Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Почесні громадяни Запорізького району

Суткова Лариса Миколаївна

ПОДАННЯ
на присвоєння звання «Почесний громадянин Запорізького району»
Сутковій Ларисі Миколаївні

 

Суткова Лариса Миколаївна народилася 4 серпня 1975 року у селі Петропіль Запорізького району Запорізької області.
Суткова Л.М. розпочала свою трудову діяльність на заправці колгоспу ім. Фрунзе (нині ПП «Агрофірма «Славутич»). Освіта – вища. У 1999 році закінчила Таврійський державний аграрнотехнологічний університету і здобула кваліфікацію інженера-технолога.
З вересня 2002 року почала працювати вчителем трудового навчання у Петропільській ЗШ І-ІІІ ступенів. Цього ж року вступила до Бердянського державного педагогічного університету на фізико-математичний факультет.
У 2007 році здобула кваліфікацію «Вчитель фізики та інформатики».
З 2009 по 2013 рік Суткова Л.М. займала посаду заступника директора з навчально-виховної роботи Петропільської ЗШ І-ІІІ ступенів. А з 2013 року і донині обіймає посаду директора Петропільського опорного ЗЗСО.
Суткова Л.М. показала себе здібним адміністратором та організатором, умілим педагогом. Вона добре володіє теорією та практикою управління сучасної школи, компетентна в питаннях педагогіки та психології. За її ініціативи було започатковано ряд загальношкільних заходів, розроблено концептуальні засади навчально-виховної діяльності школи, змодельовано інноваційні форми організації навчально-виховного процесу.
Високий рівень управлінської культури Суткової Л.М. характеризується застосуванням демократичного стилю керівництва, створеним у колективі сприятливим соціально-психологічним кліматом, розвитком творчих здібностей та зростанням професійної майстерності вчителів школи, колегіальним підходом до управління школою, широким спектром застосування проектних технологій, використання сучасних технологій управління та формування стратегії розвитку школи, що ґрунтується на глибокому аналізі кадрового, навчально-методичного й матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу.
Внаслідок компетентності та творчого підходу до справи Суткова Л.М. забезпечує вміле, висококваліфіковане управління навчально-виховним процесом, контрольно-аналітичною діяльністю. Під час контролю за викладанням предметів забезпечує розумне поєднання контролюючих та інструктивних методичних функцій, надає методичну допомогу вчителям, розкриває реальні можливості кожного педагога, підтримує передовий педагогічний досвід, відслідковує творчий ріст вчителів.
Завдяки плідній співпраці з радою школи, піклувальною радою, батьківським комітетом, благодійниками постійно зміцнюється навчально-матеріальна база школи.

З метою підвищення професійної компетентності Суткова Л.М. постійно займається самоосвітою, намагається бути завжди поінформованою про інновації в освітньому просторі. Поширює власний досвід, має друковані статті, готує переможців учнівських олімпіад з інформаційних технологій (2018, 2019 рр.). Неодноразово як керівник та вчитель була нагороджена грамотами сільського голови Широківської сільської ради, Запорізької районної державної адміністрації у 2016-2019 роках. Має відзнаку «Флагмани освіти України» (2018 р.).
Урівноваженість, уміння знаходити спільну мову з учителями, учнями, батьками дозволило Сутковій Л.М. створити комфортний психологічний мікроклімат у педагогічному колективі, забезпечити здорові умови праці, навчання, виховання.
Підтримує зв’язки з батьками, надає їм консультативну педагогічну допомогу з питань освіти, фізичного розвитку їх дітей.
Користується авторитетом серед учнів, батьків, працівників школи, односельців. Вміє приймати відповідальні рішення.

 

Заступник голова ради В.І.Ломейко

Рішення № 2 від 17.09. 2020 Про присвоєння звання Почесний громадянин Запорізького району.pdf

Переглядів: 196