Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

 

Запорізькі митники викрили порушень майже на 7 мільйонів

Перший місяць 2018 року став результативним у виявленні фактів недотримання митного законодавства. Співробітники Запорізької митниці ДФС у ході проведення аналітично-пошукових заходів викрили 33 адміністративні правопорушення на загальну суму понад 6,8 мільйона гривень, що відповідно, на 1,4 мільйона та на 11 матеріалів більше, ніж у січні минулого року.
Стосовно суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та громадян заведені справи про порушення митних правил.
За цей час фахівці митниці розглянули 9 матеріалів, за результатами яких на правопорушників накладені штрафи на суму 76,5 тисячі гривень.
Судовими органами розглянуто справу про недотримання митного законодавства та винесено постанову про конфіскацію предметів правопорушень на суму понад 2 тисячі гривень.
Як відзначають митники, сьогодні поряд із сервісними функціями особлива увага приділяється розвитку системи управління ризиками під час митного контролю, виявленню фактів незаконного переміщення товарів, боротьбі з контрабандою.

Запорізька митниця ДФС


Юліана Козаченко: "Запоріжці направили до бюджету 35 мільйонів військового збору"

З початку року запорізькі платники перерахували до державного бюджету майже 35 мільйонів гривень військового збору (без показників великих підприємств, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко.
– У січні надходження військового збору майже на 8,5 мільйона або на 32 відсотки перевищили минулорічні. Збільшення відрахувань на підтримку армії, насамперед, пов'язано, з підвищенням мінімальних заробітних плат та результатами роботи з легалізації ринку праці, – зазначила Юліана Козаченко.
Зростання показників сплати відбулося на усіх територіях Запорізької області. Так, переважну більшість надходжень забезпечили платники м. Запоріжжя – понад 18,2 мільйона, суб'єкти господарювання м. Енергодар перерахували більш ніж 4 мільйони, Мелітопольщини та Приазов'я – 3,2 мільйона, Бердянського і Приморського районів – 2,3 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 2,1 мільйона, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – півтора мільйона.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

На Запорізькій митниці за принципом "Єдиного вікна" оформлено понад 60 відсотків декларацій

За перші десять днів лютого, з моменту обов'язкового використання підприємствами та держорганами інформаційної системи "Єдине вікно", на Запоріжжі за цим принципом оформлено понад 60 відсотків митних декларацій, що вдвічі перевищує показник минулого року. Про це повідомила начальник управління організації митного контролю Запорізької митниці ДФС Оксана Жездріна під час інтерв'ю на "Радіо Запоріжжя".
Як зазначила Оксана Жездріна, з 1 лютого в усіх пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система "Єдине вікно", яка має на меті пришвидшити оформлення експортно-імпортних операцій. Система повністю автоматизована, вона дозволяє подавати документи, не виходячи з офісу, і мінімізує контакти з держслужбовцями під час митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю.
В процесі обговорення було наголошено, що використання інформаційної системи спрямовано, передусім, на поліпшення ведення зовнішньоекономічної діяльності, та значно спрощує і скорочує час на проведення відповідних видів контролю при переміщенні товарів. Саме ці переваги актуальні для запорізьких підприємств, враховуючи експортну орієнтацію Запорізького регіону.
Крім того, Оксана Жездріна назвала основні новації електронної системи та наголосила, що наразі загальний показник електронного декларування дорівнює майже 100 відсоткам.
Також під час радіопередачі заступник начальника управління – начальник відділу оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Запорізької митниці ДФС Борис Зарубін розповів про підсумки боротьби з контрабандою у минулому році та навів найбільш резонансні порушення, що викрили запорізькі митники.

Головне управління ДФС у Запорізькій області



Вівторок, 13 Лютого 2018 12:50 | Переглядів: 484