Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Гаряча зустріч у Біленькому

Біленьківці готові відстоювати свою лікарню на усіх рівнях, аж до перекриття центральної дорожної магістралі та мостових переходів, про це вони заявили під час недавньої зустрічі з владою. У четвер до Біленького прибули начальник Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан та заступник голови районної ради Сергій Бурма, щоб на місці вивчити ситуацію і знайти позитивні шляхи виходу з неї, не обмежуючи інтереси сільської громади. Були присутні на зустрічі також керівництво ЦРЛ, сільради, медичний персонал закладу. Розмова з білянами вийшла гострою…

І хоча юридично біленьківська медична установа вже давно не «дільнична лікарня», а амбулаторія загальної практики сімейної медицини, а терапевтичне і неврологічне відділеня є підрозділами ЦРЛ, для людей вона залишається їхньою рідною лікувальною установою та предметом гордості. Вони із запалом не втомлюються стверджувати, що зведена лікарня за власні ресурси, свого часу за кошти місцевих колгоспів. Будували з розмахом: 4-поверхова будівля, просторі палати і кабінети, широкі коридори, високі 3-метрові стелі, великі вікна, декілька допоміжних корпусів поруч з основним.

Але виявляється, в наш економічно скрутний час, це скоріше мінус, ніж плюс. Який бюджет в змозі утримувати медичну установу, яка обходиться близько 3 мільйонів гривень на рік, і в якій фактично порожні 2 поверхи. Принаймні, Біленьківській сільраді - не під силу. Проте районна влада, керівництво ЦРЛ, йдучи назустріч біленьківцям та жителям найближчих сіл, це робить. За словами керівництва районної лікарні, заклад функціонує у звичному режиму з цілодобовим стаціонаром, хоча достаньо й денного, адже тяжких хворих забирають у районну чи обласну лікарню, де цілодобово працюють лікарі, є необхідне медичне обладнання.

Звичайно, проблем у біленьківського медичного закладу багато: це і проблема кадрів (терміново потрібен лікар-невролог!), і надто затратне утримання, і відсутність належної медичної та діагностичної бази.

У ході зустрічі біляни пропонували віддати 2 поверхи в оренду для розміщення соціальних установ: для догляду одиноких престарілих чи реабілітації учасників АТО та ін. Розмістити тут приватні медичні кабінети: УЗД або стоматологічний, аби лише їхній заклад функціонував. І влада готова сприяти їм, у цьому їх і запевнили начальник Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан та заступник голови районної ради Сергій Бурма. Так, зокрема, Ігор Вікторович пообіцяв підготувати всі можливі варіанти (соціальні проекти) використання вільних приміщень закладу, які б задовольнили і громаду, і місцеву владу,і державу. Тож ця зустріч була не останньою…

Наталія Стіна



П'ятниця, 05 Лютого 2016 11:02 | Переглядів: 878