Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Засідання "круглого столу" щодо моделей реформування адміністративного устрою

 

За ініціативи постійної комісії Запорізької обласної ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно – територіального устрою відбулось засідання «круглого столу», щодо моделей реформування адміністративного устрою в організації управління на районному рівні.

У заході взяв участь заступник голови ради Сергій Бурма, голови сільських та селищних рад району.

Учасники «круглого столу» обговорили проблемні моменти і виконання повноважень між районними радами, районними державними адміністраціями та сільськими, селищними, міськими радами ОТГ в районах, територія яких переважно або повністю охоплена створеними ОТГ, перспективи реформування адміністративно – територіального устрою України, моделі реформування адміністративно – територіального устрою на районному рівні Запорізької області ( огляд різних підходів щодо формату перспективних районів); новий статус району (перспективи організації управління на районному рівні); синхронізація реформи адміністративно – територіального устрою з секторальними реформами.

Наразі у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України», який визначає засади адміністративно-територіального устрою України, порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адмінтеродиниць. Прийняття Закону дозволить урегулювати питання, які стосуються порядку встановлення та зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, назв населених пунктів і віднесення їх до певних категорій. У разі його прийняття відкриється можливість прийняти закон про адміністративно-територіальний устрій України або 24 закони про адміністративно-територіальний устрій областей.



Вівторок, 25 Вересня 2018 14:02 | Переглядів: 560