Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПІЗНАВАТИ І ЛЮБИТИ ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОН


Багато позитивних вражень нотаріуси Запорізької області та заслужений артист України, актор кінного театру «Запорізькі козаки» Олег Григор’єв отримали від екскурсії по окремих визначних місцях нашого району, за ініціативи своєї колеги Тамари Карташової.
Район приваблює. І це було зрозуміло, коли до нас вже вдруге звернулися з проханням презентувати нові пам’ятні місця наших сіл та селищ. Першу екскурсію активна група нотаріусів отримала у тому році. Відбулася цікава подорож по правому берегу. Тепер активісти виявили бажання ознайомитись з пам’ятками та побутом наших селищ.
Любити свій край і знайомитись з його багатствами не тільки віртуально – по інтернету та телебаченню, а й природному стані – основна складова усіх подорожей цієї допитливої групи.
Доброзичлива зустріч з головою селищної ради В.Сосуновським та працівниками і артистами єдиного в районі будинку культури і спорту відбулася у Балабине. Тут дорослі і малі чудові пісні дарували («золотий голос району» Д. Бабчук) і таночки танцювали (група «Стейдж»). А селищний голова з гордістю показав боксерський ринг та інші спортивні обладнання, бо спортивна слава його вихованців вже задалеко перейшла за усі межі району й області.
Щиро, від усієї душі сплели та подарували екскурсантам віночки з живих квітів чарівні працівниці Кушугумських закладів культури, які їх зустріли біля селищної ради і коротенько ознайомили з історією своєї маленької Батьківщини. Гостинно запросили до приміщення бібліотеки, яка одна з перших отримала комп’ютерну техніку завдяки перемозі у Всеукраїнському конкурсі «Бібліміст».
Дуже багато добрих справ на рахунку у нотаріусів області і нашого району щодо допомоги воїнам АТО. Тому ми не змогли не заїхати на кладовище, де поховані майже 100 воїнів цієї довготривалої війни. На кожну могилку були покладені квіти. Хвилиною мовчання увічнили їх пам'ять.
У Малокатеринівці ми відразу попали на театралізовану сцену: козаки на стражі, козачка з хлібиною на рушнику, народний ансамбль «Тавричанка».
Прозвучала привітальна пісня і голова селищної ради Л.Волик гостинно запросила усіх до зорового залу будинку культури.
Тут ми були і глядачами, бо дивилися і слухали чудові українські пісні та фрагменти відео з народного старовинного свята Івана купала, були і жаданими гостями, бо смачне застілля з гарячою юшкою придавало у цій оселі затишку та піднімало настрій.
У продовження відпочинку усі поїхали на берег р. Конки, де напередодні відбулося свято Купали, і теж із задоволенням самі співали українські пісні, а потім пустили віночки, за народною традицією, по річці, загадуючи сокровенне бажання. Ця подорож по нашому району, мабуть, буде не останньою. Так висловлювалися туристи. Є тут іще багато чого подивитися.
Подорож закінчилася на Панському (Блакитному) озері, де учасники, разом із Людмилою Волик, перепливали його, щоб доторкнутися, за легендою, до зображення ліків святих на стінах з протилежного кінця озера та загадати бажання.
І це, мабуть, символічно: не тільки познайомитися з історією чудових місць, але й доторкнутися до святого відчуття причетності до рідної землі-матінки.
Може, в цьому і проявляється справжнє почуття істинного патріотизму?

Екскурсовод, директор районного центру культури і дозвілля
Тетяна Чудновська



Середа, 13 Липня 2016 11:06 | Переглядів: 742