Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Розглянули актуальні питання жіттєдіяльності району

У вівторок перший заступник голови райдержадміністрації А.Г. Васюк провів робочу нараду з актуальних питань життєдіяльності району. У ній взяли участь голова районної ради А.М.Шевчишин, керівники місцевих рад і підприємств, установ та організації району, начальники паспортних та військово-облікових столів  сільських і селищних рад.

Рік тільки розпочався, а з ним - багато нововведень, змін у законодавстві. Тож метою наради й було донести їх до безпосередніх виконавців. Та втім, по-порядку.

Представник військового комісаріату  дав детальний інструктаж стосовно ведення військового обліку у місцевих радах, на підприємствах та в установах. Крім того він наголосив, що нині стоїть завдання залучити на службу якомога більше військовозобов’язаних    на контрактній основі. І зазначив, що  для них нині втричі підвищено заробітну плату, при укладенні контракту передбачено солідну одноразову виплату.

Неоднозначні відгуки викликало питання шодо оповіщення військовозобов’язаних. Робити на місцях це дуже непросто, люди під будь-яким приводом уникають отримання повісток, які вручать нині лише для уточнення обліку та проходження медогляду, а не для мобілізації.

Підсумовуючи це питання А.Г.Васюк, зокрема, сказав:

 - Найближчим часом чергової хвилі мобілізації не буде. Армії потрібні контрактники, які прийдуть на зміну тим, хто перебуває на службі вже більше року. Тому й взято курс на доукомплектування Збройних Сил військовими контрактної служби. У зв’язку з цим району вдвічі збільшене завдання з прийому військовослужбовців на контрактну службу. Військове керівництво країни розраховує, що в більшості своїй призвані на військову службу по мобілізації не будуть звільняться, а підпишуть, як мінімум, короткотермінові контракти і продовжуватимуть захищати країну. Однак, ми повинні  максимально роз’яснити ситуацію та допомогти на місцях провести оповіщення. У цій роботі розраховуємо і на допомогу військового комісаріату, яку саме, визначимося спільно найближчим часом.

Далі, у ході наради, присутні обговорили і уточнили питання, які виникли у зв’язку з реорганізацією з 1 січня ц.р., відповідно до Бюджетного Кодексу, закладів культури району, передачею фінансування галузі культури і дошкільних навчальних закладів (за рахунок коштів районного бюджету)  районному відділу освіти, молоді та спорту і районному Центру культури й дозвілля.

Про стан виконання  Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в частині перейменування вулиць населених пунктів району прорінформував керівник апарату райдержадміністрації В.О.Макущенко. Він, зокрема, сказав, що в районі належить перейменувати три населені пункти, а саме: Урицьке, Радянське й Кірове, і 85 вулиць у селах та селищах. Веселівська і Лукашівська сільради вже прийняли рішення про зміну назв населених пунктів: Урицьке перейменоване в Зоряне, Радянське – в Привільне, Кірове – в село Гурського. До того ж, у Лукашевому вулицю Леніна перейменовано у Центральну. Сповна виконала рядок Закону і Широківська сільрада, перейменувавши чотири вулиці: Жовтневу – у Вишневу, Радянську – у Центральну, Комсомольську – у вулицю Миру та Червоноармійську – у Щасливу. Чотири вулиці перейменовано  і в Мар’ївці.

Керівникам рад рекомендовано в стислі строки провести громадські слухання стосовно перейменування вулиць з тим, щоб, відповідно до законодавства, завершити роботу до 21 лютого ц.р.  Першиий заступник голови РДА А.Г.Васюк уточнив, що невиконання відповідного Закону України тягне за собою адміністративну відповідальність посадових осіб виконавчої влади і, в будь-якому разі, вулиці буде перейменовано, але вже без врахування думки громади.

Про обсяги прийнятого в експлуатацію житла в 2015 році, проблемні питання розвитку житлового будівництва району та стан і перспективи розробки генеральних планів населених пунктів доповів начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Л.В. Тендітник.

Податківці С.Ю.Соколова та Т.І.Тіщенко проінформували про зміни в оподаткуванні стосовно доходів фізичних осіб, майна, єдиного соціального внеску та рентних платежів, які почали діяти з 1 січня ц.р.

З усіх розглянутих питань відповідальним особам надано відповідні доручення, в числі яких: провести інвентаризацію земель та невит-ребуваних паїв; тримати на постійному контролі розрахунок за спожиті енергоносії комунальними установами та населенням на підпорядкованій радам території; у визначені строки завершити роботу з перейменування вулиць; надати відділу містобудування та архітектури РДА інформацію  про затвердження проектів землеустрою та про наявність генеральних планів й ін.  

 

Ольга ЯКИМЕНКО.



Вівторок, 19 Січня 2016 13:53 | Переглядів: 901