Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

18 травня - Міжнародний День музеїв

Кожен рік 18 травня небайдужі до історичної пам’яті своєї рідної країни відзначають Міжнародний день музеїв.
Цей день для України виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.
Музей – окремий світ, наповнений таїнством історії.
Завдяки творчій праці тих, хто присвятив своє життя розвитку музейної справи, дбайливо зберігається й примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.
На території Запорізького району при закладах культури діють чотири музеї на громадських засадах у селах Канівське, Лукашеве, Розумівка та Степне, а також музейна кімната Бойової слави при районному будинку культури. У цьому ж приміщенні активно готується до відкриття, незважаючи на сьогоднішню карантинну ситуацію, музейна кімната Трудової слави всього Запорізького району. Кожна територія надає цікаві історичні документи та фото тих, хто прославляв і прославляє рідний край. Протягом багатьох років не тільки працівники культури, а й ентузіасти – мешканці сіл поповнювали і продовжують поповнювати місцеві скарбниці історії рідної території. Це – гордість наших сіл! Гордість за своїх земляків!
Ми високо цінуємо ваші щоденні творчі зусилля, спрямовані на дбайливе збереження та популяризацію самобутнього спадку рідного народу. А шановним працівникам музеїв висловлюємо щиру вдячність за натхненну працю й вірність своїй професії.
Сердечно бажаємо усім творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, благополуччя і достатків, здоров'я і щастя й непохитної віри в світле майбутнє України!



Понеділок, 18 Травня 2020 11:46 | Переглядів: 1110