Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

Юліана Козаченко взяла участь у сесії Запорізької обласної ради

 

У Запоріжжі відбулася дев'ятнадцята позачергова сесія Запорізької обласної ради сьомого скликання. У її роботі взяли участь народні депутати, керівництво Запорізької облдержадміністрації, Запорізької обласної ради, Головного управління ДФС у Запорізькій області, Запорізької митниці ДФС, інших органів виконавчої влади, правоохоронних структур.
На початку сесії були вручені відзнаки громадянам, які мають вагомі здобутки перед Запорізькою областю. Також присутні заслухали очільників правоохоронних органів про підсумки діяльності силових відомств.
Як повідомив у своїй доповіді прокурор Запорізької області Валерій Романов, за участю співробітників прокуратури та фіскальної служби у регіоні припинено діяльність транзитно-конвертаційних центрів, два з яких – міжрегіональні. Минулого року за закінченими кримінальними провадженнями стосовно ухилення від оподаткування до бюджету відшкодовано майже 9 мільйонів гривень, що вдвічі більше, ніж загальнодержавний показник.
Після виступів депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, більшість серед яких – кадрові, а також щодо власності територіальних громад, про передачу майна тощо.
Під час сесії внесені зміни і доповнення до рішення обласної ради "Про обласний бюджет на 2018 рік".
Як відзначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, у цьому році бюджетна децентралізація, зростання показників економіки та заходи з її детінізації повинні забезпечити додаткові надходження до бюджетів Запорізької області. Таким чином місцеві громади отримуватимуть фінансові ресурси для розвитку інфраструктури та реалізації соціальних та інших програм.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Юліана Козаченко: "У запоріжців є можливість задекларувати отримані у 2017 році доходи он-лайн"

Подальше удосконалення електронних сервісів фіскальної служби розширює їх можливості. Відтепер задекларувати свої доходи мешканці Запорізької області можуть не виходячи з дому.
Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, з 1 січня 2018 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у минулому році. Запоріжці можуть подати декларацію, як традиційно – у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації або надіславши поштою, так і он-лайн. Адже, починаючи з 2018 року, для зручності декларантів фіскальна служба передбачила можливість подання звіту в "Електронному кабінеті платника податків".
Вхід до оновленого сервісу здійснюється на офіційному веб-порталі ДФС за вкладкою "Електронний кабінет" або за посиланням: https://cabinet.sfs.gov.ua.
Докладну інформацію про користування "Електронним кабінетом" можна переглянути у розділі "Допомога" (https://cabinet.sfs.gov.ua/help/). Також на сайті ДФС є приклади заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, які розміщені за посиланням: http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan/poryadok-deklaruvannya-dohodiv-gromadya/prikladi-zapovnennya-/ (Головна>ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ ГРОМАДЯН>Порядок декларування доходів громадян>Приклади)
Керівник фіскальної служби області підкреслила, що для подання звіту он-лайн необхідно мати ключ електронного цифрового підпису. Процедура його отримання максимально проста та швидка. Наприклад, середній час оформлення ЕЦП займає, у середньому, не більше 10-15 хвилин.
Лише минулого року фіскальна служба видала запоріжцям 59 тисяч посилених сертифікатів цифрового підпису.
Платники Запорізької області можуть скористатися послугами з видачі електронних ключів у пунктах реєстрації користувачів за адресами:
- м. Запоріжжя, вул. Паркова, буд. 4а, 1-й пов., тел.: (061) 219-06-27;
- м. Бердянськ, просп. Праці, буд. 20, каб. 219, тел.: (06153) 38663;
- м. Мелітополь, вул. Героїв України, буд. 31, каб. 103, тел.: (0619) 422920.
Докладна інформація про механізм видачі посилених сертифікатів розміщена на сайті Акредитованого центру сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ДФС України: http://acskidd.gov.ua/. На цьому ресурсі також містяться дані про програмне забезпечення для звітності та інша корисна інформація.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Запорізьким депутатам та керівництву обласної влади офіційно представили начальника Запорізької митниці Олексія Мужева

Під час позачергової сесії облради голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак офіційно представив нового начальника Запорізької митниці ДФС Олексія Мужева.
Очільник обласної ради зазначив, що у зв'язку із поновленням на посаді Олексія Мужева призначено керівником відомства.
Григорій Самардак звернувся від себе особисто та від імені депутатського корпусу:
– Бажаємо вам, шановний Олексію Олександровичу, плідної та ефективної роботи на благо Запорізького краю!

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Юліана Козаченко: "У результаті роботи з погашення податкового боргу до бюджетів залучено понад 180 мільйонів"

У результаті заходів щодо погашення податкового боргу минулого року бюджети отримали більш ніж 180 мільйонів гривень. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, із загальної суми до державного бюджету надійшло 120 мільйонів, до місцевих – 60 мільйонів.
Керівник фіскальної служби підкреслила, що значну частину коштів забезпечено у вересні та грудні, відповідно, 79 та 26 мільйонів.
Від погашення заборгованості з єдиного соціального внеску до соціальних фондів надійшло понад 58 мільйонів.
Минулого року ряд підприємств, які мали недоїмку перед бюджетом, скористалися процедурою розстрочення податкового боргу та сплатили 13,3 мільйона.
Завдяки стягненню з банківських рахунків боржників та вилученню готівки до бюджетів залучено 10,3 мільйона. Від реалізації заставного майна надійшло 6 мільйонів, 5,7 мільйона – від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, за судовими рішеннями сплачено боргу на суму 2,6 мільйона.
Зазначимо, механізм погашення податкової заборгованості регулює 9 глава Податкового кодексу України, зокрема, стаття 100 регламентує процедуру розстрочки грошових зобов'язань або податкового боргу.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Запорізька митниця готова до запровадження системи "Єдиного вікна"

З 1 лютого в усіх пунктах митного оформлення запроваджується принцип "єдиного вікна" під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю. Це передбачено відповідною Постановою Кабінету Міністрів.
Для ефективної реалізації завдань, визначених урядом, керівники Запорізької митниці ДФС провели робочу нараду з найбільшими платниками податків та представниками контролюючих органів, задіяних у системі обміну інформацією.
Під час зустрічі перший заступник начальника Запорізької митниці ДФС Антон Жучков наголосив, що використання інформаційної системи "єдине вікно" спрямовано на поліпшення ведення зовнішньоекономічної діяльності, дозволяє значно спростити та скоротити відповідні види контролю при здійсненні митного оформлення товарів. "Єдине вікно" є однією з найефективніших у світі електронних систем обміну даними на митниці під час експортно-імпортних операцій чи транзиту. Нарешті ця світова практика буде впроваджуватися в Україні в повному обсязі.
Антон Жучков також зазначив, що минулого року показник оформлення за принципом "єдиного вікна" становив понад 30 відсотків від загальної кількості декларації. І вже у січні 2018 року він зріс до 37 відсотків. Крім того, посадовець підкреслив, що з лютого всі 11 митних пунктів на території регіону готові до здійснення митних процедур у "єдиному вікні".
У ході наради учасники розглянули основні новації в електронній системі, які вже запущені у дію, та вивчили механізми подальшої співпраці відомств для злагодженої роботи під час оформлення товарів.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 



П'ятниця, 26 Січня 2018 13:50 | Переглядів: 500