Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

«Не той хліб що в полі, а той що на столі»: рятувальники провели рейд у місцях збирання врожаю у нашому районі

   Жнивна кампанія 2017 року в повному розпалі, а отже загроза виникнення пожеж на полях традиційно для цієї пори залишається високою.
   Тому, аби не допустити пожеж на полях, рятувальники запорізького гарнізону посилили роз’яснювальну роботу в місцях збирання та зберігання врожаю зернових культур. Адже одне з важливих завдань і сільгоспвиробників, і рятувальників – зробити усе можливе, аби жнива пройшли без вогняних втрат.
   Фахівці ДСНС області спільно з органами місцевої влади – головою районної ради А.М. Шевчишиним, головою райдержадміністрації А.Г. Васюком провели рейд на одному з найбільших агропідприємстві нашого району ПП «АФ «Славутич», де якраз триває збір ранніх зернових та бобових культур.
   Загалом У Запорізькому районі засіяно близько 30 тисяч га зернових та зернобобових. На сьогодні, аграрії зібрали вже більше 6 тисяч га. Збирання врожаю, за сприятливої погоди планується завершити за три тижні
- Весь комплекс заходів по забезпеченню протипожежної безпеки та охорони праці, рекомендації Державної служби України з надзвичайних ситуацій повністю виконуються усіма агропідприємствами. А колектив ПП «АФ «Славутич» під керівництвом Г.В. Марича завжди вирізнявся організацією виробничого процесу, особливо, коли це стосується техніки безпеки, в чому ми сьогодні мали змогу переконатися, зазначив голова районної ради А.М. Шевчишин.
   Під час рейду особливу увагу звернули на підготовку хлібних масивів - обкоси та обпашку полів, первинні засоби пожежогасіння, встановлення запобіжних табличок з інформацією про заборону паління та використання відкритого вогню, перевірили комбайнерів та водіїв на знання правил пожежної безпеки при збиранні врожаю, а також оглянули збиральну техніку на предмет протипожежного захисту. Співробітники ДСНС провели інструктажі з працівниками агропідприємства та попередили про відповідальність за самовільне спалювання стерні та пожнивних залишків на полях.


ГУ ДСНС у Запорізькій області нагадує, що чинним законодавством суворо забороняється спалювання стерні, пожнивних залишків та природної рослинності поблизу хлібних ланів у смугах відведення автомобільних доріг і залізниці. Це призводить до пожеж в лісових насадженнях та сусідніх полях, що завдає державі значних матеріальних та екологічних збитків.



Четвер, 13 Липня 2017 09:24 | Переглядів: 602