Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Жнива у районі завершуються у заплановані строки

    Сьогодні керівництво району – голова районної ради А.М. Шевчишин та голова райдержадміністрації А.Г. Васюк з робочим візитом відвідали основні сільськогосподарські підприємства південної території району.
    Так, у ході поїздки керівництво побувало у чотирьох господарствах: ТОВ «Александр-Агро-3», ФГ «Агро-Троя», ПП «АФ «Росія» та ТОВ «Валена», де зараз на хлібних ланах триває збір цьогорічного врожаю. Керівники поспілкувалося з керівниками агропідприємств, жниварями, поцікавилися як йде збирання хліба, обговорили проблемні питання зберігання та реалізації збіжжя, про плани щодо підготовки ґрунту під майбутній урожай
    Фактично сьогодні сільгосппідприємства перейшли основний рубіж збирання ранніх зернових та бобових культур. Середня урожайність по найбільш продуктивних підприємствах досягає до 65 ц/га, середня урожайність по району – більше 30 ц/га. Великі господарства планують завершити жнивну кампанію упродовж трьох днів, в цілому в районні жнива мають завершиться за тиждень.
    Звичайно, у хліборобів із завершенням збирання врожаю, робота у полях не завершується. одразу ж після вивезення з поля останніх хлібів, господарства підготовлюють поля під новий урожай-2018 року озимих культур. Так, всі площі вже майже оброблені, підготовлені під пари. І після оздоровчої кампанії робітників господарств, робота продовжиться у своєму звичайному темпі. За планом – це збирання кукурудзи та соняху.
   Робота сільгосппідприємств у районі вибудована дуже чітко та злагоджено, з додержанням усіх агротехнічних умов, вимог охорони праці та протипожежної безпеки. Наразі жодного факту підпалу стерні після збирання врожаю на полях не було зафіксовано. Всі фермерські господарства району добре ознайомлені з правилами та відповідальністю за порушення вимог щодо недопущення самовільного спалювання стерні та пожнивних залишків на полях.



Четвер, 20 Липня 2017 16:09 | Переглядів: 761