Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Літо – найщасливіша пора для дітлахів.

         Літо – найщасливіша пора для дітлахів. Це – час для ігор, розваг, веселих походів та змістовних екскурсій. Саме такою – цікавою, змістовною та насиченою враженнями, стала для вихованців пришкільного табору «Барвінок» довгоочікувана екскурсія до садиби зеленого туризму – кінної ферми, на базі фермерського господарства «Широкий простір», яку організували для дітей працівники культури Широківського будинку культури та бібліотеки комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради, а професійно провели її господиня – Пічуріна Олена Вікторівна та її донька Анастасія, яка кінним спортом займається з самого дитинства та э дворазовою призеркою України по Конкуру в місті Жашков.
       У Широкому вже стало доброю традицією щороку організовувати для вихованців пришкільного табору таку екскурсію. Дітлахи з нетерпінням на неї чекали. Більше 40 вихованців (учні 1-5 класів, майбутні першокласники та навіть дошкільнята) у супроводі працівників культури Крикуненко І.В., Лавренко І.Ю., начальника дитячого табору Калініченко К.А., вчителів-вихователів Андрух О.С., Коваленко Л.Л., студентів-практикантів Каварнали Людмили та Уткіної Катерини, члена батьківського комітету Калашник Я.С. вирушили мальовничою вулицею, названою іменем воїна-визволителя нашого села Завалюшина, до ошатного господарства, де на них вже чекала господиня – Олена Вікторівна Пічуріна.
Олена Вікторівна розповіла дітям про породи коней, якими вони займаються, їх дресуру, їх раціон годування та правила догляду. Діти мали змогу почастувати та попестити цих чудових, сильних та благородних тварин, подивитися, як за ними доглядають конюхи: чистять, годують, міняють підкови. Наймолодший учасник екскурсії – Костюченко Артемко, отримав у подарунок підкову – щастю малюка не було меж.
       Потім діти вирушили на іподром, де коней тренують для змагань. Донька Олени Вікторівни – Анастасія зі своїми улюбленцями – кобилами Самантою та Ласкою, продемонструвала дітям елементи спортивних вправ, які вміють виконувати її підопічні, а потім кожного малюка покатали на конях, провели фотосесію та цікаву вікторину про життя цих чудових тварин. Найактивніші та найуважніші екскурсанти, які дали найбільшу кількість правильних відповідей на питання вікторини, отримали бонус – додатковий час для катання на конях.
         Діти, втомлені, але переповнені враженнями, зі щасливо сяючими очима, подякували господарям, вручили їм виготовлені власноруч на майстер-класах у сільській бібліотеці сувеніри – обереги: ляльки-мотанки, пригостили гостинцями (хлібом, печивом, цукром) коней та вирушили до табору на обід.



Четвер, 16 Червня 2016 08:50 | Переглядів: 643