Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Податкова у Запорізькому районі повідомляє

 

Юліана Козаченко: «До бюджетів громад області надійшло майже 56 мільйонів гривень акцизного податку»

За перший квартал запорізькі підприємства та бізнесмени, які уроздріб продають підакцизну продукцію, сплатили до місцевих бюджетів 55,7 мільйона гривень акцизного податку. З цієї суми від реалізації алкогольних напоїв надійшло 33,3 мільйона, а з продажу тютюнових виробів – 22,2 мільйона гривень податку.
Як повідомила в.о. начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, найбільші суми цього податку з початку року сплатили суб'єкти господарювання м. Запоріжжя – 30,7 мільйона, Мелітопольського та Приазовського районів – 10,4 мільйона, Бердянського та Приморського районів – 3,7 мільйона, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – майже 3 мільйони, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – 2,5 мільйона гривень.
Також за право реалізовувати підакцизні товари запорізькі підприємці перерахували до місцевих бюджетів 10,5 мільйона плати за ліцензії. На сьогодні у Запорізькій області продавці роздрібної та оптової торгівлі мають майже 8 тисяч діючих ліцензій на реалізацію алкогольної та тютюнової продукції.
Крім того, у сфері обігу підакцизних товарів проведено 258 перевірок суб'єктів господарювання. У результаті виявлених порушень законодавства застосовані фінансові санкції у розмірі 4,6 мільйона гривень, донараховано акцизного податку на суму 2,5 мільйона.

 

Юліана Козаченко: «Запоріжці спрямували на потреби армії майже 116 мільйонів гривень»

За січень-березень 2018 року від запорізьких платників до бюджету надійшло 115,8 мільйона гривень військового збору. Про це повідомила в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко.
Керівник фіскальної служби області зазначила, що наразі спостерігається позитивна динаміка надходжень військового збору. Порівняно з першим кварталом минулого року запоріжці спрямували на підтримку армії на 27 мільйонів більше, тобто надходження зросли майже на третину.
Найбільші суми забезпечили суб'єкти господарювання та мешканці м. Запоріжжя – майже 61 мільйон гривень, платники м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів перерахували 14 мільйонів, Мелітопольщини та Приазов'я – майже 11 мільйонів, Бердянського та Приморського районів – 8 мільйонів.
Нагадаємо, що на сьогодні ставка збору незмінна і становить 1,5% від об'єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, а також фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи із джерела їх походження в Україні та податкові агенти.

 

Юліана Козаченко: "Запорізькі підприємства зі своїх прибутків перерахували до бюджету 341 мільйон податку"

З початку року підприємства Запорізької області перерахували до державного бюджету 297,6 мільйона гривень податку на прибуток (без врахування показників великих підприємств). Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, порівняно з минулорічними показниками надходження цього податку збільшились на 90 мільйонів або на 43 відсотка.
Бюджети місцевих громад регіону отримали майже 44 мільйони гривень податку на прибуток, що на 12,7 мільйона або на 40,7 відсотків більше ніж торік. Тобто загальна сума надходжень склала 341,5 мільйона гривень. З неї 60 відсотків забезпечили суб'єкти господарювання м. Запоріжжя, сплативши до бюджетів 204,3 мільйона гривень податку. Підприємства, які обслуговуються в зоні діяльності Мелітопольського управління ГУ ДФС області, перерахували 39 мільйонів, Бердянського управління – 33,8 мільйона, Пологівського – 10,5 мільйона та Вільнянського управління – 10,6 мільйона гривень.
Головне управління ДФС у Запорізькій області

Податкова міліція Запоріжжя ліквідувала виробництво фальсифікованого палива та вилучила підакцизних товарів майже на 5 мільйонів гривень

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької місцевої прокуратури №1 зупинили роботу незаконного виробництва паливно-мастильних матеріалів, яке організувала одна із місцевих нафтових компаній.
В рамках операції «Акциз – 2018» та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 204 КК України було встановлено, що посадові особи однієї із місцевих нафтових компаній організували незаконне виготовлення паливно-мастильних матеріалів шляхом змішування низькоякісних нафтопродуктів та речовин, які наближають хімічний склад суміші до автомобільних бензинів марки А-92, А-95 та дизельного пального.
Подальший збут фальсифікованого палива, яке не відповідає технічним вимогам ДСТУ, відбувався на території м. Запоріжжя та Запорізької області через мережу АЗС, яка належить суб’єктам господарювання, підконтрольним компанії-фігуранту.
За результатами проведених обшуків з незаконного обігу вилучено та взято під охорону податкової міліції 165,5 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів загальною вартістю майже 5 млн. грн. Крім того податківці вилучили автомобіль, домішки для поліпшення якості пального, комп’ютерну техніку, чорнові записи, а також документацію щодо придбання ПММ та домішок.
Тривають слідчі дії.

 



Понеділок, 23 Квітня 2018 08:20 | Переглядів: 412