Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Міжнародний день інвалідів Фестивалю «Повір у себе» - 20!

У районі відбувся традиційний XX районний фестиваль творчості молодих інвалідів «Повір у себе»
У вівторок, 29 листопада, проявити себе і показати свої таланти на сцені Лукашівського БК мали можливість жителі Правобережних сільських рад, а 30 - у Новоолександровці - жителі Лівобережжя.
Учасниками цьогорічного заходу на Правобережжі стали підопічні КУ «Веселівський ПНІ» ЗОР, талановиті та спортивні біляни, мар’ївці, миколайпільці та господарі території. Всі вони продемонстрували свої таланти у конкурсі художньої самодіяльності, спортивних змаганнях і виставці виробів декоративно-ужиткового мистецтва.
Цьогорік ювілейний фестиваль було урочисто відкрито у приміщенні Лукашівського БК, учасників якого гостинно зустрічала голова Лукашівської сільради Л.С. Головань, а учасники художньої самодіяльності БК підготували теплі музичні вітання.
Привітали учасників ювілейного свята голова райдержадміністрації А.Г. Васюк, голова районної ради А.М. Шевчишин, депутат облради Д.О. Коротенко, голова КЗ ФСК «Колос» М.М. Земляк, начальник відділу освіти Т.І. Рогач, голова районної організації товариства Червоного Хреста України В.С. Клюквіна, директор Лукашівського БК Р.І. Сюрмакова. Вони побажали всім гарного настрою, натхнення, віри в себе та в свої сили. Керівники району подякували засновнику фестивалю М.М. Земляку, який за підтримки районної влади щоразу опікується організацією фестивалю.
Як завжди, учасники старанно готувалися. Відкрив конкурс творчості найсміливіший та, мабуть, найменший учасник з Лукашевого А.Семенюченко - за сміливість та старанність у декламуванні вірша він здобув ІІ місце. Призові місця за виконання віршів - у П.Малинки та В.Овчатової. О. Дегтяр талановито та душевно виконала пісню «Дорогие мои старики», В.Філоненко виконав пісню «Там за туманами», вразили піснею «Козачата» дует маленьких хлопчиків з Лукашевого Є. Вальцера та І. Пригоди, яскраво виконали українські пісні К.Франіца та Н.Гребенюк.
Найбільшу кількість виробів ручної роботи продемонстрували вихованці Веселівського інтернату. Під керівництвом організатора культурно-дозвільної діяльності О.В. Маханько цього року підопічні представили реалістичні роботи з пап'є-маше, які б доповнили інтер’єр будь-якої садиби, а ще: в’язані іграшки, килимки з пакетів для сміття у ванні кімнати, статуетки-дерева з бісеру та пластикових пляшок, вазочки з гіпсу та ще багато цікавого.
Перше місце за яскравий віночок на господарську тематику отримала В.Овчатова (ПНІ), ІІ місце – за копітку роботу у вишивці отримала Г.Ященко з Мар’ївки, а ІІІ місце за яскраве деревце з бісеру – О. Ільницька (ПНІ).
Дартс, шашки, армреслінг – тут вже всі набралися сміливості продемонструвати свої можливості. В армспорті серед дівчат найсильнішою виявилися О. Віннік, ІІ місце у С. Корж, ІІІ – у Г. Дец. Серед юнаків переможцем став В.Сапронов (с. Лукашеве), на ІІ місці – Р. Педь (с. Біленьке), на ІІІ – В. Сапронов. Влучнішою в дартсі серед своїх колег-дівчат стала Ю. Бетраченко, ІІ місце у К. Франіци, ІІІ – у А. Гребенюк, а серед хлопців переміг Р. Педь, ІІ місце у Є. Вальцера, ІІІ – І. Пригоди.
Щоб скоротити час очікування та не дати всім присутнім занудьгувати під час підрахунку результатів, з концертною програмою виступили артисти Лукашівського БК.
Всі учасники та переможці в номінаціях отримали грамоти, призи і подарунки, надані спонсорами. Грошову винагороду за найкращі результати від депутата облради Д.О. Коротенка отримали К. Франіца, В. Овчатова, В. Сапронов, О. Віннік, Р. Педь. У спорті бувають і неочікувані результати: так, в змаганнях з шашок перемогу здобули одразу троє розумниць з Веселівського ПНІ – Н.Головатенко, С. Уткіна та М. Домнік – вони також отримали грошове заохочення.
Керівники району також потурбувалися про приємні сюрпризи для всіх учасників заходу – тож ніхто не залишився без подарунку. Голова районної організації товариства Червоного Хреста України Віра Клюквіна вручила цінний спортивний подарунок директору Лукашівської школи Р.І. Сюрмаковій, в якій успішно навчаються діти з обмеженими можливостями. Після завершення заходу на всіх учасників чекав смачний обід.
Щиру вдячність за підтримку у проведенні та організації заходу Микола Земляк висловив начальнику відділу освіти, молоді та спорту РДА Т.І. Рогач, голові Лукашівської сільради Л.С. Головань, колективу Лукашівського БК та школі.



Понеділок, 05 Грудня 2016 15:33 | Переглядів: 737