Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє


На Запоріжжі припинено роботу конвертаційного центру з обігом 430 мільйонів гривень

Оперативні співробітники фіскальної служби Запорізької області ліквідували конвертаційний центр із обігом близько 430 млн. грн.
У рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 205, ч.1 ст. 205-1, ч.3 ст. 212 КК України встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов'язань, переведення безготівкових коштів у готівку, безпідставного формування ПДВ, і подальшої легалізації грошових коштів.
На рахунки підконтрольних зловмисникам фіктивних фірм підприємства реального сектору економіки перераховували безготівкові грошові кошти нібито за придбані товари і послуги. Після цього гроші знімалися готівкою та за вирахуванням 12-14% передавалися замовникам незаконної конвертації.
За два роки обіг конвертцентру склав близько 430 млн. грн.
За результатами санкціонованих обшуків вилучено бухгалтерські документи, чорнові документи щодо фактичної реалізації продукції за готівку, кошти у сумі 1,6 млн. грн., комп'ютерну техніку.
Окрім того, накладено арешт на грошові кошти на банківських рахунках 14 підконтрольних угрупованню підприємств на суму понад 1,5 млн. грн.
Тривають слідчі дії.

За порушення порядку використання касової техніки запорізьким підприємцям донараховано понад 6 мільйонів

Ненадання покупцеві фіскального чеку, розрахунки готівкою поза "касою", торгівля без дозвільних документів – це типові порушення, які встановили фахівці фіскальної служби у ході контрольно-перевірочної роботи.
З початку року у сфері контролю за готівковими операціями аудитори ДФС провели 426 перевірок, за результатами яких до бюджету донараховано 6,2 мільйона гривень. На даний час з цієї суми порушники уже сплатили 3,4 мільйона. Усього вони узгодили штрафних санкцій у розмірі 4,6 мільйона.
Як відзначають спеціалісти ДФС, нині значно підвищено фінансову відповідальність суб'єктів господарювання за недотримання касової дисципліни.
Наприклад, під час нещодавньої перевірки одного з торговельних об'єктів м. Запоріжжя ревізори встановили низку порушень. Зокрема, це ігнорування законодавчо встановлену вимогу щоденно друкувати на РРО фіскальні звіти під час проведення розрахункових операцій, не оприбуткування готівкових коштів у книгах обліку. Отже, за недотримання Закону України "Про застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні до суб'єкта застосовані штрафні санкції на суму майже 113 тисяч гривень.
Нагадаємо, сьогодні всі суб'єкти підприємництва, які здійснюють торгівлю технічно складними побутовими товарами, які підлягають гарантійному ремонту, повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 р. №231.

За результатами виграних судових спорів до бюджетів залучено майже 300 мільйонів гривень

Юристи фіскальної служби Запорізької області з початку року виграли у судах 770 справ на суму майже 300 мільйонів гривень, що складає 79 відсотків від загальної кількості та близько 71 відсотка від суми позовів. На користь платників винесено 204 рішення суду із сумою 125 мільйонів, що становить, відповідно, 21 та 29 відсотків.
Усього станом на початок листопада у судах різних інстанцій знаходилось понад 2,7 тисячі справ, де однією зі сторін виступали органи ДФС регіону.
Як свідчить статистика, у випадках, коли фіскальна служба позивається до суб'єктів господарювання, відстоюючи інтереси держави, на користь ДФС виносяться більш ніж 98 відсотків рішень суддів і лише у 1,9 відсотка суди приймають позицію відповідачів. Так, за десять місяців юристи служби виграли 620 справ на загальну суму 185 мільйонів, платники податків – 12 справ на 18,3 мільйона.
За цей же період платники скористалися правом на досудове врегулювання спорів, направивши до ГУ ДФС області скарги на повідомлення-рішення контролюючого органу. На даний час на обласному рівні розглянуто 125 документів на 177 рішень на суму майже 50 мільйонів. За результатами розгляду скасовано 50 податкових повідомлень-рішень на 7,4 мільйона. На рівні ДФС України із 394 розглянутих ППР скасовано 32 рішення із сумою 11,9 мільйона.
Нагадаємо, кожен платник податків може оскаржити рішення контролюючих органів. Це передбачено статтею 56 Податкового кодексу України. Докладно про судову практику та процедуру оскарження можна ознайомитись на сайті фіскальної служби: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/sudova-praktika/.



Четвер, 16 Листопада 2017 14:50 | Переглядів: 471