Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

 

Фіскальна служба Запорізької області підтримує постійний діалог із промисловцями і підприємцями регіону

У Запоріжжі відбулося засідання обласного союзу промисловців і підприємців "Потенціал" та обласної федерації роботодавців. Позицію фіскальної служби у заході представляли заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Антоніна Вагилевич та перший заступник начальника Запорізької митниці ДФС Антон Жучков.
Говорячи про результати діяльності, у тому числі, фінансово-господарські показники у 2017 році та пріоритети роботи на 2018 рік, президент ЗОСППР "Потенціал" Олександр Головко зазначив, що основна мета організації – представлення і захист прав та інтересів бізнесу у спільному діалозі з владою.
Так, у минулому році за участю членів "Потенціалу" та представників державних органів, зокрема, фіскальної служби області, проводились регулярні зустрічі з найбільш актуальних питань, які стосуються змін у податковому законодавстві, реєстрації податкових накладних, застосування реєстраторів розрахункових операцій, розмитнення товарів, сплати податків тощо. За результатами взаємодії були підготовлені пропозиції щодо внесення змін до законодавства.
Під час засідання учасники розглянули проблемні аспекти функціонування СМКОР. Як зазначила Антоніна Вагилевич, запровадження Системи моніторингу відповідності податкових накладних та розрахунків коригування було спрямоване на унеможливлення створення та розповсюдження "схемного" податкового кредиту з ПДВ. Наразі дію СМКОР призупинено для її подальшого удосконалення. Ця робота проводиться разом із представниками бізнесу, аби у тісній взаємодії з експертами та платниками податків розробити ефективний алгоритм функціонування СМКОР. Антоніна Вагилевич наголосила, що представники запорізької бізнес-спільноти також мають можливість запропонувати нові критерії оцінки ризиків та висловити своє бачення необхідних змін до законодавства.
У ході заходу було відзначено, що подальша спільна робота ЗОСППР "Потенціал" та органів влади буде спрямована на реалізацію проектів зі сприяння розвитку запорізького підприємництва.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

У Запорізькому аеропорту службовий собака виявив у пасажира препарат із психотропною речовиною

Службовий собака запорізьких митників попередив переміщення через кордон понад сотню пігулок із психотропною речовиною.
У Запорізькому аеропорту під час митного оформлення пасажирів рейсу "Запоріжжя – Стамбул" громадянин Марокко обрав для проходження контролю "зелений коридор", тим самим засвідчив, що не має при собі речей або предметів, які підлягають письмовому декларуванню.
Натомість після того, як він перетнув "білу смугу", що позначає закінчення "зеленого коридору", на його дорожню валізу спрацював службовий собака. Як з'ясувалося, у чемодані серед особистих речей марокканця знаходився медичний препарат "Теmesta" у кількості сто десять пігулок, що містить психотропну речовину "Лоразепам" (110 мг.). Довідка медичного закладу на препарат у пасажира була відсутня.
Речовина з цих пігулок віднесена до списку 2 таблиці ІІІ Постанови Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 року № 770.
Таким чином, громадянин Марокко порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю. Стосовно нього складено протокол, препарат тимчасово вилучено.

Юліана Козаченко: "Запорізькі землекористувачі направили до місцевих бюджетів майже 80 мільйонів гривень"

З початку року місцеві бюджети Запорізької області отримали майже 80 мільйонів гривень плати за землю. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, рівень сплати зріс порівняно з минулорічним на 20 відсотків.
Із загальної суми близько 90 відсотків забезпечили платники-юридичні особи, яких на сьогодні в регіоні 9,5 тисячі. Майже 7,9 мільйона надійшло до місцевих скарбниць від фізичних осіб.
Половину надходжень плати за землю перерахували землекористувачі м. Запоріжжя, вони сплатили до бюджету 40,3 мільйона. Платники м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів спрямували майже 11 мільйонів, Бердянського та Приморського районів – 6,3 мільйона, Мелітопольщини та Приазов'я – понад 5,5 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 3,3 мільйона, стільки ж – Пологівського, Більмацького та Розівського, суб’єкти господарювання та мешканці Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів поповнили скарбницю на 2,8 мільйона, Якимівського та Веселівського – на 2,8 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського – на 2,4 мільйона, Токмацького та Чернігівського районів – на два мільйони.
Нагадаємо, при визначенні бази оподаткування земельним податком за 2018 рік коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується із значенням 1. Це передбачено Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році".

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Представники влади і бізнесу обговорили подальші перспективи функціонування системи реєстрації податкових накладних

Засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва було присвячене розгляду ситуації із розблокуванням податкових накладних, реєстрацію яких призупинено до 1 грудня 2017 року. У заході взяли участь керівництво Запорізької облдержадміністрації, представники Головного управління ДФС у Запорізькій області, бізнесу та громадськості.
Як повідомив начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем Головного управління ДФС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, на даний час відбувається напрацювання пропозицій, щодо удосконалення роботи СМКОР та запровадження такого механізму дії системи, який відповідатиме вимогам, як бізнесу, так і держави. Тож, представники запорізького підприємництва також мають долучитися до цієї роботи.
У ході наради учасники обговорили урядовий проект постанови щодо блокування податкових накладних та наголосили на необхідності його доопрацювання.
Під час заходу відбулася дискусія щодо проблем, пов'язаних з нереєстрацією податкових накладних ПАТ "Запоріжжяобленерго" для суб'єктів господарювання за поставлену електроенергію.
За результатами обговорення члени координаційної ради вирішили найближчим часом направити до центральних органів виконавчої та законодавчої влади звернення щодо врегулювання ситуації із реєстрацією ПН.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 У 2017 році бюджети Запорізької області отримали більше доходів

Надходження до бюджетів Запорізької області за минулий рік збільшилися на 23,6% або на 1,8 мільярда гривень. Про це повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, звітуючи про свою роботу.
Публічний звіт губернатора проходив за участю голови Запорізької обласної ради Григорія Самардака, заступника начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Анни Пужай-Череди, керівників обласної, міської влади, правоохоронних органів, представників громадськості та мас-медійників регіону.
Як зазначив очільник області, найбільш вагомими для місцевих бюджетів податками є податок на доходи фізичних осіб і плата за землю, від яких приріст склав 32,6 і 14,3 відсотка відповідно.
Збільшення надходжень до місцевих бюджетів досягнуто, передусім, за рахунок розширення ресурсної бази податку на доходи фізичних осіб, а саме: зростання середньої заробітної плати, легалізації зайнятості, декларування доходів громадян, які самостійно обробляють земельні ділянки. За рахунок перегляду договорів оренди земельних ділянок місцеві бюджети отримали додаткові фінансові ресурси від плати за землю.
У результаті спільних заходів органів влади, у тому числі, фіскальної служби області, з детінізації в аграрній сфері додаткові надходження до місцевих бюджетів за рахунок орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності склали 6,6 мільйона, збільшено розмір заробітної плати 3597 фізичним особам (легалізовано 9,2 мільйона гривень доходів), добровільно оформлено 3375 найманих працівників (легалізовано 11,7 мільйона гривень).
У цілому, згідно з рейтинговою оцінкою, проведеною Мінрегіоном, Запорізька область за більшістю показників увійшла до першої десятки регіонів; за напрямами "Економічна ефективність" та "Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця" посівши третє місце серед регіонів України.
Серед пріоритетних напрямів розвитку Запорізької області – підвищення промислового потенціалу, інфраструктури, широке залучення інвестицій, забезпечення зростання економіки.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

У Запорізькій області визначені пріоритети у роботі з детінізації ринку праці

Підсумки минулорічної роботи щодо легалізації зарплат і зайнятості населення та завдання на 2018 рік розглянули члени обласної комісії під час сьогоднішнього засідання у Запорізькій облдержадміністрації.
Як зазначила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Запорізькій області Олена Щедровська, з метою детінізації ринку труда фахівці фіскальної служби регіону здійснюють перевірки суб'єктів господарської діяльності, працюють комісії та робочі групи з питань легалізації та погашення заборгованості заробітної плати у складі представників органів ДФС, виконавчої влади та місцевого самоврядування, проводиться роз'яснювальна робота з працедавцями, які виплачують зарплату нижче законодавчо встановленого рівня.
Крім того, спільно з Державною службою з питань праці та Пенсійним фондом України реалізується План заходів з виявлення фактів використання праці неоформлених працівників.
Ця робота дала конкретні результати. Минулого року виявлено та легалізовано понад одну тисячу громадян, працю яких роботодавці використовували нелегально. Їм донараховано 3,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.
Після співбесід керівники 3,3 тисячі підприємств підвищили рівень заробітних плат. Це дозволило додатково залучити до бюджетів 5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, 6,1 мільйона гривень єдиного соціального внеску та 400 тисяч гривень військового збору. Під час проведення сезонних робіт у сільському господарстві добровільно оформлено 3619 працівників, середня заробітна плата яких склала 7,5 тисячі гривень.
Щодо пріоритетів на поточний рік, Олена Щедровська наголосила, що територіальні органи фіскальної служби області проводитимуть роз'яснювальну роботу серед роботодавців та трудових колективів щодо необхідності проявляти свою активну громадянську позицію, не допускати розрахунків заробітної плати у "конвертах", або виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого рівня. Крім того, контрольно-перевірочні заходи будуть спрямовані на викорінення неофіційних трудових відносин.
У рамках виконання спільного плану заходів буде продовжено оперативний обмін інформацією між Пенсійним фондом України, фіскальною службою та управлінням Держпраці.
Під час заходу учасники відзначили, що в цілому рівень тіньової зайнятості в регіоні скоротився на 4 відсотки, отже державні відомства продовжать ефективну роботу з легалізації працюючого населення. Також увагу було акцентовано на тому, що у поточному році суттєво підвищено відповідальність роботодавців за неофіційне використання праці, що стимулюватиме їх до добровільного виконання вимог законодавства.

Головне управління ДФС у Запорізькій області



Середа, 21 Лютого 2018 15:43 | Переглядів: 470