Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Пройшов обласний практикум на території селища Приазовське

Протягом 07-08 вересня 2016 року на території селища Приазовське відбувся обласний практикум для директорів міських, районних установ культури клубного типу та керівників методичних центрів і служб області за темою «Розвиток подієвого туризму, як дієвий механізм збереження культурно-етнічної спадщини Запорізької області» за участю директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислава Мороко, заступника директора Наталії Паращук, юрисконсульта Андрія Лемешка, в.о. директора комунальної установи «Обласний методичний центр культури і мистецтв» Запорізької обласної ради Оксани Герман та методистів Центру, президента Асоціації національно-культурних товариств в Запорізькі області Науфаля Хамдані, керівництва Приазовського району та керівників закладів культури відповідної території.
Від Запорізького району у семінарі взяли участь директор комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради Запорізької області Тетяна Чудновська та провідний методист Анастасія Якубіна.
Основними питаннями практикуму були:
1. Роль клубних закладів Приазовського району в популяризації та розвитку внутрішнього туризму;
2. Взаємодія профспілкового комітету працівників культури України з закладами культури щодо надання клубним працівникам гарантованих соціальних стандартів;
3. Культурно-мистецькі заходи, направлені на розвиток подієвого туризму;
4. Збереження та популяризація культурно-етнічних цінностей національно-культурних товариств Запорізької області через творчі проекти;
5. Презентація першого інформаційно-методичного збірника «Барви рідного краю»;
6. Реалізація заходів в рамках районного довгострокового етно-соціокультурного проекту «Струни вічності». Ознайомлення з діяльністю Туристичного центру «7 чудес Приазовського краю»;
7. Консультація: вимоги до оформлення підсумкових матеріалів І Регіонального етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості. Внесення змін до звіту «Аналіз діяльності клубних закладів» тощо.
Також одним з основних питань семінару було функціонування закладів культури в умовах децентралізації в новостворених громадах.
Кворумом практикуму було здійснено виїзд до села Ботієве за туристичними маршрутами «Болгари Приазов’я» та «Історія заселення Приазовського району». Так як, 2016 рік є роком болгарської культури, у Приазовському районі на території села Ботієве відбулася зустріч з представниками національно-культурного товариства болгар імені Христо Ботєва. Усі присутні ознайомилися з виступом «народного» болгарського фольклорного ансамблю «Сидянки» Ботієвського сільського будинку культури, Приазовським краєзнавчим музеєм, монументом Володимиру Великому, Ботієвською Вітроелектростанцією, Храмом Покрови Пресвятої Богородиці, пам’ятником жертвам Голодомору, монументом «Дружба народів», Меморіалом воїнам-визволителям с. Ботієве.



Четвер, 08 Вересня 2016 08:49 | Переглядів: 728