Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова інформує

За порушення в торгівлі підакцизними товарами та у готівкових розрахунках суб'єктам господарювання донараховано чверть мільйона штрафних санкцій

Торгівля в "обхід" касових апаратів, невидача фіскальних чеків покупцям та безліцензійна діяльність – типові порушення, які виявили аудитори фіскальної служби регіону.
За перший місяць року співробітники органів ДФС Запорізької області з метою контролю за готівковими операціями провели 23 перевірки господарських об'єктів. У ході аудиту за виявлені факти недотримання законодавства, що регулює готівкові операції та торгівлю підакцизними товарами, донараховано 254 тисячі гривень штрафних санкцій, які узгоджені суб'єктами господарювання. На даний момент до бюджету вже сплачено 222 тисячі гривень.
Як відзначають фахівці фіскальної служби, серед найбільш поширених випадків порушень – проведення розрахункових операції без реєстраторів розрахункових операцій, невидача чеків, продаж алкогольних напоїв за цінами нижче мінімальних роздрібних та без наявності ліцензій на право реалізації підакцизних товарів.
Нагадаємо, докладно про особливості здійснення операцій з готівковими коштами, застосування касової техніки, ліцензування продажу алкогольної та тютюнової продукції та іншу корисну інформацію з питань оподаткування можна дізнатися на сайті Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу ДФС: http://zir.sfs.gov.ua/, обравши відповідний розділ.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

У Запоріжжі співробітники податкової міліції викрили черговий "конвертцентр" із обігом у понад 150 мільйонів

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області спільно з працівниками прокуратури в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 205 КК України ліквідували конвертаційний центр.
Під час розслідування встановлено групу осіб, яка організувала діяльність підприємств з ознаками фіктивності, та за допомогою них проводила безтоварні господарські операції з метою конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Саме у такий спосіб махінатори сприяли підприємствам-контрагентам реального сектору економіки у штучному формуванні податкового кредиту з ПДВ та отриманні податкової вигоди у вигляді заниження суми ПДВ, що підлягала сплаті до бюджету.
Загальний обіг "проконвертованих" коштів протягом 2015-2016 років становить понад 150 мільйонів гривень, а сума збитків оцінюється у 25 мільйонів.
За результатами семи проведених обшуків вилучено комп’ютерну техніку, печатки фіктивних підприємств та їх первинні бухгалтерські документи, банківські картки, мобільні телефони, жорсткий диск, флеш-накопичувач, чорнову бухгалтерію.
На розрахункових рахунках фігурантів заблоковано грошових коштів на 340 тисяч гривень. Наразі тривають слідчі дії.

Запорізькі митники запобігли незаконному ввезенню валюти на територію України

18 лютого в зоні митного контролю залу "на приліт" міжнародного аеропорту Запоріжжя під час митного оформлення пасажирів рейсу "Сабіха-Запоріжжя" у громадянина України було виявлено 21000 доларів США без дозвільних документів на їх ввезення. Іноземна валюта знаходилася у поясній сумочці пасажира без ознак приховування. Він самостійно обрав для проходження "зелений коридор", де митний контроль здійснюється у спрощеному порядку.
Таким чином, громадянин України вчинив дії спрямовані на порушення порядку проходження митного контролю, а саме переміщення через "зелений коридор" товарів в обсягах обмежених до переміщення через митний кордон України. Валюта в установленій нормі для усного декларування (еквівалент 10000 ЕВРО) була повернута громадянину. Валюта в кількості 10 400 доларів США (десять тисяч чотириста) тимчасово вилучена.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.

Запорізькі платники перерахували ПДВ вдвічі більше, ніж торік

У січні поточного року надходження з податку на додану вартість склали майже 268 мільйонів гривень. Як відзначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, рівень минулорічної сплати перевищено на 155 мільйонів, тобто більше, ніж удвічі. Показник доходів на цей рік перевиконано на 10 відсотків – додатково держбюджет отримав понад 24 мільйони гривень.
– Суттєве зростання рівня сплати податку забезпечено завдяки двом факторам. По-перше, це результати роботи фахівців фіскальної служби з руйнування схем мінімізації, схемного кредиту та інших заходів з детінізації податку. По-друге, у січні зафіксоване підвищення обсягів оподатковуваних операцій, поставок майже на 3 мільярди, що свідчить також про пожвавлення в економіці регіону, відтак збільшення нарахувань ПДВ склало щонайменше 134 мільйони, – зазначила Юліана Козаченко.
Вона також підкреслила, що співробітники служби адмініструванню ПДВ приділятимуть максимум уваги, попереджуючи бюджетні втрати та забезпечуючи належні нарахування податку з боку платників.
Найбільші суми з початку року перерахували платники ПДВ, що обслуговуються в Запорізькій об’єднаній державній податковій інспекції – 122,5 мільйона, Пологівській – понад 36 мільйонів, Мелітопольській – близько 35 мільйонів, сплата від суб'єктів господарювання Вільнянської та Бердянської ОДПІ перевищила 22 мільйони.
Усього в Запорізькій області перебувають на обліку майже 8,6 тисячі платників ПДВ – юридичних осіб.

Юліана Козаченко відвідала комбінат "Запоріжсталь"

Вектори взаємодії між владою і бізнесом та розвиток партнерства – основні теми робочої зустрічі в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліани Козаченко із керівництвом ВАТ "Запоріжсталь", під час якої генеральний директор підприємства Ростислав Шурма провів екскурсію комбінатом, наголосивши на основних пріоритетах роботи промгіганта. Він зазначив, що "Запоріжсталь" сьогодні – це висококласна команда менеджерів, яка запроваджує новітні технології у виробництво. ВАТ "Запоріжсталь" забезпечує тисячі запорожців робочими місцями і є одним із основних бюджетоформуючих підприємств регіону.
Під час зустрічі Юліана Козаченко відзначила, що основні принципи взаємодії фіскальної служби із сумлінними платниками податків залишаються незмінними – це законність, партнерство і високий рівень надання сервісних послуг.

На Запоріжжі ліквідовано конвертаційний центр із обігом у 260 мільйонів

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області ліквідували конвертаційний центр, який діяв на території Запорізької області та м. Києва.
У рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво) встановлено злочинну групу осіб, які зареєстрували на підставних осіб низку підприємств. Використовуючи їх реквізити ділки надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з переведення безготівкових коштів в готівку, безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ та подальшої легалізації грошових коштів. За свої послуги зловмисники отримували винагороду в 12-14%.
Загальний обіг конвертаційного центру склав майже 260 мільйонів гривень, а втрати бюджету понад 40 мільйонів.
За результатами проведених в Києві та Запоріжжі обшуків було вилучено 650 тисяч гривень, 107 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку. Окрім того, накладено арешт на банківські рахунки підконтрольних зловмисникам підприємств, на яких заблоковано понад 1 мільйон гривень.
Тривають слідчі дії.

Представники фіскальної служби області долучилися до заходів з вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

Сьогодні представники Головного управління ДФС у Запорізькій області взяли участь у мітингу та покладанні квітів з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.
На майдані Героїв, біля будівлі облдержадміністрації, де встановлено меморіал на честь Героям Революції гідності, для вшанування пам'яті учасників подій 2014 року на Євромайдані зібралося кілька сотень запоріжців. Із промовами на адресу Героїв Небесної Сотні виступили керівництво обласної та міської влади, народні депутати.
Як відзначили фахівці фіскальної служби, Революція гідності та подвиг Героїв Небесної Сотні навічно вкарбувалися в історію боротьби нашого народу за свою Незалежність та Соборність. Тисячі українців продемонстрували свою незламність, волю та єдність. Саме ці достоїнства й зараз гуртують нашу країну у досягненні спільних результатів, тому важливо зберегти приклад учасників Революції для наступних поколінь.

Запорізькі податківці у складі спецпідрозділу "Фантом" відправились на службу до зони АТО

Цього тижня до зони антитерористичної операції вирушила чергова ротація офіцерів податкової міліції Запорізької області для виконання завдань, покладених на Державну фіскальну службу.
Співробітники податкової міліції Запорізької області у складі підрозділу "Фантом" несуть службу у зоні проведення АТО на добровільних засадах. Працюють вони за двома напрямами: на офіційних переходах, пунктах пропуску, де контролюють вантажошляхи, автомобільні та залізничні переїзди, а також патрулюють лінію розмежування у складі мобільних груп.
Нагадаємо, "Фантом" був створений наприкінці січня 2015 року для врегулювання складної ситуації з переміщенням товарів з неконтрольованої території. За цей час відбулося 7 ротацій працівників спецпідрозділу, в лавах якого загалом служить понад 500 офіцерів податкової міліції.

На Запоріжжі від плати за землю місцева казна поповнилася майже на 67 мільйонів

З початку року до місцевих бюджетів надійшло 66,8 мільйона гривень плати за землю, що на 22,6 мільйона більше, ніж торік та на 16,8 мільйона – від прогнозованої суми на поточний рік.
Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, більшу частину надходжень забезпечили платники – юридичні особи – майже 60 мільйонів, що на 20,6 мільйона перевищує минулорічну сплату. Усього на обліку перебувають понад 9,6 тисячі юросіб, 5,6 тисячі з яких сплачують земельний податок, 4 тисячі – орендну плату. Від фізичних осіб місцеві бюджети отримали близько 7 мільйонів, рівень січня 2016 року збільшено на 2 мільйони.
Найбільше плати надійшло від платників м. Запоріжжя, які обслуговуються в Запорізькій ОДПІ – 31,6 мільйона або 47 відсотків. Суб'єкти господарювання та фізособи Енергодарської ОДПІ перерахували 9,8 мільйона або 14 відсотків, Мелітопольської ОДПІ – 7,4 мільйона або 11 відсотків, Бердянської ОДПІ – 5,5 мільйона, Пологівської ОДПІ – понад 5 мільйонів.
Нагадаємо, з початку року встановлено мінімальний граничний розмір земельного податку для земель сільськогосподарських угідь не менше 0,3 відсотка від нормативної грошової оцінки. За земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, де не проведено нормативну грошову оцінку – розмір податку не повинен бути менше 0,3 відсотка та не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.

Запорізька митниця створює сприятливі умови та закликає до відкритого діалогу з бізнесом

Саме ці пріоритети роботи митних органів регіону забезпечуватимуть стабільне наповнення бюджету та сприятимуть налагодженню взаємодії із суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності.
Основні підсумки роботи у 2016 році та майбутні перспективи діяльності були розглянуті на нараді Запорізької митниці ДФС під головуванням в. о. начальника Запорізької митниці ДФС Сергія Черкунова, яка проходила за участю голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліани Козаченко, керівництва правоохоронних, судових та контролюючих структур області, Держприкордонслужби України, представників Громадської ради при ГУ ДФС у Запорізькій області.
Відкриваючи захід, Сергій Черкунов підбив підсумки минулорічної діяльності митниці, відзначивши, що основні вектори нинішньої роботи будуть зосереджені на забезпеченні максимального наближення митних процедур до європейських і світових стандартів, їх максимальне спрощення на всіх етапах, скорочення впливу людського фактору на результати митного контролю, сприяння створенню привабливого інвестиційного клімату в Запорізькому регіоні, активізації заходів із впровадження інформаційного обміну між державними органами та підприємствами за принципом "єдиного вікна" тощо.
У своїй промові очільник облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив, що перед запорізькими митниками поставлені ключові завдання, зокрема, щодо налагодження конструктивного діалогу з бізнесом, подолання корупційних ризиків та забезпечення понадпланових митних находжень, які спрямовуватимуться на ремонт автомобільних доріг регіону.
Як наголосила Юліана Козаченко, плідна співпраця фіскальної служби та митних органів у поточному році посилюватиметься, і буде спрямована, передусім, на протидію тіньовим процесам в економіці. Крім того, вона запевнила, що підтримка з боку фіскальної служби ефективно надаватиметься за всіма напрямами взаємодії.
Під час заходу перший заступник начальника Запорізької митниці ДФС Антон Жучков зазначив, що за минулий рік у Запорізькій митниці ДФС зовнішньоторговельні операції здійснювали 1124 учасники ЗЕД, до бюджету митницею спрямовано понад 5,1 млрд. грн.
У зв’язку із переорієнтуванням ринку в напрямку відносин з країнами Євросоюзу в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у 2016 році звільнено від сплати ввізного мита товарів, що ввозяться в Україну та походять з країн ЄС, на загальну суму 51,3 млн. грн. Запорізька митниця видала підприємствам майже 1,6 тисячі преференційних сертифікатів форми EUR.1 про походження товарів з України для експорту до країн ЄС.
Результатом реалізації режиму вільної торгівлі з країнами Європейського співтовариства відповідно стало збільшення у запорізькому регіоні товарообігу між Україною та ЄС на 15%. Зростання обсягів товарів за імпортними операціями відбулось на 77,2 млн. дол. США (+43%), за експортними – на 52,7 млн. дол. США (+8%).
Як відзначив в. о. заступника начальника Запорізької митниці ДФС Олексій Сидоренко, одним із основних показників діяльності митниці є кількість оформлених митних декларацій, яких торік було оформлено понад 56 тисяч, що на 5% більше порівняно з 2015 роком. При цьому митниця має фактично 100% електронне декларування, а за показником середнього часу оформлення експортних операцій входить до першого десятку митниць України, імпортних – має середній показник.
Наприкінці наради було наголошено, що виконання поставлених завдань на поточний рік можливе за умови тісної взаємодії Запорізької митниці ДФС з громадськістю, встановлення конструктивних відносин із представниками бізнесу, а також забезпечення ефективної взаємодії з іншими територіальними правоохоронними органами України у Запорізькій області.

За воду та надра підприємства-користувачі сплатили майже 950 тисяч гривень ренти

З початку року запорізькі підприємства сплатили до бюджетів майже 600 тисяч гривень плати за спеціальне використання води, зокрема, до державного бюджету надійшло 296 тисяч, до місцевих – понад 302 тисячі.
Найбільше плати забезпечили підприємства-водокористувачі, які обслуговуються в Запорізькій ОДПІ – вони спрямували близько 60 відсотків, 20 відсотків сплатили суб'єкти господарювання Мелітопольської ОДПІ, Бердянської та Енергодарської ОДПІ – по 5 процентів.
На сьогодні в регіоні зареєстровано 3,4 тисячі платників рентної платі за спеціальне використання води. Переважно це підприємства, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.
Крім того, до бюджетів сплачено 348 тисяч гривень рентної платі за користування надрами, у тому числі до держбюджету перераховано 263 тисячі, місцеві скарбниці отримали майже 85 тисяч. У порівнянні з 2016 роком надходження до бюджетів збільшились на 146 тисяч.
Станом на початок лютого в територіальних органах ГУ ДФС у Запорізькій області обліковується 637 платників – користувачів надрами державного значення та 13 – місцевого.



Четвер, 23 Лютого 2017 10:25 | Переглядів: 603