Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Депутат в окрузі

 


Григорій САМАРДАК: " Сьогодні немає різниці, яку політсилу представляє депутат, наше завдання – об’єднати зусилля для вирішення проблем території".

     Три місяці тому, у ході передвиборної кампанії до місцевих органів влади, кандидат в депутати облради Г.В.Самардак зустрічався з жителями селища Балабине. Тоді він вислухав їхні проблеми, обіцяв допомогу. Нині, після обрання його депутатом і головою обласної ради, Григорій Вікторович, дотримуючи слова, прийняв рішення знову побувати на території, зустрітися з людьми, детально оглянути проблемні об’єкти і разом визначити шляхи й можливості змінити ситуацію на краще.
Тож у вівторок, 16 лютого, Г.В.Самардак, у супроводі голови районної ради Анатолія Шевчишина, голови райдержадміністрації Віктора Щербини, його першого заступника Анатолія Васюка, депутата районної ради Сергія Петренка та голови Балабинської селищної ради Володимира Сосуновського побував на території Балабинської селищної ради та на будівельному майданчику Кушугумської поліклініки.
- Тривають практичні роботи по формуванню бюджету на 2016 рік в освіті, гуманітарній сфері, медицині. І тут неважливо, в якій політичній партії перебуває той чи інший депутат. Якщо ти представляєш інтереси громади, то повинен зосередити зусилля на виконанні тих обіцянок, які були дані людям три місяці тому, під час виборчої компанії до місцевих рад, - зазначив керівник області.

Перш за все, у приміщенні Балабинської селищної ради, він провів прийом громадян з особистих питань. Більша частина звернень стосувалася оформлення документації на земельні ділянки. Зокрема, голова ради ветеранів Кушугумської території, педагог із піввіковим педагогічним стажем М.П. Корень, від імені своїх колег-пенсіонерів просила засприяти із введенням кадастрових номерів їхніх земельних ділянок до єдиного кадастрового реєстру без додаткових, на їхню думку, необґрунтованих платежів.
Відповідаючи на це та інші подібні звернення балабинців, глава облради сказав, що разом з керівниками району він з’ясує, як вийти з цієї ситуації і зазначив, що одне з його пріоритетних завдань - це наведення порядку в земельних відносинах.
Також жителів району хвилювало питання стабільного забезпечення водою від КП «Міськводоканал», яке озвучили депутат облради Дмитро Майстро та голова Кушугумської селищної ради Галина Загребельна. Справа у тому, що 1 травня у об’єктів водопостачання завершується термін договору з КП «Водоканал». Як бути далі, бо ж постачальник води відмовляється продовжувати угоду.
     Керівник облради зазначив, що добре знає цю проблему, вона на контролі районного керівництва, і він буде сприяти з її вирішенням. Але з боку споживачів треба прибрати деякі суб’єктивні фактори, як, приміром, заборгованість із проплатами за надані послуги, є й несанкціоновані врізки до центрального водогону.
- Споживачі готові оплачувати надані послуги, але не хочуть брати на себе втрат, які відбуваються в комунікаційних мережах комунального підприємства. Люди повинні оплачувати лише ті послуги, які їм надаються - зазначив Григорій Самардак. - Але і з крадіжками енергоносіїв необхідно боротися. І тут на перше місцево виходить контроль і облік. У міру реалізації реформи місцевого самоврядування, питання життєзабезпечення (в тому числі і водопостачання) повністю перейдуть в руки громад, що обов'язково призведе до раціонального використання енергоресурсів.
На завершення особистого прийому, Григорій Самардак зустрівся з учасниками АТО Віталієм Спицею та Олександром Ломейком, які по 14 місяців перебували в гарячій точці. Бійці подякували голові облради за допомогу з виділенням і оформленням земельних ділянок для захисників Батьківщини і наголосили, що з такою підтримкою готові захищати рідну країну, її незалежність з тим, щоб, на заздрість всім, побудувати високорозвинену європейську державу Україну.
У ході робочої поїздки Григорій Самардак, вислухавши людей, відвідав об'єкти соціальної інфраструктури: Балабинський НВК «Престиж» та дитячий садок «Теремок», де діти зустрічали його хлібом-сіллю та патріотичними виступами, а також побував на будмайданчику Кушугумської лікарні.
У школі Григорій Вікторович поспілкувався з педагогами і школярами, випробував роботу інтерактивної дошки в кабінеті фізики і побував на уроці фізкультури. І якщо з технічним забезпеченням та спортивним інвентарем справи в гімназії йдуть нормально, то ось самі приміщення потребують капітального ремонту. Григорій Самардак пообіцяв допомогти з виділенням бюджетних коштів.
У смт Балабине, Кушугумі і Малокатеринівці гостро стоїть проблема місць в дитячих садах - їх просто не вистачає. Разом з керівництвом району, Григорій Самардак відвідав Балабигський дитсадок «Теремок», який вже більше трьох десятиріччя гідно очолює Євгенія Марченко. Зараз в цьому дошкільному закладі на вихованні 154 дітей. Потреба ж вдвічі більша. За словами Балабинського селищного голови Володимира Сосуновского, вже готова проектно-кошторисна документація на реконструкцію будівлі, яка передбачає добудову нового приміщення. Реалізація проекту дозволить збільшити кількість місць в «Теремку» до 260, що дозволить покрити потреби цих двох населених пунктів. Глава обласного депутатського корпусу, оглянувши місце майбутнього будівництва і уточнивши плановані витрати, зазначив, що будівництво треба розпочинати, не гаючи жодного робочого дня.
Третій об'єкт, який стояв у графіку робочої поїздки голови, - Кушугумська поліклініка. Необхідно було оцінити ступінь завершеності будівництва. Тут делегацію зустрічали представники компанії-підрядника.
- Поліклініка в Кушугумі - це один з найважливіших об'єктів Запорізької області. У минулому році тут було освоєно 24 мільйони гривень. Після введення в експлуатацію ми чекаємо від поліклініки великої соціальної віддачі, і разом з керівництвом району зробимо все для того, щоб медичні послуги європейської якості стали доступними жителям району - сказав Григорій Самардак. - Як ми бачимо, основні будівельні роботи вже закінчені. Зараз на порядку денному оздоблення приміщень, розводка комунікацій і придбання сучасного медичного обладнання.
Григорій Вікторович почав огляд поліклініки з підвалу, де монтуються електричні шафи, опалювальна система і вентиляція. Потім він піднявся вище поверхом і оцінив якість оздоблення кабінетів, харчоблоку та палат стаціонару. Також голова облради побував у котельні (там вже йде монтаж устаткування) і на будівництві гаража для машин швидкої допомоги. Ходом робіт залишився задоволеним.
    Перед від'їздом, Григорій Самардак побував в гостях у родини Ніколаєнко з смт Кушугуму. За словами Юлії Ніколаєнко, її донька страждає рідкісним захворюванням, яке лікують тільки за кордоном. Знаходження в стаціонарі, процедури і ліки дуже дорогі, і батьки не можуть самі заплатити всю суму. Тому, Григорій Самардак взяв на себе частину фінансових витрат цієї сім'ї. На знак подяки, Юлія Ніколаєнко подарувала главі області ікону, яку вона вишила разом з донькою.
Підсумовуючи робочий візит, керівник області зазначив:
- Сьогодні ми побували на території, де є досягнення, є розвиток, і є перспектива. Я переконався, що є і всі умови у цих двох великих селищ об’єднатися в сильну, дієздатну, перспективну громаду, якій під силу вирішувати проблеми території. Головне, щоб був системний підхід, стратегія розвитку, а влада завжди готова підставити плече.
Голова обласної ради високо оцінив діяльність громади, відзначив вболівання колективів за розвиток території, їхню відповідальність, цілеспрямованість, здатність самим приймати рішення, вирішувати більшість проблем і пообіцяв суттєву підтримку. А люди, у свою чергу, відчули, що не залишилися наодинці зі своїми проблемами, що їм є до кого звернутися за допомогою. А це так важливо у наш непростий час.

Ольга ЯКИМЕНКО.



Вівторок, 16 Лютого 2016 10:40 | Переглядів: 910