Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Місцева самоврядування очима школярами Запорізького району

Напередодні Дня місцевого самоврядування лідери учнівського самоврядування гімназій Кушугуму та Малокатеринівки не просто стали гостями Запорізької районної ради, а й побували у ролі районних депутатів. Їх супроводжували педагог-організатор Кушугумського НВК Людмила Нагула та заступник директора Малокатеринівського НВК Альона Подимай.
У вівторок, 3 грудня, у депутатській кімнаті старшокласників гостинно приймали голова районної ради Сергій Бурма та заступник голови Володимир Ломейко. Знайомство, учні поділись своїми очікуваннями від зустрічі та планами на майбутнє.
Голова районної ради Сергій Бурма розповів гостям про особливості роботи депутатського корпусу, апарату районної ради і запропонував попрацювати у якості керівництва ради.
Так, посаду голови районної ради обіймали Артем Гнатюк, 11-А кл. (Кушугумський НВК) та Єва Шерстюк, 10 кл. (Малокатеринівський НВК). Заступники голови ради: Катерина Самарська, 9 кл. (Малокатеринівський НВК) і Ольга Майстро, 11-А (Кушугумський НВК). Головами постійних комісій працювали кушугумівці Віталій Журко, 10 кл., Карина Єфімова, 11-Б кл., та Анастасія Фоменко, 11-Б кл.
Школярів розділили на 2 групи: голови постійних комісій під керівництвом директора «Центру дитячої та юнацької творчості» ЗРР Марини Петренко ознайомилися з діяльністю комісій, опрацювали районну програму з молодіжної політики, надали свої зауваження та пропозиції. А в цей час заступники та голови ради взяли участь у майстер-класі по роботі з офіційною документацією й провели справжній прийом громадян. Насправді їм прийшлося нелегко, адже довелося вирішувати питання, яка з трьох гімназій має стати опорною у результаті децентралізації. Кожен учень активно відстоював свій навчальний заклад, врешті зійшлися на тому, що добре було б залишити все, як є. Тільки поліпшити умови навчання, добудувавши приміщення гімназій, адже школярі навчаються у кілька змін. Ще активістів турбували питання організації дозвілля молоді та покращення інфрастуктури селищ.
У ході роботи учні вчилися вести засідання, зрозуміли основні принципи побудови та функціонування системи місцевого самоврядування, за що і отримали Сертифікати.
На завершення відбулася фотосесія, чаювання та обмін враженнями. Школярі, сповнені позитивних емоцій, дякували за отриманий досвід у сфері місцевого самоврядування та знання, які вплинуть в майбутньому на професійну ідентифікацію.
Насправді, керівництво районної ради започаткувало добру традицію: показувати учням, як працює районний парламент, місцеве самоврядування. І натомість побачили зацікавленість молоді, її цілеспрямованість, а головне - бажання діяти на розвиток своєї громади.



Середа, 04 Грудня 2019 16:00 | Переглядів: 447