЄСВ"

За два місяці 2018 року роботодавці Запорізького регіону сплатили більш ніж мільярд гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, порівняно з минулорічними показниками забезпечено зростання на понад 270 мільйонів.
Найбільший рівень відрахувань ЄСВ зафіксовано у м. Запоріжжя – майже 557 мільйонів, платники м. Енергодар перерахували 109 мільйонів, Мелітопольського район у – 91,7 мільйона, Бердянського – 63 мільйони.
Керівник фіскальної служби області зазначила, що зростання надходжень ЄСВ, які зумовлені підвищенням заробітних плат та легалізацією трудових доходів, є додатковим джерелом забезпечення соціальних гарантій.
Нагадаємо, суми єдиного соціального внеску зараховуються до Пенсійного та соцфондів для відповідних виплат. Підприємства, приватні підприємці, самозайняті особи, які використовують працю найманих працівників, перераховують до бюджету ЄСВ за ставкою 22 відсотки. Мінімальний страховий внесок для підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, становить 819,06 гривні. Також у сплаті єдиного соцвнеску для певних категорій передбачені пільги та зменшені ставки.

 

Керівники Запорізької митниці разом із членами Громадської ради фіскальної служби області розглянули механізми дії "єдиного вікна"

Переваги та складні аспекти запровадження принципу "єдиного вікна", які потребують особливої уваги, розглянули керівники Запорізької митниці ДФС разом із членами Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Запорізькій області.
Під час зустрічі було наголошено, що з метою створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та боротьби з корупцією, від початку лютого в усіх пунктах митного оформлення запрацював оновлений порядок інформаційного обміну за принципом "єдиного вікна".
Як зазначив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, нова система має суттєві переваги, адже взаємодія декларантів, митниць та контролюючих органів відбувається за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи.
– По-перше, для запорізьких учасників зовнішньоекономічної діяльності спрощуються умови подання документів для отримання відповідних видів контролю. По-друге, скорочується час проведення державних видів контролю. І по-третє, це дозволяє оптимізувати участь посадових осіб контролюючих органів у здійсненні державного контролю товарів, – підкреслив Олексій Мужев.
Керівник митниці повідомив, що принцип "єдиного вікна" відповідає світовій практиці та рекомендаціям міжнародних організацій. Його зручність запорізькій бізнес вже оцінив, віддаючи саме йому перевагу при електронному декларуванні товарів.
Так, з першого лютого понад 84 відсотки митних декларацій було оформлено за принципом "єдиного вікна" (це більше двох тисяч митних декларацій). При цьому, при імпорті цей показник складає 68 відсотків. При експорті, відповідно, 97 відсотків.
Під час засідання представники митниці та громадськості розглянули ряд аспектів роботи "єдиного вікна" у Запорізькому регіоні, зокрема, координацію дій відомств, залучених до проведення контролю. Учасники зауважили на необхідності приведення у відповідність деяких нормативно-правових актів, що регулюють діяльність органів контролю, аби запорізький бізнес відчував переваги від швидкого та зручного оформлення зовнішньоекономічних поставок.

 

Режим роботи запорізьких Центрів обслуговування платників у святкові та вихідні дні березня

З метою організації якісного виконання органами фіскальної служби Запорізької області покладених завдань з надання адміністративних та інших сервісних послуг, Центри обслуговування платників податків у святкові та вихідні дні працюватимуть за наступним режимом:
– у середу, 7 березня – робочий день триватиме до 17-00;
– у суботу, 10 березня – до 13-00 у режимі чергування, за необхідності із залученням спеціалістів відповідних структурних підрозділів;
– 8 та 9 березня – вихідні дні.

 



субота, 03 Березня 2018 13:06 | Переглядів: 508