Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Почесні громадяни Запорізького району

Гавриленко Микола Миколайович

Подання
про присвоєння звання «Почесний громадянин Запорізького району»
Гавриленко Миколі Миколайовичу

 

Гавриленко Микола Миколайович, 1952 року народження, громадянин України, народився в смт Чаплинка Чаплинського району Херсонської області.

Освіта вища. В 1978 році закінчив Херсонський сільськогосподарський інститут імені А.Д. Цюрупи за спеціальністю зооінженер. За направленням вишу працював головним зоотехніком колгоспу імені Жданова Запорізького району. Уже за підсумками першого року його роботи господарство за розвиток галузі тваринництва отримало перехідний Червоний прапор Всеукраїнського змагання.
У 1984 році Гавриленко М.М. очолив сусідній колгосп «Шлях до комунізму» - спеціалізоване господарство з вирощування нетелей, яке на той час мало боргів понад два мільйони карбованців. Мудрий керівник, поєднуючи прогресивні економічні й адміністративні методи управління, за два роки сплатив борги, зберіг реформоване господарство і разом зі спеціалістами та колективом вивів його в кращі підприємства району.
Багато зусиль і коштів було спрямовано на розвиток соціальної інфраструктури території, бо розуміє: село повинне жити та розвиватися. Задля цього, хоч було і нелегко, у Новопетрівці , де розташований виробничий кооператив «Дніпрові Хвилі», побудували нову вулицю Піонерську (Квіткову) із понад двома десятками житлових будинків, двоповерховим приміщенням дитячого садка, де нині працює Новопетрівський НВК.
Нині Микола Миколайович веде соціально відповідальний бізнес, оновлює техніку, грамотно планує сівозміни, дотримується норм Галузевої угоди щодо виплати зарплати, вчасно розраховується з людьми за оренду паїв.
Кожного року під час святкування Дня Перемоги та Дня визволення села Новопетрівка від фашистських загарбників кожен ветеран отримував матеріальну допомогу, яка надавалась господарством , яке очолює Микола Миколайович.
Як батько – допомагав у всьому закладам освіти, культури та медицини.
Всіх добрих справ, зроблених цією людиною не перелічити. Основне, що про них пам’ятають люди.
Гавриленко Микола Миколйович – людина, яку турбує доля Запорізького району. Повага мешканців села Новопетрівка до цієї людини цілком виправдана багатьма роками чесної та відданої праці.

 

Заступник голови ради В.І.Ломейко

Рішення № 2 від 17.09. 2020 Про присвоєння звання Почесний громадянин Запорізького району.pdf

Переглядів: 209