Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Керівники району обрали сімейного лікаря

 

У Запорізькому районі, як і по всій Україні, триває кампанія з обрання сімейного лікаря. 29 травня долучилися до цього процесу та заповнили декларації про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги голова районної ради Анатолій Шевчишин та голова райдержадміністрації Анатолій Васюк. Вони обрали сімейного лікаря та підписали декларації про медичне обслуговування - медичні послуги вони і їхні родини отримуватимуть у КЗ «Запорізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» ЗРР.

Керівники району уклали відповідні декларації із лікарем амбулаторії загальної практики сімейної медицини Юлією Сергіївною Рижовою. Надавши необхідні для реєстрації відомості, керівники підписали відповідні документи, тим самим засвідчивши власний вибір.
Декларації на обслуговування дітей жителі району укладають з лікарем Володимиром Івановичем Бессікало.
Процедура заповнення декларації зайняла біля 15 хвилин. Всі дані про пацієнта внесені до електронної системи охорони здоров’я.
- Відтепер вибирати лікаря можна у будь-якому закладі первинної допомоги незалежно від місця проживання або прописки, -наголосив голова районної ради Анатолій Шевчишин. - Місцева влада забезпечує для людей можливість обрати свого лікаря. Нині завершується черговий етап підключення закладів до електронної системи охорони здоров’я, на травневій позачерговій сесії районної ради виділено кошти для придбання комп’ютерної техніки.
«Насправді сьогодні надзвичайно відповідальний процес, тому що з 1 липня поточного року кардинально змінюється система фінансування первинної санітарно-медичної допомоги. І для забезпечення цих змін необхідно здійснити комплекс ефективних кроків: по-перше, всі заклади первинної ланки перетворюються в комунальні некомерційні підприємства, по-друге – вони повинні максимально зареєструвати декларації з населенням на обслуговування, адже надалі фінансування цих закладів буде здійснюватися відповідно до того, скільки подібних декларацій підписано», - підкреслив Анатолій Васюк.
За його словами, робота успішно просувається. Наш Центр надання первинної медичної допомоги досить потужний у матеріальному і кадровому плані.
Декларацію з лікарем Юлією Сергіївною підписала і перший заступник голови райдержадміністрації С.І.Чудеснова.
КЗ «Запорізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» ЗРР запрошує мешканців району та працівників районних організацій для підписання декларації з сімейним лікарем.

 

 

 



Середа, 30 Травня 2018 11:54 | Переглядів: 609