Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Прийом громадян у Кушугумі

У вівторок 9 лютого у с. Кушугум відбувся спільний прийом громадян депутатом обласної ради Дмиром МАЙСТРО та заступником голови районної ради Сергієм БУРМОЮ, також у прийомі громадян приймали участь Кушугумський селищний голова Галина ЗАГРЕБЕЛЬНА, директор Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга БОРОДІНА, депутат районної ради Олександр ПЕРЕГУДА, представники Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації.

Найбільш гострою для мешканців с. Кушугум виявилась проблема вуличного освітлення. Декілька вулиць селища виявилися не охопленими у проектах 1-7 черги освітлення. Селищний голова, Галина Олексіївна, запевнила, як мешканців, так і депутатський корпус, що найближчим часом будуть внесені зміни до наявних проектів та вуличним освітленням буде охоплено 100% селища.

Ветеранська організація смт. Кушугум звернулась із проханням сприяти у вирішенні системної проблеми серед працівників соціальної сфери селища – кадастрові номери державних актів на земельні ділянки, які надані працівникам соціальної сфери, не були введені в єдиний державний електронний реєстр. Депутат обласної ради Дмиро МАЙСТРО та депутат районної ради Олександр ПЕРЕГУДА підготували запити до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області та поставили це питання на особистий контроль.

Мешканці району, які прийшли на прийом до депутатів також мали можливість отримати безоплатну юридичну консультацію. Незахищеним громадянам, які потребують представництва у суді Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було запропоновано послуги адвокатів.


Також Ольга БОРОДІНА, Сергій БУРМА та Галина ЗАГРЕБЕЛЬНА обговорили процес реформування органів юстиції в районі та децентралізації надаваних ними послуг. Так з 1 травня 2016 року, деякі функції (зокрема ті, що стосуються реєстрації прав власності на нерухоме майно, реєстрації бізнесів фізичних осіб та підприємців тощо) будуть передані органам місцевого самоврядування, приватним та державним нотаріусам, а також іншим акредитованим суб’єктам. У липні 2016 року мають бути відкриті бюро правової допомоги, які консультуватимуть людей з правових питань та допомагатимуть їм зорієнтуватися у сучасному законодавстві. Запорізькому району пощастило дещо менше – він буде обслуговуватись Запорізьким міським бюро правової допомоги. Аби компенсувати такі незручності Ольга БОРОДІНА та Сергій БУРМА дійшли до згоди щодо необхідності регулярного проведення виїзних прийомів та запровадження надання правової допомоги на містах.



Середа, 10 Лютого 2016 12:53 | Переглядів: 887