Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Почесні громадяни Запорізького району

Діденко Олена Іванівна

ПОДАННЯ
на присвоєння звання «Почесний громадянин Запорізького району»
Діденко Олені Іванівні

Діденко Олена Іванівна, 1966 року народження, громадянка України, народилась в м. Запоріжжя Запорізької області. Освіта вища, закінчила Запорізький державний університет у 1988 році за спеціальністю «Фізика зі спеціалізацією фізика твердого тіла», екстерном закінчила Запорізьке педагогічне училище у 2000 році за спеціальністю «Дошкільне виховання».
Діденко Олена Іванівна розпочала свою трудову діяльність в 1988 році вчителем фізики в Степненський середній школі Запорізького району, в якій працювала до 1992 року. З 1992 року по 1993 рік працювала вчителем початкових класів та вчителем фізики в Кушугумській середній школі Запорізького району Запорізької області. З 1993 по 1999 рік працювала в Кушугумській міській лікарні, Балабинській та Малокатеринівській середніх школах. З 1999 року почала працювати на посаді вихователя Малокатеринівського дошкільного навчального закладу «Рукавичка», з березня 2000 року і по теперішній час є керівником цього закладу.
Діденко Олена Іванівна зарекомендувала себе висококваліфікованим фахівцем з великим досвідом організаційної роботи. Вона створила команду педагогів-однодумців, які є активними учасниками обласних та районних заходів.
Олена Іванівна – врівноважений та доброзичливий керівник. Володіє ситуацією в колективі, враховує у роботі індивідуальні особливості працівників. Віддає перевагу колегіальному стилю керівництва: вимогливість і контроль сполучаються з ініціативним і творчим підходом до виконуваної роботи і свідомим дотриманням дисципліни, делегує повноваження і розділяє відповідальність.
Має аналітичний склад мислення, спроможна до оперативного прийняття важливих рішень. Не задовольняється на досягнутому, постійно працює над удосконаленням організації роботи на основі запроваджених сучасних методів керівництва.
Пріоритетним напрямком роботи дошкільного закладу для Діденко О.І. є створення умов на спрямування освітнього процесу щодо реалізації базових принципів Нової української школи, а саме єдності виховних впливів сім’ї та закладу дошкільної освіти, формування гармонійної особистості, впровадження інноваційних технологій в освітній процес, створення умов для підвищення фахової майстерності педагогів закладу.
За ініціативи Діденко О.І. впроваджені наступні проекти:
1. Соціальне партнерство по обміну досвідом дошкільної освіти між Малокатеринівським КДНЗ «Рукавичка» та дитячими садками громади округу м. Шовде Королівства Швеції в особі сім’ї Блум.
2. Освітній проект «Дитячий садок за будь-якої погоди».
3. На базі дошкільного закладу створена мобільна бібліотека для дітей «Розумна торбинка».
4. «Дитячий садок в комп'ютері» - створені блоги для батьків, за допомогою яких батьки знайомляться з життям малят в дошкільному закладі, отримують консультації; а вихованці мають можливість навчатися комп’ютерній грамоті.
5. Дієвий зв’язок педагога із сім’єю вихованця – це володіння вихователями навиками толерантного спілкування, вміння встановлювати контакти, прислухатися до думки батьків.
Результатом такої роботи є те, що дитячий садок задовольняє потребу громадян у нагляді, догляді та оздоровленні дітей, створює умови для їх фізичного, розумового і духовного розвитку, втілює в практику нову модель дошкільного навчального закладу, спрямовану на всебічний розвиток дитини.
Діденко О.І. - учасник Всеукраїнського проблемного семінару «СВІТ ДИТИНСТВА: ЗБЕРЕЖЕННЯ ДИТЯЧОЇ СУБКУЛЬТУРИ ТА ЯКІСТЬ ОСВІТИ» (2016).
Діденко О.І. обиралась депутатом в Запорізьку районну раду Запорізької області в 2002-2006 році.
За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок в соціально-економічний розвиток району, активну громадську діяльність Діденко О.І. неодноразово нагороджувалася Почесними грамотами Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, грамотами Запорізької районної ради та Запорізької районної державної адміністрації.
Порядність, чесність, вимогливість до себе та інших, принциповість, доброзичливість складають основу заслуженого авторитету Олени Іванівни серед батьків, вихованців та мешканців селища.

 

Заступник голова ради В.І.Ломейко



Рішення № 2 від 17.09. 2020 Про присвоєння звання Почесний громадянин Запорізького району.pdf

Переглядів: 244