Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Перший Національний – в Новопетрівці!

 

   18 квітня 2016 року до Запорізького району, а саме, «народного» вокально-хорового колективу «Щедрі серця» (Новопетрівська бібліотека з розширеною формою діяльності), завітав колектив Першого Національного каналу Українського телебачення на чолі з народною артисткою України Оксаною Пекун для зйомок телепроекту «Фольк-musik».
Шановних гостей радо зустріли представники влади та галузі культури району в особі заступника голови райдержадміністрації Юрія Зенкіна, начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Ірини Гемської та директора центру культури і дозвілля районної ради Тетяни Чудновської та вручили Оксані Пекун сувеніри від району.
Цей проект проводиться з метою пошуку та відродження українського музичного етносу народних пісень різних регіонів України. А ще – це популяризація автентичної музики, насамперед серед молоді.
Народна артистка України, ведуча телепрограми «Фольк-musik» Оксана Пекун уважно прослухала, відібрала найкращі твори та запросила колектив до виступу у жовтні 2016 року на зйомки телепрограми.
Завідуючою закладу культури Галиною Сірмоі були надані матеріали з історії навколишніх сіл. Знімальною групою відзнято відеоматеріали про краєвиди сіл Миколай-Пільської території та проведення майстер-класу від майстрів народної творчості: майстрині-вишивальниці Любові Музиченко (с. Новопетрівка), майстрині з виготовлення ляльок-мотанок Надії Дудко (с. Долинівка) та майстра-вишивальника Дмитра Тимирбенка (с. Новопетрівка), якому виповнилося 78 років. Після завершення зйомок колектив проекту пригостили смачною юшкою на березі ріки Дніпро та запросили ще раз відвідати мальовничий талановитий Запорізький район.
Приємно, що наш район виходить знову на Всеукраїнський рівень!



Четвер, 21 Квітня 2016 09:35 | Переглядів: 802