Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

29 серпня – День пам’яті захисників України

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів.
Активну фазу збройної агресії Росії проти України вдалося зупинити завдяки мужності українського народу, який став на захист своєї Батьківщини у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів, а також добровольчих підрозділів.
Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. .
Так, у Запорізькому районі, працівниками закладів культури, із залученням представників ветеранських та молодіжних громадських організацій, а також активних громадян до цього дня були проведені заходи щодо упорядження пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань захисників України, з покладанням квітів або вінків, також були поставлені лампадки. А працівники Шевченківського та Малокатеринівського будинків культури зняли відеоролики присвячені пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет територіальну цілісність України.
З метою вшанування пам'яті загиблих захисників України, Державний Прапор України, 29 серпня 2020 року, - приспущений на адміністративних будівлях Запорізького району.
Все це є проявом пам’яті, любові та жалю. Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, дав нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювали демократію й права людини тут, у тилу. В Запорізькому районі це:
Стасюк О.С.
Пелих С.В
Динька О.М.
Ломейко А. В.
Дементьєв С. В.
Мазур П.В.
Лоцман А.І
Дьячков Ю.А.
Лехт В.В.
Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже герої живі, поки жива пам’ять про них.



П'ятниця, 28 Серпня 2020 14:56 | Переглядів: 784