Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

 

Запорізька митниця видала експортерам майже 900 сертифікатів на товари до країн ЄС

У першому кварталі 2018 року Запорізька митниця ДФС видала запорізьким підприємствам 898 сертифікатів EUR.1 на товари для торгівлі з європейськими країнами. Як повідомив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, кількість виданих документів на 370 перевищує минулорічну, що свідчить про зростання експортних операцій.
Найбільше сертифікатів оформлено до Німеччини (231), Польщі (149), Нідерландів (54), Румунії (52) та Іспанії (49). Також серед лідерів міжнародних поставок – Литва, Франція, Латвія, Швейцарія, Чехія, Естонія, Австрія та Болгарія, до цих країн видано 264 документи. Близько ста сертифікатів видано до інших країн Європейського союзу та Європейської асоціації вільної торгівлі, зокрема, Швеції, Греції, Італії, Угорщини, Словаччини, Кіпру, Великобританії, Данії, Бельгії, Хорватії, Чорногорії, Словенії, Фінляндії та Норвегії.
Зазначимо, сертифікат видається експортерам для пред'явлення при ввезенні на митну територію країн ЄС та ЄАВТ, Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Цей документ митниці видають безкоштовно. Детально про умови його отримання – на сайті фіскальної служби: http://sfs.gov.ua/baneryi/mitne-oformlennya/subektam-zed/vilna-torgivlya.

Запорізька митниця ДФС

 

Запорізькі митники виявили громадянина з холодною зброєю

У Запорізькому аеропорту співробітники Запорізької митниці ДФС попередили незаконне переміщення холодної зброї.
Відлітаючи до Туреччини міжнародним авіарейсом "Запоріжжя – Стамбул", громадянин України для проходження митного контролю самостійно обрав спрощений порядок – "зелений коридор" без заповнення митної декларації.
Однак після перетину "білої смуги" у його сумці працівники митниці виявили холодну зброю. Ніж загальною довжиною 26,5 см знаходився в чохлі чорного кольору серед особистих речей. Клинок ножа має скоси, кромку леза, зубчате лезо на верхній частині, заточку нижнього краю та 3 технологічні отвори у центрі. На частині рукояті біля клинка виконано упор для пальця, нижче два тримача для кісті.
Таким чином, громадянин порушив вимоги наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21.08.1998р. №622 в частині переміщення холодної зброї через державний кордон України.
Стосовно нього складено протокол про порушення митних правил, передбачених статтею 471 Митного кодексу України.

Запорізька митниця ДФС

 

Юліана Козаченко: "Для користування он-лайн сервісами фіскальна служба видала запоріжцям майже 24 тисячі електронних ключів"

За чотири місяці поточного року фахівці фіскальної служби Запорізької області видали близько 24 тисяч ключів електронного цифрового підпису. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, усього за цей період до органів ДФС звернулося 8100 платників податків м. Запоріжжя та області. Лише у квітні послугами з безкоштовної видачі посилених сертифікатів ЕЦП скористалися 1320 клієнтів, які отримали майже 4 тисячі ключів.
Найчастіше пункти реєстрації користувачів відвідують представники бізнесу, державні службовці, громадяни, керівники громадських організацій та об'єднань. Середній час їх обслуговування займає, у середньому, 10-15 хвилин. Приміром, для отримання електронного ключа фізичній особі необхідні лише копія паспорту, картки платника податку та заповнена реєстраційна картка.
Нагадаємо, цифровий підпис надає доступ до численних електронних сервісів фіскальної служби. Найпопулярніший з них – Електронний кабінет, за допомогою якого можна звертатися до ДФС за послугами в он-лайн режимі.
Детальна інформація про роботу Акредитованого центру сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ДФС розміщена на сайті: http://acskidd.gov.ua.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Юристи фіскальної служби Запорізької області виграли 103 судові справи на користь держави

У Запорізькій області за три місяці поточного року на розгляді в судах всіх інстанцій знаходилось дві тисячі справ, де стороною виступали органи фіскальної служби. Загальна сума судових спорів становила майже 2,5 мільярда гривень.
З початку року на користь держави юристи фіскальної служби виграли 103 справи на суму більше 52 мільйонів, що складає 65,6% від кількості розглянутих справ та 67,5% – від загальної суми. На користь платників винесено 45 судових рішень на суму 25,2 мільйона, що дорівнює 30% від кількості та майже 33% – від суми.
Найчастіше позивалися до суду платники до органів ДФС – всього у судах знаходиться близько 1,5 тисячі справ на суму 2 мільярда. За позовами органів ДФС до суб’єктів господарювання судами розглядалось 617 справ на суму 439,8 мільйона. На даний момент вирішена 61 справа, 92% з яких – на користь фіскальної служби.
Нагадаємо, податкове законодавство дає можливість платникам врегулювати спори ще до звернення до суду. Статтею 56 Податкового кодексу України передбачено механізм оскарження рішень органів ДФС.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Керівники Запорізької митниці відвідали промислове підприємство "Запоріжсталь"

Керівництво Запорізької митниці та комбінату "Запоріжсталь" провели на підприємстві робочу зустріч, під час якої обговорили питання взаємодії та розвитку подальшої співпраці.
Як підкреслив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, комбінат є бюджетоутворюючим підприємством, яке сьогодні забезпечує 22,5 відсотка митних платежів, що надходять від регіону до державної скарбниці.
"Запоріжсталь" одне з найперших отримало статус уповноваженого експортера, що одразу дало можливість відчути переваги у використанні спрощеної системи декларування преференційного походження своїх товарів в Європейському Союзі та значно прискорювати митне оформлення експортно-імпортних операцій.
Під час зустрічі генеральний директор ВАТ "Запоріжсталь"Ростислав Шурма провів екскурсію комбінатом, під час якої ознайомив з процесами виробництва та запровадженими новітніми технологіями на підприємстві.

 



П'ятниця, 04 Травня 2018 07:34 | Переглядів: 488