Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Форум «Нащадки вільних»

Міністерство молоді та спорту України спільно з Управлінням молоді та спорту Запорізької облдержадміністрації у партнерстві з Громадською організацією «Цивільний Корпус «АЗОВ», полком АЗОВ, Громадською організацією «Український Легіон» організували Міжнародний патріотичний навчально-вишкільний форум для підлітків «Нащадки Вільних» ("Descendants of the Free"). В турнірі взяли участь 7 підліткових команд з Литви, Молдови та України.

Підлітки змагалися у вправності, домедичній допомозі, навичках виживання в природі, орієнтування на місцевості та безпекою поводження зі зброєю. Особливістю турніру стала й творча складова. Учасники форуму презентували Героїв і учасників боротьби за незалежність своєї рідної землі.

Форум «Нащадки вільних» не лише виконував своє завдання в програмі національно-патріотичного виховання молоді і обміну досвідом у цій сфері. Він вже зараз орієнтований на формування в молодіжних рухах спільної концепції Європейської безпеки. Нашій молоді доведеться тримати безпеку континенту у своїх руках.

Запорізьку область на форумі представляли підлітки з патріотичного клубу «Відродження» Новоолександрівського будинку культури комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради Запорізької області, а саме: Семинтина Ігор, Волос Ярослав, Постернак Олег, Буличов Ілля, Ліснича Олександра, Стрижак Владислав, Суворова Тетяна, Мельник Оксана.

Протягом форуму юнаки проходили навчання на учбових станціях, представляли героїв своїх регіонів, спілкувалися з однолітками інших країн і регіонів України. Фіналом форуму стало проведення молоддю майстер-класів на центральній площі міста Бердянськ. Команда патріотичного клубу «Відродження» представляла медичний блок.

Зі слів юнаків Запорізького району вони отримали не аби яке задоволення від проведеного разом часу: «...це і нові знайомства, і нові знання, і ласкаве Азовське море, і цікаві екскурсії, а саме найголовніше – відчуття гордості за свою країну, віра в те, що ми дійсно є нащадками вільних!»



Середа, 20 Липня 2016 10:19 | Переглядів: 1096