Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

Запорізьким освітянам розповіли про оподаткування неприбуткових організацій та особливості цьогорічної кампанії "Декларування"

У Будинку профспілок пройшов податковий семінар для представників профспілкових організацій працівників освіти і науки Запорізької області. Спеціалісти фіскальної служби звернули увагу слухачів на особливості оподаткування неприбуткових організацій, якими є профспілки.
Зокрема, щоб не втратити статус неприбутковості і відповідні податкові пільги, організації повинні чітко дотримуватись напрямків використання і розподілу отриманих доходів. Так, отримані доходи повинні використовуватись тільки для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової профспілкової організації; реалізації мети та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.
Крім того, слухачам семінару нагадали про особливості звітування до фіскальних органів. Для неприбуткових профспілкових організацій передбачена особливість подання звіту, вони звітують лише у разі порушень вимог неприбутковості. Тобто професійні спілки, їх об'єднання та організації, які відповідають вимогам неприбутковості, можуть не подавати профільну та фінансову звітність.
Також фахівці ГУ ДФС у Запорізькій області розповіли про оподаткування виплат профспілкових організацій. З урахуванням встановленого в 2018 році розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо сума виплат чи відшкодувань члену профспілки не перевищує 2470 грн., то вона не включається до оподатковуваного доходу такої особи, тобто не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.
Сума нецільової благодійної допомоги, що надається профспілковою організацією фізичній особі у розмірі, який у 2018 році не перевищує 2470 грн., також не оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором.
Разом з тим, лектори-податківці нагадали запорізьким освітянам про необхідність задекларувати доходи, з яких не були утримані податки у 2017 році. Деталі деклараційної кампанії були викладені у додаткових матеріалах, які отримав кожен учасник семінару.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Про "Єдине вікно" і не тільки… дізнались студенти на Запорізькій митниці

Новітні інформаційні технології фіскальної служби, які відкривають додаткові можливості для бізнесу, а також особливості їх практичного застосовування цікавлять не тільки бізнесменів та представників підприємств, а і майбутніх платників податків. Тож, сьогодні гостями запорізьких митників були студенти, які нині опановують професії економіста, бухгалтера, юриста, митника та податківця. За участю в. о. заступника начальника Запорізької митниці ДФС Артема Ченцова та співробітників митниці для них було проведено екскурсію на двох митних постах.
Із особливостями роботи працівників служби знайомив начальник митного посту "Запоріжжя-центральний" Олександр Бєлінський. Він зазначив, що фахівці підрозділу здійснюють митне оформлення зовнішньоекономічних операцій, зокрема, поставок товарів для різних сфер виробництва і торгівлі.
Студенти активно цікавились роботою системи "єдиного вікна", яка дозволяє в режимі он-лайн проводити усі види державного контролю під час експортних та імпортних операцій. Саме за допомогою цього дистанційного механізму на Запорізькій митниці лише у минулому місяці було оформлено понад 84 відсотки митних декларацій. Загалом, сьогодні суб'єкти ЗЕД в електронний спосіб подають до митних органів майже сто відсотків документів.
Під час екскурсії молодь дізналася про запроваджені електронні сервіси у діяльності співробітників митниці.
Пізнавальним та насиченим став візит студентів до запорізького міжнародного аеропорту. Начальник митного поста "Запоріжжя-аеропорт" Денис Грищенко докладно розповів про особливості митного контролю громадян, які прибувають до нашого міста або відлітають рейсами міжнародних авіасполучень.
Фахівці кінологічної служби відділу митного оформлення разом із помічником – службовою собакою Вікі організували тренування з виявлення у багажі пасажирів заборонених до перевезення речей, зокрема, наркотиків та зброї. Деякі зі студентів навіть мали можливість на собі випробувати роль потенційного порушника. У ході експерименту спанієль Вікі швидко знайшла у речах «контрабанду».
Крім того, ручна поклажа громадян проходить обов'язкову перевірку через скануючий апарат. Демонструючи його дію, митники показали процес виявлення в одному з чемоданів автоматичної зброї.
Наприкінці екскурсії працівники митниці розповіли про інші види митного контролю та оформлення, основні функції спеціалістів, а також запросили майбутніх фахівців до роботи у лавах фіскальної служби.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 


Запорізькі митники виявили 60 порушень митних правил

Співробітники Запорізької митниці ДФС за два місяці поточного року викрили адміністративних правопорушень на суму близько 7 мільйонів гривень. Це майже вдвічі більше, ніж торік.
За порушення митних правил стосовно суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та громадян заведено 60 справ. Із розглянутих 52 матеріалів щодо порушників накладені штрафи на суму понад 4 мільйони, що на 2,4 мільйона більше, ніж у січні-лютому 2017 року.
Крім того, фахівці митниці проводять роботу з недопущення потрапляння на споживчий ринок контрафактної продукції. За два місяці зафіксовано 21 випадок призупинення митного оформлення через можливе порушення прав власників торгових марок. Після отримання листів від осіб, уповноважених представляти інтереси власників прав на знаки для товарів і послуг та промислових зразків, митне оформлення було завершено.
Лише у лютому у номенклатурі товарів, які потенційно можуть містити об'єкти права інтелектуальної власності, були сільськогосподарська техніка та запасні частини до неї, підшипники, з'єднувачі, електроприлади, універсальні та діелектричні рукавички.
До митного реєстру об'єктів права інтелектуальної власності включено 27 нових позицій. Нагадаємо, у цьому реєстрі містяться об'єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення та сорти рослин.

Запорізька митниця ДФС



П'ятниця, 16 Березня 2018 10:24 | Переглядів: 480