Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Відбулася сімнадцята сесія Запорізької районної ради сьомого скликання

   У четвер, 30 березня, під головуванням  заступника голови районної ради С.І.Бурми відбулася сімнадцята сесія Запорізької районної ради сьомого скликання. У роботі сесії взяли участь 25 депутатів із 34, голова районної ради А.М.Шевчишин (незважаючи на лікарняний), голова райдержадміністрації А.Г.Васюк, керівники управлінь, відділів, комунальних закладів. Після внесення змін до порядку денного, депутати розпочали розгляд 30 питань, які були розглянуті на постійних комісіях 23, 27 та 28 березня ц.р.
   На початку засідання відбулося нагородження переможців 15 районної спартакіади «Здоров’я» 2016 року: І місце – Августинівська сільрада, нагороду отримала сільський голова І.Т.Колісник; ІІ місце – Біленьківська сільрада - голова С.І.Зачепило; ІІІ місце – Малокатеринівська сільрада - голова Л.І.Волик. Крім того за підтримку спорту в районі нагороджено генерального директора ПАТ «Відрадненське» Л.В.Петренко.
   Перше питання черги денної також передбачало урочистості та нагородження. Найвищу районну нагороду – звання «Почесний громадянин Запорізького району». – присвоєно заступнику головного лікаря КЗ «Запорізька районна лікарня» ЗРР О.О.Коротіній, начальнику управління ПФУ у Запорізькому районі Л.І.Сироватко, Сонячному сільському голові Л.К.Лазуковій, колишньому Кушугумському селищному голові Т.П.Гороховій, директору Балабинського НВК Ж.В Вініченко,
Сесія заслухала та затвердила звіт голови Запорізької районної ради А.М.Шевчишина за 2016 рік, а також розпорядження голови районної ради, прийняті в міжсесійний період.
   Депутати заслухали та взяли до відома звіт голови райдержадміністрації А.Г.Васюка про виконання районною державною адміністрацією делегованих їй районною радою повноважень щодо соціально-економічного та культурного розвитку району. Затвердили звіт райдержадміністрації про виконання районного бюджету за 2016 рік, Програми підвищення якості та ефективності виконання управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади на території Запорізького району на 2017 рік та внесли зміни і доповнення до районного бюджету на 2017 рік. Інформувала з цих питань перший заступник голови райдержадміністрації С.І.Чудеснова.
   Зокрема, вільні залишки коштів районного бюджету, а також медичної та освітньої субвенції були направлені на вирішення нагальних питань соціальної сфери: оплату праці, придбання ліків, інвентаря та медобладнання ЗЦРЛ, а також заміну вікон в багатьох закладах освіти, ремонти, матеріальну допомогу на оздоровлення та інші потреби закладів району.
Було прийнято рішення про передачу окремого індивідуально визначеного майна книжкового фонду із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Запорізького району у власність об’єднаних територіальних громад; надання платних послуг закладами культури комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» ЗРР.
Депутати ухвалили рішення про оптимізацію ліжкового фонду КЗ «Запорізька центральна районна лікарня» ЗРР. Відповідно до цього рішення, з 1 липня ц.р. скорочуються 50 цілодобових лікарняних ліжок філії КЗ «ЗЦРЛ» (Біленьке) і переводяться у 30 ліжок денного стаціонару Біленьківської амбулаторії загальної практики.
   З 12 по 20 питання, що стосувалися змін та доповнень до районних програм, було проголосовано пакетом. Також депутати ухвалили рішення про надання згоди на прийняття міжбюджетних трансфертів з бюджетів ОТГ Долинської сільради і Біленьківської сільради; про передачу в оренду вільного нерухомого майна; про призначення постійної комісії відповідальної за перевірку факту подання суб’єктами декларування декларацій депутатами Запорізької районної ради та керівниками комунальних закладів, установ, організацій Запорізької районної ради; підтримали депутатський запит О.Божка про створення районного депутатського фонду тощо.



П'ятниця, 31 Березня 2017 10:25 | Переглядів: 598