Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Податкова інформує

Запорізькі платники направили до ДФС майже 56 тисяч звітів в електронному вигляді

За 11 місяців 2016 року фіскальна служба прийняла від запорізьких платників податків більш ніж 117 тисяч податкових звітів (без врахування звітності з ЄСВ). Як зазначила перший заступника начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, майже половину з них відправлено в електронному вигляді.
– У третьому кварталі показник електронної звітності сягнув позначки 79 відсотків. Передусім, це пов'язано із розвитком електронних сервісів фіскальної служби. Крім того, саме у цей період подають звітність представники середнього і великого бізнесу, які у своїй більшості надають перевагу саме електронному формату взаємодії, який дозволяє економити час і ресурси, – наголосила Юліана Козаченко.
Вона також відзначила, що нині значна частина запорізьких платників оцінила переваги Електронного кабінету платника, завдяки якому можна провести ряд податкових процедур: від подання звітності і перегляду інформації в режимі он-лайн – до отримання довідок від органів ДФС.
На сьогодні Електронний кабінет став робочим місцем платника, який працює у цілодобовому режимі, у тому числі, у святкові та вихідні дні. Користуватися ним можна не тільки за допомогою персональних комп'ютерів, але й смарт-пристроїв. Вхід до особистого кабінету здійснюється за наявності електронного цифрового підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації.
На даний момент Державна фіскальна служба працює над ініціативами щодо подальшого розвитку та удосконалення сервісу, у тому числі, запровадження митної складової.
Адреса Електронного кабінету: https://cabinet.sfs.gov.ua/.

На Запоріжжі вилучено незаконної підакцизної продукції на понад півмільйона гривень

Співробітники податкової міліції Запорізької області викрили схему незаконного імпорту, зберігання та продажу спирту.
Так, у рамках операцій "Акциз-2016", "Рубіж-2016" та розслідування кримінального провадження за ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) податковою міліцією Запорізької області спільно із працівниками Міжвідомчого центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної справи та прикордонниками встановлено, що на територію України поза митним контролем ввозиться спирт.
У подальшому вказаний товар реалізовувався у м. Запоріжжі через мережу Інтернет шляхом розміщення повідомлень на одному із сайтів. Оперативники з'ясували, що незаконно ввезений спирт зберігався у м. Бердянськ на території одного з гаражних кооперативів.
На підставі ухвали суду за місцем зберігання товару проведено обшук, на підставі якого виявлено та вилучено понад 2,9 тис. літрів спирту, 400 літрів вина, а також тару для зберігання та розливу продукції. Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 521 тис. грн., з них товарів підакцизної групи – на 511 тис. гривень. Тривають слідчі дії.
Слід зазначити, що у листопаді 2016 року в рамках операцій "Акциз-2016" та "Рубіж-2016" співробітники податкової міліції області встановили 3 факти реалізації через всесвітню мережу підакцизних товарів, які надійшли на територію України поза митним контролем.
У результаті з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму понад 1 млн. гривень.

Запорізькі платники поповнили державну і місцеву казну більш ніж на 9 мільярдів

За січень-листопад представники запорізького бізнесу забезпечили до бюджетів усіх рівнів 9 мільярдів 150 мільйонів гривень (без показників Спеціалізованої ДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжя).
Як повідомила перший заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, при прогнозованому показнику у 3,3 мільярда надходження до державного бюджету склали 3 мільярди 775 мільйонів, що на 1,4 мільярда або на 60 відсотків перевищує сплату за аналогічний період минулого року.
– Рівень виконання дохідної частини бюджету зафіксовано за всіма бюджетоформуючими платежами. Передусім, це – результат сумлінної сплати податків представниками запорізького бізнесу. Істотними є також надходження отримані в результаті детінізації економіки регіону. Завдяки руйнуванню "схем", контролю над операціями і декларуванням податкових зобов'язань бюджет країни отримує додаткові кошти, – наголосила Юліана Козаченко.
Зокрема, податку на додану вартість до держбюджету перераховано у сумі 1 мільярд 661 мільйон, це на 768 мільйонів або на 86 відсотків більше, ніж торік. Виконання індикативного показника забезпечено на 110 відсотків.
Податку на прибуток запорізькі підприємства сплатили майже 437 мільйонів при прогнозах у 377 мільйонів. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 141 мільйон або на 48 відсотків.
Крім того, значними є надходження з податку на доходи фізичних осіб – за 11 місяців забезпечено понад 920 мільйонів, що на 142 мільйони більше, ніж очікувалося та на 330 мільйонів перевищує минулорічну сплату.

Місцеві бюджети Запорізької області отримали 5 мільярдів 375 мільйонів гривень

За 11 місяців 2016 року платники податків Запорізької області перерахували до бюджетів громад 5 мільярдів 375 мільйонів гривень (без показників Спеціалізованої ДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжя). Індикативи на січень-листопад перевиконані на 21 відсоток – до місцевого бюджету додатково сплачено 948 мільйонів гривень. Рівень минулого року перевищено майже на 2 мільярди або на 57 відсотків.
Коментуючи бюджетні надходження, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко зазначила, що основними резервами з наповнення місцевих бюджетів стали податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, екологічний та єдиний податок. Саме ці платежі дозволили додатково залучити 882 мільйони гривень.
– Традиційно оподаткування доходів фізосіб, малих та середніх підприємців, землі та екологічний податок є бюджетоформуючими. Порівняно з минулорічними показниками надходження від них збільшилися на 1,7 мільярда гривень. Отримуючи додаткові ресурси, органи місцевого самоврядування мають вирішувати, куди саме спрямовувати ці кошти, враховуючи потреби громад, зокрема, на розвиток інфраструктури та інші цілі, – підкреслила Юліана Козаченко.
Так, найбільші суми з початку року забезпечено у м. Запоріжжя – 2,3 мільярда, м. Енергодар – 699 мільйонів, у Мелітопольському – близько 488 мільйонів, Бердянському – 356 мільйонів та Василівському районах – 257 мільйонів. Разом ці території отримали майже на півтора мільярда гривень більше, ніж торік.
Усього по області основні сплати надійшли з податку на доходи фізичних осіб – 2,7 мільярда, що 989 мільйонів перевищує рівень минулого року. Плати за землю сплачено 854 мільйони, це на 295 мільйонів більше, ніж за січень-листопад 2015 року. Єдиного податку надійшло майже 680 мільйонів, зростання до показника минулого року – на 263 мільйони. Акцизного податку з реалізації підакцизних товарів перераховано 510 мільйонів, що на 175 мільйонів більше, ніж торішніх даних. Фактичні надходження податку на нерухоме майно та транспортного податку складають 49,3 мільйони. Збільшення до рівня минулого року склало 14 мільйонів.

Запорізькі аграрії розбиралися у майбутніх податкових новаціях

Як відомо, на 2017 рік заплановані зміни у податковому законодавстві України, яке регулює аграрну галузь. Для того, щоб сільгоспвиробники мали можливість заздалегідь розібратися з новими механізмами оподаткування, Головне управління ДФС у Запорізькій області разом з Громадською організацією "Інститут податкових реформ" та редакцією журналу "АгроPro" провели спільний семінар для керівників та бухгалтерів сільськогосподарських підприємств.
Відкриваючи зустріч, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко підкреслила, що роз'яснення податкових новацій допоможе суб'єктам господарювання зорієнтуватися у нових правилах та швидко адаптуватися до них.
Як наголосила експерт ГО "Інститут податкових реформ" з питань оподаткування сільськогосподарських товаровиробників, головний редактор журналу "АгроPRO" Ельвіра Ткачова, у 2017 році ряд агровиробників мають змінити систему оподаткування. Аби цей перехід відбувся максимально зручно, основні вимоги законодавства необхідно вивчати вже зараз.
Під час семінару вона разом із юристом та експертом з питань земельних правовідносин Іриною Дмитренко роз'яснили норми Податкового кодексу України відносно застосування спеціального режиму оподаткування ПДВ у сільському господарстві, оподаткування єдиним податком 4 групи спрощеної системи оподаткування та інших питань, що виникають при провадженні діяльності.
Учасники семінару обговорили не тільки новації, але й поточні питання, зокрема, оподаткування ПДФО та військовим збором, перспективи контрольно-перевірочної роботи для агропідприємств, особливості оформлення документів та змін у правилах використання земельних ділянок та інші актуальні для аграріїв теми.

У запорізького агропідприємства, що ухилилося від сплати ПДВ, вилучено продукції майже на 10 мільйонів гривень

Співробітники податкової міліції Запорізької області викрили керівників агропромислового підприємства, які умисно ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах.
У рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що вказані особи у результаті штучного завищення орендованих земельних площ (паїв) та неправомірного збільшення врожайності, на 3,2 млн. гривень занизили суму ПДВ, яка підлягає сплаті до бюджету.
При цьому сільськогосподарська продукція купувалась за готівку та реалізовувалась великим підприємствам-зернотрейдерам як власно вирощена. Загальна сума податкового кредиту, яку було сформовано вказаним підприємством у 2015 році, склала понад 6 млн. гривень.
У результаті проведених обшуків вилучено 800 тон соняшникового насіння та 165 тон мінерального добрива загальною орієнтовною вартістю 9,6 млн. гривень.
Вживаються заходи зі встановлення походження вказаного товару та вирішується питання про накладення на нього арешту.

Запоріжці допомогли армії майже на 306 мільйонів гривень

За січень-листопад 2016 року платники Запорізького регіону забезпечили до держбюджету 305,7 мільйона гривень військового збору. Це на 69 мільйонів більше, ніж за аналогічний період минулого року та майже на 37 мільйонів перевищує очікувану суму на 11 місяців поточного року.
Як зазначила в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, порівняно з минулорічними показниками середньомісячний рівень сплати значно зріс – щонайменше на 6 мільйонів.
– Якщо в 2015 році запорізькі платники перераховували на підтримку Збройних Сил України у середньому, 21,5 мільйона гривень військового збору, то в 2016 – вже майже 28 мільйонів. Оскільки цей платіж відраховується з трудових доходів громадян, зростання бюджетних надходжень можна тлумачити як налаштованість роботодавців на сумлінну сплату податків. Крім того, саме військовий збір дозволяє збільшити ресурси для фінансування української армії, – наголосила Юліана Козаченко.
З початку року найбільші суми збору сплатили підприємства і підприємці Вознесенівського району м. Запоріжжя – 43,8 мільйона, Шевченківського району – 33,6 мільйона, м. Енергодар – 32 мільйони, Олександрівського району обласного центру – 22,8 мільйона, Дніпровського району – понад 20 мільйонів. Платники міст Мелітополь і Бердянськ спрямували, відповідно 19 та 16 мільйонів, Комунарського району – 14,4 мільйона, Заводського району – 14,2 мільйона та Василівського району – більш ніж 10 мільйонів.

Співробітники фіскальної служби Запорізької області вшанували пам'ять захисників України

Сьогодні, 6 грудня, до 25 річниці Збройних Сил України на алеї захоронення невідомих захисників України на Кушугумському кладовищі запоріжці вшанували пам'ять загиблих бійців АТО. Представники Головного управління ДФС у Запорізькій області та Запорізької митниці ДФС долучилися до урочистої церемонії.
У своїх виступах керівники Запорізької облдержадміністрації, обласної ради, Запорізького міськвиконкому та обласного військового комісаріату відзначали той непростий шлях, який подолала українська армія упродовж останнього чверть століття, і на сьогодні, набуваючи свого розвитку, із честю виконує важливі для України оборонні завдання.
На Кушугумському кладовищі під іменем "Невідомий боєць" поховані десятки воїнів, які загинули, захищаючи Батьківщину і чиї імена донині не встановлені. Тому наше завдання – завжди пам'ятати подвиг героїв.
Свій внесок у захист українського суверенітету зробили й десятки працівників фіскальної служби області, які у складі спецпідрозділу ДФС "Фантом" та за військовим призовом відстоювали безпеку і економічні інтереси країни на її східних рубежах. Серед них Михайло Гончаренко – колишній співробітник ДФС. Його життя обірвалося влітку 2014 року під час бою. Михайло назавжди залишиться у пам'яті рідних і колег 24-річним хлопцем.
Запоріжці вшанували героїв України хвилиною мовчання і покладанням квітів.

Фіскальна служба надала запорізьким платникам 136 тисяч адміністративних послуг

За 11 місяців поточного року платники податків м. Запоріжжя та області отримали 136 тисяч адміністративних послуг. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, більшість із них надано в Центрах обслуговування платників, які працюють у кожному районі обласного центру та регіону. Лише за останній місяць фахівці органів ДФС надали майже 13,5 тисяч сервісних послуг.
– Сьогодні двадцять сім Центрів обслуговування платників Запорізької області надають більше двадцяти видів адміністративних послуг. Робота центрів організована таким чином, щоби взаємодія з платником відбувалася швидко, якісно і зручно. Адже ми розуміємо, що кожен, хто звертається до нас – це наш партнер, який робить свій внесок у наповнення бюджетів усіх рівнів, – зазначила Юліана Козаченко.
Нагадаємо, ЦОПи надають такі послуги, як видача довідок, надання доступу до публічної інформації, видача картки платника податків, внесення до паспорта даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, реєстрація РРО, книг обліку розрахункових операцій, прийом звітності, вхідної кореспонденції та інші.
Детальну інформацію про місця надання адмінпослуг, у тому числі, про роботу запорізьких ЦОПів, можна переглянути за посиланням: http://zp.sfs.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 



П'ятниця, 09 Грудня 2016 10:26 | Переглядів: 675