Офіційний сайт Запорізької районної ради

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Податкова інформує

Юліана Козаченко: "Запорізькі підприємства збільшили надходження податку на прибуток на 43 мільйони"

У січні-липні 2017 року підприємства Запорізької області перерахували до державного бюджету 337 мільйонів гривень (без показників підприємств, які обліковуються в Запорізькому управлінні Офісу великих платників податків ДФС). Коментуючи надходження, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко відзначила, що рівень сплати податку на прибуток до минулорічного зріс на 43 мільйони або на 16 відсотків. Очікувану суму на 7 місяців поточного року перевищено на 13,5 мільйона.
Керівник фіскальної служби області підкреслила, що основними чинниками збільшення податкових відрахувань стали позитивні тенденції в економіці регіону, зокрема, підвищення індексу промислового виробництва та обсягів продукції, товарів і послуг до показників минулого року. Лише у липні підприємства спрямували до казни понад 18 мільйонів, що майже вдвічі більше прогнозованої суми.
Найбільше з початку року сплатили податку на прибуток суб'єкти господарювання м. Запоріжжя – близько 225 мільйонів, платники Мелітопольської об'єднаної державної податкової інспекції забезпечили 36,7 мільйона, Бердянської –23,6 мільйона, Пологівської – 13,2 мільйона, Вільнянської – 7,3 мільйона, Токмацької – 5,4 мільйона та Енергодарської ОДПІ – 2,7 мільйона.

Юліана Козаченко: "На фінансування армії запоріжці направили понад 230 мільйонів"

Майже 232 мільйони гривень – стільки військового збору забезпечили платники Запорізького регіону з початку року. Як відзначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, сплачена сума на 21 мільйон перевищує прогнозовану та на 51,5 мільйона – минулорічну. Лише у липні запоріжці перерахували на потреби Збройних Сил 37,6 мільйона, що на 7,8 мільйона або на 26 відсотків більше, ніж торік.
– Завдяки військовому збору українська армія отримала додатковий та стабільний ресурс фінансування. У Запорізькій області спостерігається позитивна динаміка надходжень цього платежу, передусім, за рахунок підвищення мінімальних заробітних плат, заходів з їх легалізації та погашення заборгованості. Водночас слід наголосити – питома вага податків надходить до бюджету добровільно та своєчасно, – підкреслила Юліана Козаченко.
На сьогодні в регіоні майже 26 тисяч фізичних та юридичних осіб є відповідальними за утримання та перерахування до бюджету військового збору з доходів, які вони виплачують найманим працівникам.
При цьому найбільші суми надійшли від платників м. Запоріжжя – більш ніж 119 мільйонів, Мелітопольської ОДПІ – 28,5 мільйона, Енергодарської ОДПІ – 25,6 мільйона, а також Бердянської та Пологівської ОДПІ, що спрямували по 17,5 та 15,5 мільйона відповідно.

Запорізькі податківці виявили інтернет-торгівлю іноземним алкоголем

У Запоріжжі співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Запорізькій області спільно з прокуратурою викрили продаж алкогольних напоїв через Інтернет.
У рамках проведення операцій "Акциз-2017", "Рубіж-2017" та розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 204 КК України, оперативники ДФС встановили, що громадянин України отримував з Одеської області алкогольні напої, ввезені в Україну поза митним контролем та без акцизних марок. Надалі він реалізовував їх шляхом розміщення відповідних оголошень у мережі Інтернет.
За місцями зберігання та продажу алкоголю були проведені обшуки, у результаті яких виявлено та вилучено понад тисячу літрів незаконно ввезеного в країну фальсифікованого алкоголю на суму понад півмільйона гривень.
Розслідування кримінального провадження триває.

На реалізацію екологічних програм запорізькі підприємства направили 117 мільйонів гривень

З початку року суб'єкти господарювання Запорізької області сплатили 117,6 мільйона гривень екологічного податку (без врахування показників великих підприємств, які обліковуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). У порівнянні з відповідним періодом 2016 року надходження збільшились на 98,5 мільйона.
Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, 80 відсотків із загальної суми отримали місцеві бюджети – понад 94 мільйони, що на 18,7 мільйона більше, ніж очікувалося. До держбюджету надійшло 23,5 мільйона, що перевищило прогнози на 4,7 мільйона.
– Програми з поліпшення екології реалізуються за безпосередньої участі суб'єктів, які забруднюють навколишнє середовище. Адже згідно з бюджетним розподілом більша частина надходжень "екоподатку" акумулюється у бюджетах громад. Сьогодні в Запорізькому регіоні його сплачують понад 2,5 тисячі підприємств, які під час своєї діяльності здійснюють викиди в атмосферу, водні об'єкти, а також утворюють та розміщують радіоактивні відходи, – зазначила Юліана Козаченко.
Питому вагу доходів місцевих скарбниць формують платники Енергодарської ОДПІ, які забезпечили понад 76 мільйонів, а також Вільнянської – 8,8 мільйона, Запорізької – 4,4 мільйона та Мелітопольської ОДПІ – майже 1,5 мільйона.

 



Середа, 30 Серпня 2017 15:29 | Переглядів: 538