Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Соціальні пріоритети «НІБУЛОНу»: у Біленькому відкрито комплекс очисних споруд

    7 квітня, у день православного свята Благовіщення, справді благая звістка прокотилася Біленьким – урочисто відкрито об’єкт соціальної інфраструктури – комплекс очисних споруд, збудований за рахунок та зусиллями компанії «НІБУЛОН». Це історична подія для всього села, адже на цей об’єкт тут чекали понад 26 років. На церемонію відкриття прибули голова облдержадміністрації К.І.Бриль, генеральний директор компанії «НІБУЛОН», Герой України О.О.Вадатурський, голова РДА А.Г.Васюк, голова районної ради А.М.Шевчишин. їх радо зустрічали Біленьківський сільський голова С.І.Зачепило, керівники, громадський актив, мешканці села. Учасникам зустрічі дарували своє вокальне мистецтво творчі колективи Біленького та Лисогірки. З нагоди такої непересічної події прозвучало чимало теплих слів.
     Сьогодні на будівництві працюють десятки підрядних організацій, із них 14 - із Запорізької області, включаючи Запорізький завод залізобетонних конструкцій. Проте вже в травні тут буде близько 1,5 тисячі будівельників із 90 організацій, разом з постачальниками обладнання. Варто також зазначити, що компанія насамперед забезпечує роботою місцеві організації. На ті роботи, які запорізьким будівельникам не під силу, запрошуються інші підрядники з різних областей України.
    Це 26 об’єкт, який «Нібулон» будує в Україні. Його можна назвати Всеукраїнським, адже тут працюють підприємства з 12 областей країни. Ми маємо досить жорсткі вимоги, стосовно часових обмежень. І даємо слово, що об’єкт буде завершено до 1 червня ц.р., тобто за 2-3 тижні до збирання нового врожаю. Всі загальнобудівельні роботи будуть завершені до 20 травня і 10 днів – на упорядкувальні роботи, озеленення.
   Вартість проекту - близько півмільярда гривень. Це інвестиції до області, району та села. Близько 10 млн. грн. різноманітних податків. Окремо тут з’являться близько 140 робочих місць, а значить люди отримають близько 10 млн. заробітної плати. І зараз ми даємо роботу всім місцевим, хто має бажання працювати.
    Важливим завданням цього об’єкта є зняття навантаження з автомобільних доріг регіону, адже понад 41 тисячі тонн зерна вивозиться безпосередньо із Запорізької області. А загалом буде знято понад 300 тис. тонн навантаження з автошляхів. Ми також зацікавлені в тому, щоб не тільки великі сільгосптоваровиробники, а й одноосібники легально, без посередників, реалізовували своє збіжжя, щоб аграрії могли продавати зерно офіційно. А ми у свою чергу сплачуватимемо за них податки в місцевий бюджет. Від цього виграють всі.
   Приємно зазначити, що компанія «НІБУЛОН» - чудовий приклад вітчизняної компанії, яка вийшла на світовий рівень, їй повірили європейські партнери, відкривши кредитну лінію.
  Усе це вселяє надію. Якщо такі серйозні речі ми робимо під час військових дій, то наш народ справді непереможний.



Понеділок, 10 Квітня 2017 14:19 | Переглядів: 668