Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Семінар-практикум на базі Новоолександрівсського будинку культури

   30 червня 2016 року на базі Новоолександрівського будинку культури комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради пройшов семінар-практикум з обміну досвідом роботи між працівниками культури Запорізького і Вільнянського районів. Семінар відбувся за ініціативою методичного відділу КЗ «Вільнянський РБК». До Новоолександрівського будинку культури завітали представники 18 закладів культури Вільнянського району, начальник відділу культури і дозвілля Запорізької райдержадміністрації Ірина Гемська.
   Метою семінару було обмін досвідом в роботі гуртків та клубних об’єднань. Програма семінару включала в себе перегляд репетицій вокального, хореографічних колективів різних жанрів, проведення майстер-класу з декоративного мистецтва та розповідь з відеорядом про роботу клубних формувань.
   Роботу вокального колективу презентував його керівник Ваславська Олеся. Вона розповіла про особливості роботи з різними віковими категоріями, рівнями підготовки та особистими можливостями виконавців. Показала, як вокалісти починають роботу з новим матеріалом та вже вивченим. Поділилася досвідом роботи по використанню Інтернет-ресурсів.
Учасникам семінару було представлено роботу хореографічних колективів різних жанрів. Народну і сучасну хореографію представили ансамбль «Браво», керівник Адріан Івко. Адріан Вікторович наочно продемонстрував, як проходить процес навчання вихованців. Пояснив для чого використовуються комплекси вправ для окремих частин тіла. Юні артисти показали свої уміння в вже вивчених танцях та роботу над новим матеріалом. Роботу колективу, який працює в жанрі східного танцю, представила його керівник Ольга Ніколаєва. Маленькі «Роксоланочки» дуже старалися сподобатися глядачам, ловили їх погляди та раділи оплескам.
   Майстер-клас підготовила та провела завідуюча бібліотекою Тетяна Балашова. Вона показала нові можливості звичайного паперу. Учасники майстер-класу наче на якийсь час впали в дитинство. Очі горіли від почуття задоволення процесом творчості.
Роботу театральних колективів, якими опікується Оксана Мельник, було представлено відеорядом виступів самодіяльних артистів, зірвав цілу бурю емоцій у всіх присутніх.
А в загалі, такі заходи повинні проходити постійно, тому що кожен має свій теоретичний та практичний досвід, у кожного є свої професійні «таємнички», але рідко хто замислюється, що його досвід безцінний. На семінарі усі показали свій підхід до роботи, послухали, як працюють в Вільнянському районі. Кожен отримав щось нове для себе, для своєї роботи.



субота, 02 Липня 2016 07:49 | Переглядів: 682