Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Податкова інформує

До уваги платників ПДВ! 15 березня 2017 р. — останній день реєстрації податкових накладних за старою формою.
15 березня 2017 р. — останній день реєстрації податкових накладних за старою формою.
Реєстрація в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування за формою, яка була чинною до внесення змін наказом № 276, здійснюється до 16.03.2017 р. (по 15.03.2017р. включно).
До вказаної дати реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН за старою формою не визначається як помилка, допущена при складанні податкової накладної, та не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.Такі податкові накладні/розрахунки коригування є підставою для віднесення зазначених у них сум податку до складу податкового кредиту (за умови дотримання всіх інших вимог Кодексу щодо формування податкового кредиту).
Починаючи з 16.03.2017 р., податкові накладні/розрахунки коригування прийматимуться до реєстрації в ЄРПН за новою формою (у редакції наказу № 276).

Відколи застосовувати нові форми декларацій єдинників?

05.05.2017 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.03.2017 № 369 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578», яким внесено зміни до форм податкових декларацій платника єдиного податку, а саме: форми податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця; форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичної особи); форми податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи. Одночасно звертаємо увагу, що згідно з пунктом 46.6 статті 46 Податкового кодексу України до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення. Отже, за новою формою вперше потрібно буде звітувати за 3 квартал 2017 року.

За II квартал декларація екологічного податку подається за оновленою формою

Наказом Міністерства фінансів України від 28.12.2016 №1177 (далі – Наказ №1177) затверджені зміни до форми Податкової декларації екологічного податку. У новій редакції викладено Додаток 4 «Розрахунок за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені)» до Декларації. Так, раніше діючий додаток доповнено рядками 4.2.1.2.4, 4.2.2.2.4, 4.3.1.2.4, 4.3.2.2.4, які мають назву «коригуючий коефіцієнт», оскільки податкові зобов’язання з екологічного податку у частині екологічного податку за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) стосовно накопичених до 1 квітня 2009 року відходів обчислюються із застосуванням коригуючого коефіцієнта. Згідно з пунктом 46.6 статті 46 Податкового кодексу України до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення, є чинними формами декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення. Таким чином, додаток 4 до Декларації за I квартал 2017 року подається за старою формою, а за II квартал та наступні податкові періоди подається за новою формою, затвердженою Наказом №1177.

Внесок статутного капіталу через касу підприємства – слідкуємо за лімітом каси

Якщо діюче підприємство вносить кошти в касу підприємства, як поповнення статутного капіталу, що дозволяється законодавством, то слід врахувати певні обмеження. По-перше, протягом одного дня можна прийняти готівку від юридичної особи або приватного підприємця в сумі не більшій, як 10 тисяч гривень, а від фізичної особи в сумі, не більшій 50 тисяч гривень. У випадку не дотримання даного обмеження підприємство чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. По-друге, потрібно слідкувати чи не призведе надходження внеску до перевищення ліміту каси. Якщо ліміт каси, для прикладу, становить 10 тисяч гривень, а внесок до статутного капіталу надходить від засновника фізичної особи в сумі 45 тисяч гривень, то відповідно до вимог п.5.9 Положення про касові операції, суму перевищення, а це 35 тисяч гривень, слід обов’язково використати на потреби, пов’язані з діяльністю підприємства або здати в банк. При цьому використати такі кошти або ж здати їх в банк потрібно не пізніше наступного робочого дня. Виключенням може бути виплата заробітної плати. Оскільки готівку в «понадлімітному» обсязі можна тримати в касі підприємства протягом трьох робочих днів лише за умови, що вона спрямовується на виплату заробітної плати (п.2.10 Положення про касові операції).

Аграріям дозволено збільшити реєстраційний ліміт для податкових накладних

Таку можливість отримали сільгоспвиробники з 15 квітня поточного року у зв’язку із набранням чинності Закону України від 23.03.2017р. №1988 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника». Зокрема, законодавчий документ надав можливість сільськогосподарським товаровиробникам збільшити реєстраційну суму для податкових накладних/розрахунків коригування, визначену п. 200 прим 1.3 ПКУ, на суму коштів, що перераховувалися з 1 по 30 січня 2017 року на спецрахунки агропідприємств, які до 1 січня 2017 року застосовували спецрежим оподаткування згідно зі ст. 209 ПКУ. Причому така сума не повинна перевищувати суму, що мала спрямовуватися на спецрахунок суб'єкта спецрежиму, згідно з податковою звітністю за грудень 2016 року, за винятком уточнюючих розрахунків. Звертаємо увагу, таке збільшення має здійснюватись одноразово за заявою платника податку, поданою в довільній формі до органів ДФС, разом із копіями платіжних доручень платника, завірених у встановленому порядку банком, які підтверджують таке перерахування. Окрім того, у межах суми цього збільшення платник має право подати до контролюючого органу заяву, відповідно до якої такі кошти підлягають перерахуванню з рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ такого платника податку на його поточний рахунок згідно з п. 200 прим 1.6 ПКУ. Додамо, зазначена норма прописана в п.60 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ.

Ще один нюанс використання соціальної пільги

Оскільки платник податків має право на отримання податкової соціальної пільги лише від одного працедавця і реалізував це право у звітному місяці на старому місці роботи, то така фізична особа не має права на отримання в цьому місяці податкової соціальної пільги на новому місці роботи. При цьому, при дотриманні умов отримання податкової соціальної пільги, така фізична особа має право на отримання податкової соціальної пільги на новому місці роботи з наступного місяця після прийняття на роботу. Відповідно до п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та винагород), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень. Згідно з пп. 169.3.4 п. 169.3 ст. 169 ПКУ податкова соціальна пільга надається з урахуванням останнього місячного податкового періоду, в якому платник податку був звільнений з місця роботи.

Податкові наслідки за неподання фізособою річної майнової декларації

Відповідно до п.п.20.1.1 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) контролюючі органи мають право запрошувати платників податків, зборів, платежів або їхніх представників для перевірки правильності нарахування та своєчасності сплати податків, зборів, платежів, дотримання вимог законодавства з інших питань. Письмові повідомлення про такі запрошення надсилаються в порядку, встановленому ст.42 ПКУ, не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня запрошення, в яких зазначаються підстави запрошення, дата і час, на які запрошується платник податків (представник платника податків). Платники податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) зобов’язані подавати податкову декларацію за встановленою формою у визначені строки у випадках, коли згідно з нормами цього розділу таке подання є обов’язковим. Платники податку на доходи фізичних осіб зобов’язані на вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку (п.п.«в» п.176.1 ст.176 ПКУ). Якщо платником податків не подано в установлений законом строк податкову декларацію або розрахунки, якщо їх подання передбачено законом, контролюючий орган у відповідності до п.п.78.1.2 п.78.1 ст.78 ПКУ має право проводити документальні позапланові перевірки. Згідно з п.п.54.3.1 п.54.3 ст.54 ПКУ контролюючий орган зобов’язаний самостійно визначити суму грошових зобов’язань, якщо, зокрема, платник податків не подає в установлені строки податкову декларацію. За порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, застосовуються такі види юридичної відповідальності, як фінансова та адміністративна (п.111.1 ст.111 ПКУ). Відповідно до п.123.1 ст.123 ПКУ самостійне визначення суми податкового зобов’язання платника податків контролюючим органом на підставах, визначених, зокрема, п.п.54.3.1 п.54.3 ст.54 ПКУ, – тягне за собою накладення на платника податків штрафу у розмірі 25% суми визначеного податкового зобов’язання. При повторному протягом 1095 днів визначенні контролюючим органом суми податкового зобов’язання з цього податку, – тягне за собою накладення на платника податків штрафу у розмірі 50% суми нарахованого податкового зобов’язання. Водночас, згідно зі ст.1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 №8073-Х неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Звертаємо увагу, що граничний термін подання податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2016 рік для громадян, які зобов’язані їх подати, закінчився 3 травня 2017 року.

І звітність електронна, і пояснення до неї теж

Відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) податкова декларація подається за вибором платника податків в один із таких способів: а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою; б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. Відповідно до п. 46.4 ст. 46 ПКУ при необхідності платник податків може подати разом з податковою декларацією доповнення до декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації. Доповнення подається з поясненням мотивів його подання. Платник податків, який подає звітність в електронній формі, подає таке доповнення в електронній формі. Для забезпечення можливості платниками податків подання в електронному вигляді доповнення до декларації з поясненням його подання в усіх формах податкової звітності, затверджених в установленому порядку, передбачено спеціально відведене місце для складання такого доповнення за довільною формою. Платники податків, які подають податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку, можуть надати пояснення до них в контролюючі органи в електронній формі.

Дії платника при переході на «спрощенку» при отриманні фіндопомоги на загальній системі

Відповідно до п. 292.6 ст. 292 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Для платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності. Для платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) датою отримання доходу також є дата відвантаження товарів (виконання робіт, надання послуг), за які отримана попередня оплата (аванс) у період сплати інших податків і зборів, визначених ПКУ. До складу доходу платників єдиного податку третьої групи не включаються, зокрема, суми фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, отриманої та поверненої протягом 12 календарних місяців з дня її отримання (п.п. 3 п. 292.11 ст 292 ПКУ). Згідно з абзацом першим п. п. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 ПКУ об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень ПКУ. При цьому чинними нормами ПКУ не передбачено коригування платниками податку на прибуток фінансового результату до оподаткування на суму поворотної фінансової допомоги. Враховуючи зазначене, датою отримання доходу платника єдиного податку є надходження коштів юридичній особі як платнику єдиного податку. Таким чином, юридична особа, яка отримала поворотну фінансову допомогу в період перебування на загальній системі оподаткування, при переході на спрощену систему оподаткування не включає такі кошти до доходу платника єдиного податку.

До уваги платників рентної плати та екологічного податку !

Вільнянська ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області нагадує, що Законом України від 20.12.2016 року №1791-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» викладені у нових розмірах ставки рентних платежів та екологічного податку. Збільшені ставки застосовуються при обчисленні податкових зобов’язань, що виникли з 01 січня 2017 року. Граничними термінами подання податкової декларації та сплати податкових зобов’язань за І квартал 2017 року (для квартального звітного періоду) є 10 та 19 травня 2017 року відповідно. Наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2016 року № 927 "Про внесення змін до форми Податкової декларації з рентної плати" затверджено у новій редакції форму Податкової декларації з рентної плати. За новою формою платники рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України вперше звітують за січень 2017 року, інші платники рентної плати - починаючи з І кварталу 2017 року. Податкова декларація екологічного податку затверджена Наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 року №715 «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку». Невід’ємною частиною Податкової декларації є додатки (розрахунки). Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування - викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти та інші. При цьому для кожного стаціонарного джерела забруднення, об’єкта за місцем здійснення скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти, а також кожного місця чи об’єкта для розміщення відходів складається окремий розрахунок (додаток). Також, нагадуємо про необхідність отримання в установленому законодавством порядку дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря суб’єктами господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення. Відповідно до статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися на підставі дозволу, виданого суб’єкту господарювання, об’єкт якого належить до першої групи -центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища, а об’єкт якого належить до другої або третьої групи - обласними державними адміністраціями за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення. Згідно статті 33 до Закону України «Про охорону атмосферного повітря» від 16.10.1992 р. № 2707 - XII (із змінами та доповненнями) особи, які винні у викидах забруднюючих речовин в атмосферне повітря та не мають дозволу спеціально уповноважених органів виконавчої влади на такі викиди, несуть відповідальність згідно із законом.

На Запоріжжі – понад 12 тисяч нових користувачів електронних сервісів фіскальної служби

З початку року фіскальна служба у Запорізькій області видала понад 12 тисячам платникам більш ніж 36,3 тисячі ключів електронного цифрового підпису. У квітні фахівці пунктів Акредитованого центру сертифікації ключів у Запоріжжі, Бердянську та Мелітополі обслугували майже 1,2 тисячі клієнтів, які отримали 3,4 тисячі посилених сертифікатів ЕЦП.
Таким чином нові користувачі електронних сервісів ДФС можуть не тільки звітувати до контролюючих органів, підписуючи звітність цифровими ключами, а й отримувати численні он-лайн послуги фіскальної служби.
Акредитований центр сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ДФС України надає послуги електронного цифрового підпису безкоштовно. Аби отримати електронні ключі, платникові необхідно звернутися до представництва АЦСК ІДД ДФС, маючи при собі копію паспорту та картки платника податків (ідентифікаційного номера), та заповнити реєстраційну картку. Вся процедура займає від 10 до 30 хвилин – залежно від суб'єкта отримувача (юридична або фізична особа).
На веб-сайті АЦСК ІДД ДФС України розміщено детальну інформацію про порядок видачі та обслуговування посилених сертифікатів: http://acskidd.gov.ua/.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

З початку року фіскальна служба зареєструвала у Запорізькій області майже 300 іноземних громадян

З початку року у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків зареєстровано 278 іноземних громадян. Усього за чотири місяці спеціалісти ДФС області видали картки платника податків 7652 фізичним особам.
Якщо іноземний громадянин планує отримувати доходи в Україні, йому необхідно зареєструватися у якості платника податків в органах державної фіскальної служби. Для цього слід заповнити облікову картку та разом із документами (із перекладом українською мовою), що підтверджують особу, громадянство іноземця, звернутися до Головного управління ДФС.
Форму заяви можна отримати як у фахівців ДФС, так й самому роздрукувати з сайту Територіальних органів ДФС. Ця послуга надається упродовж п'яти робочих днів.
Докладно про адміністративні послуги, які надаються в Головному управлінні ДФС у Запорізькій області та у Центрах обслуговування платників м. Запоріжжя і області, можна дізнатися на сайті ГУ ДФС:
http://zp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/131179.html;
http://zp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Головне управління ДФС у Запорізькій області


Шановні платники податків, які звітують в електронній формі!

Звертаємо вашу вагу, що для формування та подання звітності суб'єктам господарювання необхідно укласти Договір "Про визнання електронних документів" з територіальним органом Державної фіскальної служби. Він підписується двома сторонами – платником податків та керівником територіального органу ДФС – районної податкової інспекції.
На даний час у структурі ГУ ДФС у Запорізькій області функціонують 7 об'єднаних державних податкових інспекцій (ОДПІ), керівники яких уповноважені підписувати договори від імені фіскальної служби:
Запорізька об’єднана державна податкова інспекція;
Мелітопольська об’єднана державна податкова інспекція;
Бердянська об’єднана державна податкова інспекція;
Пологівська об’єднана державна податкова інспекція;
Енергодарська об’єднана державна податкова інспекція;
Вільнянська об’єднана державна податкова інспекція;
Токмацька об’єднана державна податкова інспекція.
З інформацію про керівників цих територіальних органів можна ознайомитися на субсайті фіскальної служби області за посиланням: http://zp.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Юліана Козаченко: "Надходження від Запорізької області перевищені майже на мільярд гривень"

За чотири місяці поточного року внесок від запорізьких суб’єктів господарювання до бюджетів усіх рівнів склав 3 мільярди 644,6 мільйона гривень, що на 992 мільйони більше, ніж торік (без врахування показників великих підприємств, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).
Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, із цієї суми 1 мільярд 565,7 мільйона – надходження до державного бюджету, що на 450 мільйонів або на 40 відсотків перевищує сплату за аналогічний період минулого року.
Найбільше платники забезпечили сплату до державного бюджету податку на додану вартість – понад 693 мільйони, це практично на 260 мільйонів більше даних 4 місяців 2016 року.
Від запорізьких підприємств надійшло 215,6 мільйона податку на прибуток. Виконання індикативного показника забезпечено на 103,5 відсотка, а рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 7 мільйонів.
Надходження до державної казни податку на доходи фізичних осіб склали близько 400 мільйонів, що на 123 мільйони більше, ніж торік. Виконання індикативів на цей рік складає 113 відсотків.
Крім того, запорізькі платники спрямували до бюджету понад 122 мільйони військового збору, плановий показник збільшено на 6,5 мільйона, порівняно з минулий роком рівень сплати зріс майже на 27 мільйонів.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

На Запоріжжі викрито факт легалізації майже 400 мільйонів гривень

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області викрили факт легалізації понад 396 мільйонів гривень доходів, одержаних злочинним шляхом.
У рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі) встановлено, що організатор одного з ліквідованих "конвертаційних центрів", з метою прикриття незаконної діяльності, зареєстрував на підставних осіб ряд підприємств.
Для легалізації коштів, що надійшли у результаті злочинної діяльності на рахунки фіктивних підприємств, гроші перераховувались на рахунки підприємств-контрагентів за товари та послуги, які не використовувалися у господарській діяльності.
У такий спосіб було легалізовано понад 396,5 мільйона гривень доходів, одержаних злочинним шляхом, що є особливо великим розміром.
Фігуранту кримінального провадження оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.
Вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Понад 84 відсотки судових справ вирішено на користь держави

У Запорізькій області за чотири місяці поточного року на розгляді в судах всіх інстанцій знаходилось понад 2,3 тисячі справ, де стороною виступали органи фіскальної служби. Загальна сума судових спорів – майже 4 мільярди.
З початку року на користь держави юристи фіскальної служби виграли 320 справ на суму майже 93 мільйони, що складає 84,2% від кількості розглянутих справ та 80% – від суми. На користь платників винесено 60 судових рішень на суму 23,6 мільйона, що дорівнює майже 16% від кількості та 20% – від суми.
Найчастіше позиваються до суду платники до органів ДФС – всього у судах знаходиться більше 1,5 тисячі справ на суму 3,2 мільярда. За позовами органів ДФС до суб’єктів господарювання судами розглядалось 808 справ на суму 671 мільйон. На даний момент вирішено 262 справи, 98,5% з яких – на користь фіскальної служби.
Нагадаємо, податкове законодавство дає можливість платникам врегулювати спори ще до звернення до суду. Статтею 56 Податкового кодексу України передбачено механізм оскарження рішень органів ДФС.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Керівництво фіскальної служби області взяло участь у заходах до Дня пам'яті, примирення та Дня перемоги

5 травня у м. Запоріжжі розпочалися меморіальні заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення, Дню перемоги.
В урочистому мітингу на історико-меморіальному комплексі "Скорботна мати" взяли участь керівництво Запорізької облдержадміністрації, Запорізької обласної ради, Запорізької міської ради, заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук, в. о. заступника начальника Руслан Рачинський, представники Запорізької митниці ДФС, колективи організацій та підприємств, громадськість та ветерани-учасники Другої світової війни.
Виступаючи перед присутніми, представники влади відзначили велику особисту роль кожного українця, які у сорокові роки минулого століття своїми подвигами та працею наближали перемогу, відбудовували країну у мирні часи. Перед учасниками виступили й свідки тих подій – ветерани війни, які побажали молодому поколінню українців згуртуватися для спільних кроків заради розвитку та здобуття миру на рідній землі.
Урочистий захід завершився церемонією покладання квітів до меморіалу "Скорботна мати".

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 



Четвер, 11 Травня 2017 14:25 | Переглядів: 862