Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Костянтин Бриль: «Розв’язання соціальних проблем жителів регіону - пріоритет роботи обласної влади»

У вівторок, 9 лютого, в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль провів виїзний особистий прийом громадян у Запорізькому районі. На зустрічі з очільником області були присутні голова районної ради А.М.Шевчишин, голова райдержадміністрації, обласний депутат В.В.Щербина, перший заступник голови райдержадміністрації А.Г.Васюк, депутати обласної ради Д.О.Коротенко, Р.О.Кузьменко, районний депутат С.Л.Петренко, Балабинський селищний голова В.С.Сосуновський та інші.

Ряд важливих питань життєдіяльності територіальної громади піднімали районний депутат С.Л.Петренко, Сонячний сільський голова Л.К.Лазукова, Лукашівський сільський голова Л.С.Головань, Мар’ївський сільський голова М.В.Нотанова. З проханням про надання матеріальної допомоги на лікування доньки звернувся вчитель Мар’ївського НВК О.І.Гринь, житель Розумівки В.В.Олінкевич озвучив питання про виділення йому земельної ділянки як учаснику АТО. Костянтин Бриль пообіцяв допомогти у вирішенні цих проблем.

Загалом переважна більшість звернень стосувалася проблеми стабільного водопостачання населених пунктів. Наприклад, у селі Малишівка вже не перший рік потребує реконструкції система водопостачання. Об'єкт включено до регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області на 2012-2020 роки». Така ж проблема на території Лукашівської сільради. Для забезпечення водою жителів Смоляного потрібно пробурити глибоку свердловину…
Як запевнив Костянтин Бриль, питання реконструкції об’єктів водопостачання подавалося для фінансування з обласного бюджету в 2016 році на недавньому пропуску територій. Тепер питання виділення коштів повинні вирішити депутати обласної ради.

За словами керівника регіону, всі подібні проблеми вже були систематизовані в облдержадміністрації, і в цьому році розпочнеться їх поетапне розв’язання.


- Сьогоднішній особистий прийом показав, що основна проблема, що хвилює жителів Запорізького району - це стабільне водопостачання. Так склалося, що Запорізький район є прилеглим до обласного центру. Від міста Запоріжжя воду туди не потягнеш, потрібно це робити від гілки «Облводоканалу». Це пов'язано з великим залученням бюджетних коштів. Але в будь-якому випадку не важливо, скільки людей живе в тому чи іншому населеному пункті. Навіть якщо це село, в якому 200 жителів, ми не можемо їх залишати без уваги. На жаль, ще є в Запорізькій області села, де немає питної води. Не кажучи про технічну воду. Тому ми провели слухання всіх департаментів облдержадміністрації. Ми постаралися врахувати всі побажання, що давали нам території, і спробували включити всі фінансові плани до бюджету цього року. Крім того, ми маємо намір добитися додаткового фінансування від бюджетного комітету Верховної Ради. Всі ці кошти ми спрямуємо на вирішення саме таких соціальних проблем. Вважаю, що будівництво значної частини об'єктів почнемо та до кінця року постараємося завершити. Розв’язання соціальних проблем жителів районів залишається пріоритетом роботи обласної влади, - заявив Костянтин Бриль.


У ході зустрічі керівництво області та району обговорило також актуальні питанння завершення будівництва Кушугумської лікарні, реконструкції Балабинського дитсадка «Теремок», інвентаризації земель, інвестиційні та інші проекти, що сприятимуть соціально-економічному розвитку територій.



Середа, 10 Лютого 2016 13:09 | Переглядів: 830