Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

Юліана Козаченко: "Податкові надходження з доходів запорізьких платників зросли на 309 мільйонів"

З початку року запорізькі платники забезпечили до бюджетів майже 1,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, яка зазначила, що сплачена сума на 309 мільйонів або на 27 відсотків перевищує минулорічну.
Зокрема, до місцевих бюджетів спрямовано 1,1 мільярда, це на 232 мільйони більше, ніж торік. До державного бюджету надійшло 367,5 мільйона, що на 77 мільйонів перевищує минулорічні показники.
Серед найбільших платників податку – підприємства з виробництва електроенергії, кольорових металів, добування залізних руд, роздрібної торгівлі продуктами, вантажного залізничного транспорту, а також установи та організації сфери охорони громадського порядку, безпеки, державного управління та освіти.
У надходженнях по територіях значні суми отримали бюджети обласного центру – майже 546 мільйонів, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 131 мільйон, Мелітопольщини та Приазов'я – 112 мільйонів, Бердянського та Приморського районів – 79,5 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 56 мільйонів, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – понад 50 мільйонів, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – 49 мільйонів.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Підприємства Запорізької області сплатили майже 72 мільйони екоподатку

За три місяці 2018 року платники Запорізької області спрямували до бюджету майже 72 мільйони гривень екологічного податку. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження екологічних платежів зросли на 15,3 мільйона.
Зокрема, з початку року до спецфонду державного бюджету надійшло понад 32 мільйони, до місцевих скарбниць – більш ніж 39 мільйонів.
У поточному році податок за забруднення довкілля сплачують майже 2,8 тисячі підприємств регіону. Найбільші надходження забезпечили платники м. Енергодар – майже 58 мільйонів, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – 6,2 мільйона та м. Запоріжжя – 4,6 мільйона.
Нагадаємо, екологічний податок – загальнодержавний обов'язковий платіж, що справляється з фактичних обсягів викидів у атмосферне повітря, скидів у водні об'єкти забруднюючих речовин, розміщення відходів, у тому числі радіоактивних. Нарахування і сплату екоподатку регулює стаття 240 Податкового кодексу України.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Запорізькі податкові міліціонери ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 110 мільйонів гривень

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який працював у Запорізькій та Дніпропетровській областях.
В рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 205, ч.3 ст. 212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги щодо мінімізації податків шляхом переводу безготівкових коштів у готівку, безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ та подальшої легалізації грошових коштів.
Для прикриття незаконної діяльності зловмисники зареєстрували на підставних осіб 6 фіктивних компаній, на рахунки яких підприємства реального сектору економіки перераховували безготівкові кошти у вигляді оплати за товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги). У подальшому кошти переводились у готівку за допомогою чекових книжок та повертались «замовникам» за винагороду у розмірі близько 12-14%.
Обіг конвертаційного центру протягом 2015-2018 років оцінюється у 110 млн. грн.
За результатами 15 обшуків, проведених на підставі ухвал суду у офісному приміщенні конвертаційного центру, за адресами реєстрації підконтрольних підприємств, у місцях проживання фігурантів та їх автомобілях, було вилучено 11 печаток підконтрольних підприємств, чорнові документи, бухгалтерські документи, банківські картки, чекові книжки та комп’ютерну техніку.
Крім того, накладено арешт на грошові кошти на банківських рахунках підконтрольних компаній на суму близько 1,3 млн. грн. та на ліміт з ПДВ на загальну суму 240 тис. грн.
Тривають слідчі дії.
З початку року це вже другий ліквідований у Запорізькій області міжрегіональний конвертаційний центр.
Загальний обіг "проконвертованих" цими центрами коштів становить близько 310 млн. грн., а сума збитків оцінюється у 51 млн. гривень.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

На Запоріжжі втричі зросла кількість митних оформлень за принципом "єдиного вікна"

За три місяці поточного року 90 відсотків митних декларацій оформлюється за допомогою "єдиного вікна", що втричі перевищує минулорічні дані.
Як відзначають фахівці Запорізької митниці ДФС, цей показник досягнуто завдяки тісній взаємодії з декларантами та контролюючими державними органами, які задіяні в інформаційному обміні. Зокрема, організовано цілодобовий графік роботи митного поста "Запоріжсталь", в зоні діяльності якого розташовані гірничо-металургійні підприємства з безперервним виробництвом.
Нагадаємо, з лютого 2018 року в усіх пунктах митного оформлення запрацював оновлений порядок інформаційного обміну за принципом "єдиного вікна", яким спрощено умови подання документів для отримання відповідних видів контролю експортних та імпортних операцій.
Усього за перший квартал запорізькі митники оформили понад 15 тисяч митних декларацій, 99 відсотків з яких – в електронному вигляді. Он-лайн взаємодія з митними органами сприяє прискоренню митного оформлення товарів – на сьогодні середній час складає 67 хвилин, що на 12 відсотків менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Зокрема, за імпортними операціями час процедур скоротився майже на 30 відсотків.

Запорізька митниця ДФС

 



Середа, 18 Квітня 2018 12:55 | Переглядів: 542