Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Відбулась сесія Запорізької районної ради

Відбулася сесія районної ради

У четвер, 31 березня, відбулося перше пленарне засідання п’ятої сесії Запорізької районної ради сьомого скликання. Із 34 депутатів на сесію прибули 27. У роботі сесії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації А.Г.Васюк, головний спеціаліст оргвідділу ОДА С.О.Беліков, сільські та селищні голови, керівники управлінь і відділів РДА, запрошені. Пленарне засідання провів голова районної ради А.М.Шевчишин. Депутати затвердили порядок денний із 52 питань, з яких на першому пленарному засіданні було розглянуто 34: сюди увійшли бюджетні, соціальні, організаційні та політичні питання.
Сесія заслухала звіт голови райдержадміністрації про виконання делегованих районною радою повноважень щодо соціально-економічного та культурного розвитку району; звіт райдержадміністрації щодо виконання районного бюджету за 2015 рік; внесла зміни до бюджетних призначень. Доповідав А.Г.Васюк. Він зокрема, зазначив, що завдяки цілеспрямованій роботі сільських голів, активності депутатів облради, до переліку об’єктів, що фінансуватимуться із Фонду регіонального розвитку увійшло будівництво трьох водогонів: Малишівка, Лукашеве, Урицьке, а також за кошти обласного бюджету здійснюватиметься реконструкція Балабинського ДНЗ.
Питання про затвердження «Програми підвищення якості та ефективності виконання управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади на території Запорізького району на 2016-2017 роки» після емоційного обговорення було вирішено перенести на друге пленарне засідання сесії районної ради.
Особливо жвава дискусія відбулася також при розгляді питання про внесення змін і доповнень до районного бюджету на 2016 рік, при розподілі вільних залишків, їх було спрямовано на виконання програм, забезпечення захищених статей, видатки по капітальних і поточних ремонтах об’єктів соціальної сфери територій.
Депутати пакетом прийняли 16 питань, що стосуються продовження дії, виконання, змін і доповнень цілого ряду програм, серед яких: Програма соціального захисту пільгових категорій громадян Запорізького району, «Репродуктивне здоровя нації», «Сільське подвіря», «Стратегія залучення інвестицій в економіку Запорізького району» та ін.
Ухвалили рішення про реформування друкованого засобу масової інформації газети «Червоний промінь» та Редакції Запорізької районної газети «Червоний промінь»; про організацію харчування учнів 1-4 класів та встановили розмір оплати за харчування дітей дитсадках.
Було прийнято рішення про оголошення конкурсу на написання Гімну Запорізького району.
Звання «Почесний громадянин району» сесія районної ради присвоїла Заслуженому журналісту України, редактору районної газети «Червоний промінь» 1985-2015 років О.Г.Якименко та ветерану війни і праці, кавалеру трьох орденів Трудового Червоного прапору, орденів «Дружби народів» та «Знак Пошани» Д.М.Захарову.
Депутати Запорізької районної ради прийняли звернення до Верховної Ради України з вимогою припинити повзучу зраду національних інтересів через прийняття антинародних та антиукраїнських змін до Конституції України, що стосуються надання Донбасу особливого статусу та заяву про підтримку звернення Верховної Ради України про визнання Російської Федерації державою-агресором проти держави України.
Усі рішення ради приймалися відкритим поіменним голосуванням. Друге пленарне засідання п’ятої сесії Запорізької районної ради сьомого скликання заплановано на 14 квітня.



Четвер, 31 Березня 2016 11:39 | Переглядів: 877