Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення коронавірусу 2019-nCoV

З 12 березня на Україні введено 14 денний карантин.

Станом на ранок 12 березня у світі новим коронавірусом заразилися вже 126 258 осіб, а кількість померлих становить 4 638. Про це повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса.
Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються Італія (12 462), Іран (9 000) і Південна Корея (7 755).
Як повідомляв Укрінформ, 11 березня ВООЗ офіційно визнала коронавірус глобальною пандемією.
В Україні наразі підтверджений лише 1 випадок зараження новим типом коронавірусу (у Чернівцях). Проте з 12 березня по всій країні введено карантин.
Із 12 березня в Україні запроваджується тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.
Відповідну постанову Кабінет міністрів ухвалив на своєму засіданні в середу, повідомляє Урядовий портал. Кабінет Міністрів України також запропонував введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.
Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення коронавірусу 2019-nCoV

 

Шановні мешканці, закликаємо дотримуватись звичайних заходів обережності.


Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому.


Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та утруднене дихання.
У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та надати відомості про історію подорожей.


Рекомендації для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передачі ГРВІ:
• часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
• під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
• уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
• якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель та утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньо історію подорожей;
• відвідуючи ринки в районах, в яких зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами;
• не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м'ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.

 

Бережіть себе та своїх рідних, будьте здорові!



Четвер, 12 Березня 2020 10:45 | Переглядів: 674