Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У Лежиному відкрили меморіальну дошку Анатолію Лоцману

   На фасаді Лежинської школи у суботу, 6 лютого, урочисто відкрили меморіальну дошку на честь випускника закладу, земляка Анатолія Івановича Лоцмана, який загинув під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Ініціатором і спонсором встановлення пам’ятної дошки став однокласник полеглого воїна О.Шемберко, організаційну допомогу надава сільський голова В.Гурицький. Захід був організований силами працівників школи та Будинку культури.

   В урочистостях взяли участь голова районної ради Анатолій Шевчишин, депутат районної ради В.І.Ломейко, Наталівський сільський голова В.Е.Гурицький, директор Лежинського НВК О.В.Кучеренко, методист районного відділу освіти райдержадміністрації М.Є.Сорокіна, односельці, вчителі, однокласники, друзі та рідні Анатолія Лоцмана.

- Вшанування пам’яті людей, які віддали своє життя за нашу державу, – це наш святий обов’язок. І сьогодні відкриття меморіальної дошки воїну-захиснику Анатолію Ломану - це щира дань справжньому патріоту, який самовіддано захищав свою Вітчизну, боровся за її суверенність, мир та спокій на рідній землі, - наголосив голова районної ради А.М. Шевчишин.

   Ще донедавна ніхто не міг навіть подумати, що в Україні люди почнуть гинути на війні, цей страшний сон, на жаль, став реальністю, обриваються життя найкращих синів України, тож давайте шанувати героїв, не забувати про тих, хто так рано покинув нас, зробивши все задля щасливого майбутнього нашої держави. Анатолій Лоцман назавжди залишиться у нашій пам’яті і в наших серцях! – сказав на завершення Анатолій Шевчишин і вручив пам’ятний знак і посвідчення «Почесний громадянин Запорізького району» синові героя Богдану.

Як зауважила директор школи Олена Кучеренко меморіальна дошка стане пам’ятним знаком для молодого покоління. На прикладі подвигу героя виростуть наші діти, розбудують нову, сильну державу.

   Для Наталівського сільського голови Володимира Гурицького пам’ять Анатолія Лоцмана особливо близька, і не лише через те, що він односелець і справжній патріот, а ще й однокласник, друг, людина доброї і щедрої душі. В.Е.Гурицький висловив щиру вдячність від виконкому, земляків, однокласників і однополчан героя ініціатору і спонсору виготовлення і встановлення меморіальної дошки О.В.Шемберку.

Почесне право відкрити меморіальну дошку надали дітям Анатолія Лоцмана – Богдану і Надії. Присутні вшанували пам'ять героя хвилиною мовчання, запалили свічки скорботи, поклали квіти. Однокласники разом із земляками, представниками влади увічнили цей день на фото, на фоні меморіальної дошки, разом із воїном-героєм Анатолієм Івановичем. А вже згодом його однолітки зібралися разом, на традиційний і трохи сумний вечір зустрічі випускників, щоб пом’янути, згадати і завжди пам’ятати…


Наталія СТІНА.



Понеділок, 08 Лютого 2016 15:58 | Переглядів: 936